90% от плодовете и зеленчуците на пазара в България са вносни, а земеделието се свива

Близо 90% от зеленчуците и плодовете, които ядат българите, са вносни, а родното производство е напълно смачкано, съобщи Чавдар Маринов, изпълнителен директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци. Според..

публикувано на 20.02.19 в 12:05

Търговските улици в София и по света поддържат висок стандарт за взискателни клиенти

Столичният бул. "Витоша" продължава да се изкачва в класацията на най-скъпите търговски улици в света и вече е на 47-о място сред общо 65 от целия свят. Това e най-високата позиция на софийска улица за последните пет години в традиционното..

публикувано на 17.02.19 в 08:00

Чакат ни нов регламент за бизнеса с автомобили и внос на почти неизползвани дизелови коли

Темата за сивата икономика, неформалната заетост и недекларирания труд отдавна занимава синдикатите в България. Само преди ден единият от големите синдикати – КНСБ, представи свой едногодишен проект за противодействие на сивата икономика, основно..

публикувано на 15.02.19 в 11:40

Българската икономика през 2019 г. – умерен, но стабилен ръст

Сега е времето на зимните годишни икономически прогнози на различни международни изследователски центрове и световни институции. Наскоро станаха известни прогнозите на Световната банка, на Международния валутен фонд, на Европейската комисия. Не..

публикувано на 12.02.19 в 12:24

Българска фирма обяви, че е създала най-малкия касов апарат в света

Устройството вече е истински хит сред бизнесмени, производители, дистрибутори и търговциу нас. Уникалният касов апарат, който се побира в джоба, е дело на инженерен екип на лидера на пазара за касови апарати в България. Размерите на устройството са..

публикувано на 10.02.19 в 10:00

Международно изложение по пчеларство в Плевен представя новостите в сектора

Над 150 фирми от 22 страни участват в ХVІІ международно изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2019”, от 7 до 10 февруари.Последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар представят водещи производители от Австрия, Канада, Италия,..

публикувано на 08.02.19 в 11:40

Зелена светлина за преминаването на „Турски поток“ през България

След проведените тези дни три кръга пазарни тестове в съответствие с изискванията на ЕС, изгледите за строежа на българска територия на нов газопровод с капацитет 15.8 млрд. куб. м газ годишно чувствително се подобриха. Премиерът Бойко Борисов,..

публикувано на 04.02.19 в 11:46
Чужди компании, произвеждащи авточасти, са разкрили над 20 000 работни места в България.

Чуждите инвестиции в България не достигат, а българският капитал инвестира в чужбина

През миналата година чуждите инвестиции в България са намалели според предварителните данни на Българската народна банка към ноември 2018 г. с над половин милиард евро и са достигнали доста скромната сума от около 800 млн. евро. В същото време..

публикувано на 30.01.19 в 11:21
Владислав Горанов и Валдис Домбровскис

Членството на България в еврозоната ще гарантира сигурността на спестяванията на българските граждани

България може да се присъедини към еврозоната най-рано на 1 януари 2022 година, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. Своята смела прогноза той изложи по време на граждански диалог, посветен на предизвикателствата пред страната по пътя и към..

публикувано на 29.01.19 в 11:27

Отличени бяха фирмите, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения

2018-а беше поредната година на успех за герман о -българските икономически отношения , посочи д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара(ГБИТК), при откриването на церемонията, на която за..

публикувано на 28.01.19 в 12:56