България обмисля как да увеличи потенциалните си ползи от построяването на петролопровода „Бургас – Александруполис”

„Няма много причини проектът за изграждане на петролопровода „Бургас – Александруполис” да не продължи”, заяви министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков след среща с изпълнителния директор на Международната проектна компания „Транс Болкан..

публикувано на 12.10.09 в 14:32

Бюджет 2010 ще бъде консервативен, балансиран, без промяна в данъчната политика, със спад на БВП от 2 на сто

До края на януари България ще подаде документи за влизане в „чакалнята” на еврозоната, или т. нар. предприсъединителен механизъм ERM - 2. Кандидатурата на страната ще се разглежда през февруари, след като всички държави - членки на ЕС представят своите..

публикувано на 08.10.09 в 12:20

Доброто корпоративно управление гарантира успешно развитие на бизнеса

От една година българските фирми, чиито акции се търгуват на фондовата борса, прилагат принципите на Националния кодекс за корпоративно управление. Това е документ, който съдържа съвременни правила и норми за управление на публичните дружества. Подобни..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Кой ще инвестира в АЕЦ „Белене”

Колко ще струва проектът АЕЦ” Белене”? Защо държавата се отказва от своя дял? Кои и колко ще бъдат новите инвеститори? Тези и още куп други въпроси не слизат от дневния ред на правителство, депутати, общество и медии. Каква е стойността на мегапроекта?..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

България трябва да продължи напредъка в електронните съобщения

“В България се работи много в областта на информационните и комуникационни технологии. Те са важен сектор за страната и полаганите усилия трябва да се засилят”. Това заяви Фабио Коласанти, директор на Генерална дирекция “Информационно общество и медии” на..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

България ще инвестира 1.2 млрд. евро в инфраструктурни проекти

“Само преди дни председателят на ЕК Жозе Барозу даде началото на едно ново отношение към България. Днес заместник - председателят на ЕК Антонио Таяни е тук и говори с оптимизъм и желание за съдействие с нас.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Росен Плевнелиев: "Следващите шест месеца са златен шанс за България"

“Доверието е нещо безценно, да го запазим е вече кауза на цялата нация”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев след завръщането си от Брюксел в края на миналата седмица. При посещението на българската..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

България в международно изследване за платежоспособността на фирмите

Около 16 процента от българските фирми се затрудняват да си получат парите от бизнеспартньори, в други европейски държави този процент се движи между 10 и 13. Българските фирми чакат най-дълго за погасяване на просрочените вземания, същевременно са..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Бързи и радикални мерки намаляват рязко бюджетния дефицит

Само за месец от идването на власт на новото българско правителство на премиера Бойко Борисов огромният бюджетен дефицит на страната рязко спадна. През месец август той е вече пет пъти по-малък спрямо месец юли. Общо от началото на годината досега страната..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Български банки ще съфинансират земеделски проекти по европейски програми

В началото на октомври Министерството на земеделието, Държавен фонд „Земеделие” и Асоциацията на търговските банки в България ще подпишат меморандум за разбирателство, в резултат на който ще бъдат предложени по-добри условия за земеделските производители,..

публикувано на 07.10.09 в 15:25