Eдна от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 769

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio07_bul_14_04_10.mp3   В днешното издание на DX MIX: -лятното разписание на Радио Прага -лятното разписание на Хърватското Радио -лятното разписание на Унгарското Радио на унгарски..

публикувано на 12.04.10 в 11:30
\r\nЗа миг изчезнаха всички политически, идеологически и други различия. Трагедията обедини поляците. Доказателство за това бяха и събралите се десетки хиляди хора пред президентския дворец във Варшава.  

България е съпричастна към трагедията на Полша

12 април е Ден на траур в 27-те страни-членки на Европейския съюз, в Русия и в Украйна, в памет на загиналите в събота при авиокатастрофата край руския град Смоленск 96 души от полската държавна делегация, начело с президента на Полша Лех Качински...

публикувано на 12.04.10 в 09:32
\r\nДеница Съийнова от Школата по астрономия-Варна представя проект за международна космическа колония „Хемус

България и космическото право – поглед в бъдещето

Космосът става все по-натоварено пространство, затова то се нуждае от регулация. Милиони килограми космически боклуци витаят в него. Като изключително печеливш в последните години се налага космическият туризъм, засилва се и военното присъствие в Космоса...

публикувано на 12.04.10 в 08:59
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е внесъл сигнал до главния прокурор Борис Велчев за 5000 сделки за извършени заменки на селскостопански земи.

Заменките на земи – Дамоклев меч за България

Наскоро българският министър на земеделието Мирослав Найденов нарече неравностойните замени на държавни с частни земи и гори “най-голямото престъпление” на прехода в България. ЕС пък има друг поглед към самобитното българско явление “заменки” – той ги..

публикувано на 09.04.10 в 09:20

С пролетта безработицата бележи лек спад

Икономическата криза носи със себе си тежка безработица и се превръща и в социална криза. Затова, наред с мерки за възстановяване на икономиката, правителствата са ангажирани с активни мерки на пазара на труда, за да се предотврати социалният срив и рязкото..

публикувано на 09.04.10 в 09:18
Картини от колекцията “Български мадони” на художничката Ралица Денчева.

“Български дни на наследството” в София

На 9 април в столицата започва тазгодишното издание на форума “Български дни на наследството”. Негов организатор е Международната фондация “Проф. Петър Детев”. Тя носи името на покойния български археолог, специалист по праистория, който над пет десетилетия..

публикувано на 08.04.10 в 10:48
Само през последната година България и Европол инициираха съвместно над 150 операции срещу организирани престъпни групи и лица.

Роб Уейнрайт: „България е много важен регионален партньор на Европол в борбата с организираната престъпност”

В лицето на България Европол има много важен регионален партньор в борбата с организираната престъпност. Това бе категоричната оценка на директора на Европейската полицейска служба Роб Уейнрайт след срещатата му в София с вицепремиера и министър на..

публикувано на 08.04.10 в 09:23
Eдна от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 768

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio07_bul_30_03_10.mp3   В днешното издание на DX MIX: -лятното разписание на ИнтеррадиоРумъния -лятното разписание на Radio Slovakia International Румъния : Започвам с обновеното..

публикувано на 08.04.10 в 06:56
\r\nМинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и главният секретар на МВР генерален комисар Калин Георгиев анализираха предприетите мерки срещу престъпността и в частност финансовите злоупотреби на пресконференция след националното съвещание на ръководния състав на силовото министерство.

Борбата с финансовите злоупотреби – акцент в работата на МВР

Добрата координация в работата на МВР и прокуратурата и разкриването на криминалния контингент са сред добрите резултати, с които се похвали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след състоялото се национално съвещание на ръководния..

публикувано на 07.04.10 в 10:23
Празните сега зали на Централната поща в столицата помнят и по-голямо оживление.

Има ли бъдеще класическото писмо в ерата на съвременните комуникации

Някога на пиедестала бе писмото. След това там се възкачи телефонът, за да се стигне до имейлите, SMS-те и социалните мрежи като Facebook или Twitter . Естествено, става въпрос за комуникациите между хората. Според Дейвид Цейтлин от университета в Кент..

публикувано на 07.04.10 в 10:14