Новогодишна наздравица

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Muzika/audio07_bul_22_12_09.mp3 От векове народите по света отбелязват началото на всяка нова година с бляскави тържества. И, разбира се – с много музика. Необясними са пътищата, по които нашата традиционна..

публикувано на 23.12.09 в 13:37
Противно на някои статистики и социологически анализи далеч не всички българи са „заразени” с хронично лошо настроение и черногледство.

Има ли щастливи българи?

Какво е щастието? Постоянно състояние на духа или неуловим миг, който като пясък се изплъзва между пръстите? Несметни богатства, почести, усещането че си „на гребена на вълната” или просто умението да се радваш на малките неща от живота като чаша хубаво..

публикувано на 23.12.09 в 13:17
Елка Костова от Ямбол вече пет години чака вест от своя син.

Сине, обади се!

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Obshtestvo/audio02_bul_23_12_09.mp3 В навечерието сме на един голям празник – Коледа. Тиха и свята нощ ще ни събере с най-близките, с най-своите край трапезата. Ще загърбим грижи и неволи, ще се погледнем едни други..

публикувано на 23.12.09 в 11:48
Влизането на България в еврозоната ще намали лихвите по кредитите, ще стабилизира банковата система, ще стимулира търговския обмен - коментира премиерът Борисов.

Влизането в еврозоната - стратегическа цел на България

„Еврозоната - национална стратегическа цел на България”. Това бе темата на работен обяд, на който присъстваха премиерът Бойко Борисов, икономическият екип на правителството, посланиците на страните от ЕС и Американската търговска камара в България...

публикувано на 23.12.09 в 11:29
Иван Теофилов – изследовател на католическото присъствие в България

Коледа идва с мир на земята

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Obshtestvo/audio29_bul_22_12_09.mp3 През 1924 г. в България пристига монсеньор Анджело Ронкали. Историческа случайност или историческо предопределение, но Ронкали остава в страната ни като папски нунций на Ватикана..

публикувано на 22.12.09 в 12:43
Време е да сменим стария хладилник с нов.

“Бъди клас А” – коледна кампания за енергийна ефективност

Евтиното излиза скъпо, казват англичаните. Когато става дума за избор на стоки за бита, и българите не се скъпят за качествени стоки, които с годините изплащат цената си. Все повече наши сънародници обръщат внимание и на енергийната ефективност на..

публикувано на 22.12.09 в 11:20
Коледа в детска градина „Сребърно копитце”.

Коледа в детска градина „Сребърно копитце”

Детска градина „Сребърно копитце” в София е една от хилядите в цялата страна, където в края на декември се правят традиционни коледни тържества за децата. Тук вече има украсена почти двуметрова елха, а в стаите на децата и по коридорите са окачени гирлянди и..

публикувано на 22.12.09 в 09:16
Шведският посланик в България Пол Бейер /вляво/ организира пресконференция в София по повод приключването на шведското председателство на ЕС. Председателството започна на 1 юли тази година с мотото „Поемане на предизвикателствата“.

Приключва мандатът на шведското председателство на ЕС

Влизането в сила на Лисабонския договор, ограничаването на последиците от финансовата криза и успешната подготовка на конференцията в Копенхаген са сред най-важните постижения на изтичащото шведско председателство на ЕС, смята посланикът на Швеция у нас Пол..

публикувано на 21.12.09 в 09:29
Една от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 753

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio08_bul_08_12_09.mp3   В днешното издание на DX MIX: -зимното разписание на радиостанция Гласът на Ислямската Република Иран Иран : В днешното издание ви предлагам зимното разписание на..

публикувано на 19.12.09 в 12:47

Изпълнението на Оперативна програма „Регионално развитие” променя облика на българските общини

„България вече има европейски пътища, европейски училища и европейски детски градини.” С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откри годишната конференция по изпълнение на Оперативна програма „Регионално развитие”..

публикувано на 18.12.09 в 10:46