“Клоуни без граници” помагат на болни деца в България

За да накараш едно дете да се усмихне, не е нужно голямо умение. Когато обаче то загуби преждевременно присъщата за възрастта си ведрост, поради това, че е болно или изоставено, малко са нещата, които биха могли да му я върнат. Добър пример как това би..

публикувано на 07.10.09 в 15:58

Как живеят пенсионерите в България

Динамичното време, в което живеем, желанието за успех и напредък в кариерата и в живота често ни правят безчувствени към проблемите на хората, чийто жизнен път е към своя край. Липсата на трудова заетост и социални контакти кара възрастните хора да се..

публикувано на 07.10.09 в 15:58

Есенно почистване на Витоша и Рила

Събирането на отпадъците в България е задължение на собственика на съответната територията. Така например в Националните паркове собственик на всички територии – гори и земеделски земи, е държавата и тя носи отговорност за почистването им в лицето на..

публикувано на 07.10.09 в 15:58

Младите българи са по-мобилни и прагматични в политическите си предпочитания

Съвременните млади българи не са така “верни” на дадена партия или политическа идеология, както техните родители. Напротив, те подхождат към политиката прагматично, очаквайки да получат от политиците нови, интересни предложения. “Ако дадена политическа..

публикувано на 07.10.09 в 15:58

Вероника Шотева гощава чужденците с родопски специалитети

Ако отседнете в родопския град Девин, няма как да не чуете за Вероника Шотева. Тя ще ви посрещне с усмивка и ще ви нахрани с най-вкусните местни гозби. В малкото уютно ресторантче можете например да похапнете качамак от домашно приготвено царевично брашно,..

публикувано на 07.10.09 в 15:58

Пазарът на труда в условията на криза

Задълбочаването на икономическата криза в България води до увеличаване на безработицата, която постепенно нараства от началото на годината. По данни на статистиката през второто тримесечие безработните български граждани са били 222 хиляди, което е 6,8..

публикувано на 07.10.09 в 15:58

Китайката Чен Ин носи българското име Бисерка

В Китай има традиция – ако изучаваш езика и културата на някоя страна, ти приемаш и име, което е характерно за тази държава. Чен Ин се казва още и Бисерка. Преди години Чен случайно избрала българския, а не английския например. "Тогава знаех София,..

публикувано на 07.10.09 в 15:57

Все повече българи намират начини за допълнителни доходи към семейния бюджет

Психолозите отдавна спорят дали съвременният българин е запазил традиционното българско трудолюбие или е станал по-мързелив. Спорът продължава, но факт е, че икономическата принуда кара все повече българи днес да търсят начини за допълване на доходите си,..

публикувано на 07.10.09 в 15:57

Животът може да е интензивен и на 80 години

За някои хората животът свършва след като се пенсионират. Или във всеки случай социалните им контакти силно се ограничават, както и възможностите за приятно изкарване на свободното от битови и семейни задължения време. За пенсионерите - интелектуалци от..

публикувано на 07.10.09 в 15:57

„От умен – по-умен"

Интелигентни ли сме българите? Умеем ли да разсъждаваме и мислим или предпочитаме готовите отговори? Имайки предвид успехите на младите ни учени, на националните ни отбори по математика и информатика, на българските шахматисти, интелигентност не ни липсва...

публикувано на 07.10.09 в 15:57