Български банки ще съфинансират земеделски проекти по европейски програми

В началото на октомври Министерството на земеделието, Държавен фонд „Земеделие” и Асоциацията на търговските банки в България ще подпишат меморандум за разбирателство, в резултат на който ще бъдат предложени по-добри условия за земеделските производители,..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Пазарът на имоти – голямо предлагане и ниски цени

2005 г. Агенция за недвижими имоти в София. Телефоните в офиса звънят непрекъснато, брокерите работят без почивен ден. Интересът към недвижимите имоти е огромен. Англичани и ирландци масово купуват ваканционни жилища и селски къщи. Строителният бум е в своя..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Независимо от кризата България трябва да следва своите дългосрочни приоритети – коментар на икономиста Георги Ангелов

Министерският съвет одобри пакет от икономически мерки за възстановяване на българската икономика за периода 27 юли 2009г. – 27 април 2010 г. Целта е да се постигнат бързи, реални и устойчиви резултати за преодоляване на последиците от глобалната криза и..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

България в единния европейски пазар

Европейският икономически и социален комитет съвместно с българския Икономически и социален съвет организираха дискусия в София на тема “България и единния пазар на Европейския съюз – констатациите на гражданското общество”. Една четвърт от световния БВП..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Експортно ориентираната българска консервна индустрия в момента разчита на вътрешния пазар

Добрите климатични условия на България предопределят превъзходните качества на местните сортове плодове и зеленчуци, оттам и на българските консерви. Но натрупалите се през годините проблеми в земеделието от типа на намалели обработваеми площи и пустеещи..

публикувано на 07.10.09 в 15:25

Бъдещето на АЕЦ “Белене” - аргументи “за” и “против”

“Какъв е балансът на енергийното потребление в България и дали АЕЦ ”Белене” ще се строи, за да гарантира потреблението на ток в страната или е бизнес проект, ориентиран към износ.” С тези думи председателят на парламентарната комисия по икономическа..

публикувано на 07.10.09 в 15:25