DX MIX № 744

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio08_bul_15_10_09.mp3   В днешното издание на DX MIX: -зимното разписание на Радио България -зимното разписание на RT V Algeria Holy Qura'n чрез TDF -зимното разписание на Radio Taiwan..

публикувано на 24.10.09 в 09:00
\r\nВ концерта, съпровождащ откриването на сайта в подкрепа на децата в неравностойно положение, към инициативата на Svetlinka.org се присъединиха и 

Svetlinka.org – порталът за обществена подкрепа на деца в неравностойно положение

Замисляли ли сте се защо приказките са толкова харесвани и от възрастни, и от деца? Не е ли защото в тях винаги доброто побеждава?! Приказката, която ще ви разкажем, е с днешна дата и в нея главните герои не са принцове и принцеси, нито рицари в доспехи, а..

публикувано на 23.10.09 в 11:10

България е в състояние да усвои европейските пари по регионална политика до 2013 г.

ЕК открива с новото правителство на България нова фаза на отношения и вярва, че ще могат да си сътрудничат много конструктивно. Това каза еврокомисарят по регионалната политика Павел Самецки след среща с премиера Бойко Борисов и ресорните министри в София...

публикувано на 23.10.09 в 08:55
Лъчезар Богданов, икономически анализатор в Industry Watch: „Поставянето на България  в групата на “отличниците” по финансова стабилност е отражение на действителността”.

Поставянето на България в топ 5 по финансова стабилност в ЕС е отражение на действителността

В последния доклад на ЕК за фискалната политика на страните-членки на ЕС, България попада в групата на петте държави с най-стабилни публични финанси. ЕК отбелязва факта, че наред с Дания, Финландия, Швеция и Естония, сред отличниците е и България, чиито..

публикувано на 22.10.09 в 10:08

Започна изследването “Бюджет на времето”

Най-голяма част от времето на българското население отива за сън /40 процента/, следвано от грижата за домакинството /15 процента/, което включва приготвяне на храна, почистване, грижи за децата и възрастните хора в семейството. Средно около 8 часа на ден..

публикувано на 22.10.09 в 08:07

Успешно противодействие срещу детската порнография в интернет

Наскоро у нас бе затворен български еротичен сайт, рекетирал тийнейджъри за около 30 евро месечен абонамент. Срещу собствениците му се води разследване. Това стана възможно след бърза реакция по сигнал на Националния център за безопасен интернет Safenet.bg..

публикувано на 21.10.09 в 13:01

Eкологични аспекти на бъдещия завод за преработка на отпадъците на София

Въпреки известния напредък, който България постига в управлението на отпадъците, значителната част от органичните отпадъци се изхвърлят на общите сметища и депата край по-големите градове на страната. Оказва се обаче, че проблемът е бомба със закъснител...

публикувано на 21.10.09 в 12:50

Семейните фирми са по-устойчиви във времена на икономическа криза

Една от причините е, че собствениците им имат по-висока мотивация за запазване на активите си в сравнение с назначените отвън мениджъри. Освен това фамилният бизнес е по-отговорен, гъвкав и дългосрочен в инвестициите си, а това са много важни козове за..

публикувано на 21.10.09 в 11:01

Филмът “Имигранти” проследява съдбата на наши сънародници в Испания

  На 12 октомври в Българската национална филмотека в София се състоя премиерата на документалния филм "Имигранти". Режисьор и продуцент на лентата е Андрей Алтъпармаков. Филмът му проследява съдбата на наши преселници в Испания през тежките..

публикувано на 21.10.09 в 07:59

Международна етнографска конференция в София

От 15 до 17 октомври в София се проведе Международната конференция “Етнологията в България – история, методи, проблеми”. Домакин бе  Етнографският институт с музей при БАН, който тази есен навършва 60 години. Спектърът на темите в конференцията бе..

публикувано на 20.10.09 в 12:10