Регионално измерение на българското европредседателство

„Европейска поща“ с послания на ученици до Европейския съюз, дебат между училищни отбори по актуални теми и проблеми на Европа, изработване на огромна мартеница „Пижо и Пенда в Европа“ са само някои от   конкретните събития, чрез които община..

публикувано на 01.02.18 в 12:43

Две паралелни изложби в София показват ужаса на „Аушвиц” и спасените евреи с цената на дипломация и саможертва

#WeRemember е ключовото заглавие, с което тази година МВнР избра да покаже съпричастността си към Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста – 27 януари. В инициативата се включиха над 120 служители от всички дирекции на..

публикувано на 31.01.18 в 12:06

В София за пръв път беше представена нова правна рамка за защита на електронните данни в ЕС

Дигиталната икономика, развитието на единния цифров пазар и „уменията на бъдещето“ са една от 4-те   приоритетни сфери по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Често казваме, че в Европа няма много иновативни стартиращи компании,..

публикувано на 30.01.18 в 12:11

Учителката Теодора Малинова за пътя към детското сърце

Какъв е образът на българския учител днес и от какво се нуждае всеки, избрал тази професия? Това са само част от въпросите, които си задаваме винаги, когато попаднем на някоя новина за проблемите на училищното образование. Умората,..

публикувано на 30.01.18 в 11:01

Дружеството за ООН в България отбеляза 70 години

Дружеството за Обединените нации в България (ДООНБ) навърши 70 години. Кръглата годишнина бе отбелязана с конференция на тема "Да преобразим нашия свят: Програма 2030 за България". На откриването й посланик Иван Гарвалов, председател на..

публикувано на 29.01.18 в 11:25

Започва национален фотоконкурс „Изворите в България”

Българската асоциация по водите, със сдружението „Аз обичам водата”, организират национален фотоконкурс „Изворите в България“ . У нас има 225 минерални извора, в   Южна България те са 148, като там преобладават естествените водоизточници. В северната..

публикувано на 27.01.18 в 11:55

Банатските българи във Винга - минало и настояще

Историята и културата на банатските българи в Румъния, Сърбия и България и тяхната идентичност са във фокуса на провеждаща се днес в София конференция „Банатските българи – преди и сега“. Организатори на събитието са Институтът за етнология и..

публикувано на 26.01.18 в 14:30

Академия за гражданско образование подпомага правното ограмотяване на учениците в България

Преди около две години група студенти по Право от Софийския университет „Св. Климент Охридски” решават да създадат първата по рода си „Академия за гражданско образование“ у нас. Чрез нея те искат да повишат правната култура на учениците и да ги..

публикувано на 26.01.18 в 09:25

Радио България - гласът на България по света

Трудно е да опишеш един човешки живот само с няколко реда. Когато става дума за една от най-старите медии в България, е невъзможно да събереш многопластовата й история в кратък журналистически репортаж. За всичките 82 години от съществуването си..

публикувано на 25.01.18 в 08:00

Военното обучение формира патриотизма у младежите, категоричен е министърът на отбраната Красимир Каракачанов

Задължителната наборна служба в България отпадна напълно от 1 януари 2008 г., когато Парламентът прие промените в Закона за отбраната и въоръжените сили и от тази дата армията стана изцяло професионална. От тогава започнаха и полемиките за състоянието..

публикувано на 24.01.18 в 14:34