Награди за достойните българи

Всяка година в-к „24 часа”отличава хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помагали безкористно на хора в беда, проявили храброст или щедрост, направили добро, дарявали радост, допринесли за развитието на обществото ни. Инициативата „Достойните..

публикувано на 07.03.17 в 11:22

Днес отбелязваме Националния празник на България

Днес, 3 март, отбелязваме Националния празник на България. Навършват се 139 години от Освобождението на страната ни от османско владичество, продължило пет века. На този ден през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и..

публикувано на 03.03.17 в 08:00

Смелата приключенка Хайди се превърна в най-обичаното коте в интернет

Те крачат ведро през света, ала следите им са само горе, в планината, където слънцето все още не е отмило последните владения на зимата. Големи мъжки стъпки и деликатни дупчици, оставени от котешките лапи в снега. Това са те – двама неразделни..

публикувано на 02.03.17 в 15:33

Агресията сред децата расте, а решението зависи от родителите

Насилието и тормозът в училище са постоянен проблем, който обаче забелязваме само, когато пострада някое дете и се разшуми в медиите. Поредният пример за необяснимата агресия сред учениците е смъртта на 11 годишно момиче след ритник в корема в столичното..

публикувано на 01.03.17 в 19:06

Предприемчив директор създаде училище на бъдещето в якорудското село Бел камен

Има хора, които издигат служебния си дълг в мисия и няма да е преувеличено, ако ги наречем будители. Един от тях работи като училищен директор в село с причудливото име Бел камен – там децата се учат в съпричастност и любов, пътешестват по света от..

публикувано на 01.03.17 в 12:03

Български мартеници. Чао!

На 1 март по традиция българите се окичват с червено бели мартеници и си   пожелават здраве и плодородие с началото на пролетта. Този обичай датира от времето на тракийските обреди, свързани със земеделските култове към природата. Всичко това..

публикувано на 01.03.17 в 09:30

В пловдивското Dea Coffee посрещат гостите с рисунки върху кафе

Когато живееш с вдъхновение, превръщаш дори най-дребния детайл в изкуство. А тайната е да се отнасяш с любов, да гледаш на света с широко отворени очи и да крачиш по собствената си съвсем неповторима, макар понякога тъй грапава и криволичеща пътечка...

публикувано на 28.02.17 в 11:36

„Търново RUNs“ бяга за здраве

Не е лесно да калиш тялото си и да бъдеш здрав през цялата година. Точно с тази мисия се е заел Калин Василев, организатор на „ТърновоRUNs“ – движение, набиращо все по-голяма популярност у нас. То има за цел чрез създаване на една активна, социална..

публикувано на 25.02.17 в 09:05

Fin Tech индустрията в България се развива с бързи темпове

FinTech е индустрия, съставена от компании, които използват нови технологии и иновации и ги прилагат на финансовия пазар. Тези финансови компании се опитват да заменят или да подобрят използването на финансови услуги от предприятия титуляри...

публикувано на 24.02.17 в 11:17

Най-добрите ИТ проекти за 2016 г. помагат на обществото, здравето и науката

Световноизвестна софтуерна компания направи неотдавна свое проучване за нагласите на преподаватели в Централна Европа за използването на най-новите технологии за виртуална реалност (VR) и включването им в класните стаи. Почти половината анкетирани..

публикувано на 23.02.17 в 10:55