"Изворите на България" – част от инициативата "Международен воден мост"

„Природа за водата“ е мотото на днешния Световен ден на водата. Акцентът е поставен върху намирането на природосъобразни решения на предизвикателствата през XXI век, свързани с ценния природен ресурс – водата. А те са много, защото в световен план..

публикувано на 22.03.18 в 11:57

Те ни карат да се гордеем, че сме българи

“Достойните българи” е инициатива на вестник „24часа“, която вече 16 години разказва вдъхновяващите истории на обикновени българи, направили необикновени постъпки. Хората, отличени като достойни, помагат без корист на бедни, болни и самотни,..

публикувано на 21.03.18 в 12:05

Монументът „Камбаните“ край София не се руши, а се разкрасява в навечерието на своята 40-а годишнина

Няма друга държава в Европа, а и по света, която да притежава огромен перкусионен инструмент, на който да се изпълняват музикални произведения чрез синхронизиран звук от камбани. Преди близо 40 години в покрайнините на София е построен един масивен..

публикувано на 20.03.18 в 11:40

Регионалният исторически музей в Сливен с дарение за бесарабските българи в Молдова и Украйна

Регионалният исторически музей (РИМ) в Сливен дари свои издания на библиотеката „Христо Ботев” в Кишинев.   Тя е създадена през 1992 г.от българската диаспора в Молдова и е филиал на градската библиотека. Книгите в нея са на бесарабски българи,..

публикувано на 19.03.18 в 11:21

Журналистът Велин Пасков: „Чувствам се гражданин на света“

Поглед към бъдещето ни предостави обективът на Велин и Мария Паскови. Последната им фотоизложба „Зимен Китай“ показа зимното лице на Пекин и най-северния и студен китайски град Харбин, разположен от двете страни на река Сунхуа. Градът е домакин на..

публикувано на 17.03.18 в 08:10

Държавните архиви подредиха първата си изложба за българи, помогнали при спасяването на евреите преди 75 години

„1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи“ е заглавието на документална изложба по повод 75-годишнината от спасяването на българските евреи. Държавна агенция „Архиви“ за първи път представя пред широката аудитория документи, които..

публикувано на 16.03.18 в 11:33

Кампанията #steniskanabala вече пет години помага на младежи в нужда

Столичната организация на Българския червен кръст официално откри новия сезон на благотворителната кампания #steniskanabala 2018. Това е 5-а поредна година, в която се провежда тази програма, насочена към по-добро образование за младежи в..

публикувано на 16.03.18 в 11:16
Актрисата Боряна Пенева се превъплъщава в ролята на детето, учителката и майката

Режисьорът Благой Бойчев: Лоши деца няма, те копират поведението на възрастните

Театър “Реплика” събира автентични истории за насилие в училищата, за да изправи пред зрителите всички заинтересовани страни. Те обаче не застават пред своеобразен трибунал – на сцената няма обвиняеми, нито в публиката седят съдебни заседатели...

публикувано на 16.03.18 в 10:37

Габриела Пермол – момичето с голямо сърце, което обича да помага на хората

Едно българско момиче с голямо сърце се връща в родината си, за да опознае страната, в която е родено. И макар животът му да е изпъстрен с предизвикателства и трудности, раздава доброта на тези, които се нуждаят от протегната ръка и обич...

публикувано на 12.03.18 в 11:10

Ресторант дава работа на младежи, лишени от родителски грижи

Всеки ден у нас поне две деца остават без своите родители завинаги. Голяма част от тях дори нямат възможност да ги опознаят, тъй като са изоставяни още в родилното отделение веднага след раждането си. Така още от невръстна възраст те са принудени..

публикувано на 09.03.18 в 13:06