Европосланиците у нас са впечатлени от действията на новото българско правителство в областта „Правосъдие и вътрешен ред”

Нито един от посланиците на държавите-членки на ЕС не е намекнал, че страната му ще иска по-строги санкции за България в областта „Правосъдие и вътрешен ред”. Това стана ясно след срещата им в София с българския минисър на правосъдието Маргарита Попова по..

публикувано на 07.10.09 в 15:07

Българското правителство получи кредит на доверие в Брюксел

На 9 и 10 септември министър-председателят Бойко Борисов бе на работно посещение в Брюксел начело на българска правителствена делегация. "Давам кредит на доверие на премиера и правителството и ги насърчавам" – с тези думи на председателя на..

публикувано на 07.10.09 в 13:53

Предизвикателства пред сигурността в Югоизточна Европа

“Едни от главните проблеми пред сигурността в Югоизточна Европа се дължат на различните форми на тероризъм в световен мащаб и на глобализацията на организираната престъпност”. Това заяви директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров на..

публикувано на 07.10.09 в 11:29

Засилва се усещането на българите за принадлежност към общоевропейското семейство

Европа е добро място за живеене. По-разумен геополитически избор България не е правила. Това е мнението на мнозинството от сънародниците ни. Традиционно обществената подкрепа за ЕС е най-висока у нас 60% и в северната ни съседка Румъния 62%. Това показват..

публикувано на 07.10.09 в 11:29

Пред посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел

На 9 и 10 септември българският премиер Бойко Борисов, заедно с основни министри на новото правителството, е на официална визита в Брюксел. Посещението става във възлов за България и отношението й с ЕС момент. Какви са очакванията към първата официална..

публикувано на 07.10.09 в 11:29

България и ирландското „ДА” на Лисабонския договор

В резултат на взаимни компромиси – и от Ирландия, и от ЕС, в събота две трети от ирландците гласуваха „ЗА” Лисабонския договор. Така бе открит пътят към приемането на т. нар. „нова конституция” на Европа. След обявяването на резултатите лидерите на ЕС с..

публикувано на 07.10.09 в 11:29

Даяна Уолис: „Сътрудничеството между България и Европарламента е важно за реализация на промените в ЕС, засягащи и страната ви”

В края на миналата седмица заместник-председателя на Европарламента Даяна Уолис посети България, за да участва в конференция на тема "Европейско законодателство и практики в помощ на добри управленски решения", организирана от Българската..

публикувано на 07.10.09 в 11:29

ЕС след референдума в Ирландия

Ирландците казаха убедително "ДА" на Лисабонския договор по време на втория референдум на 2 октомври 2009 г. За да влезе в сила договорът за институционалните реформи на ЕС, той трябва да бъде одобрен от всичките 27 страни-членки. Ако той стане..

публикувано на 07.10.09 в 11:29