За осиновяването – с любов

На 7 и 8 декември в Центъра за култура и дебат „Червената къща” в София премиерно се показва спектакълът „Йон /пиеса за осиновените/”. Той е вторият социален проект, подкрепен от платформата за документално изкуство В/ХОД. Партньор на начинанието е и..

публикувано на 08.12.16 в 14:29
Тараклийският държавен университет „Григорий Цамблак”

В парламента обсъдиха образователната политика към българските общности зад граница

На провелото се заседание на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина бяха обсъдени няколко важни въпроса, сред които образователната политика към българските общности зад граница през 2016 г. и увеличените места в българските висши..

публикувано на 08.12.16 в 14:11

Ниска функционална грамотност на българските ученици

В Министерство на образованието и науката беше представен националният доклад „Природните науки и технологии в училището на ХХI век. Резултати от участието на България в Програмата за международно оценяване на учениците – PISA 2015”. През 90-те години..

публикувано на 08.12.16 в 13:44

Росен Идеалов-син комбинира ритмичните танци на Ирландия с българския темперамент

Росен Идеалов е известен български музикант, който преподава камерна музика, оркестрово свирене и кларинет в НМУ и работи с елита от музиканти в страната ни. Успехът не закъснява и за неговия наследник Росен Идеалов-син, който се е насочил към..

публикувано на 08.12.16 в 12:09

Мирослав Лесичков представя традиционна мъдрост за оцеляване

Когато чуем думата „рицар”, веднага си представяме мъж в рицарски доспехи и с внушителен меч. В детството си някои от нас са имали мигове, когато са искали да бъдат „рицари“, „завоювали” са замъци, борили са се с имагинерни дракони или са черпили..

публикувано на 07.12.16 в 11:21

Оцеляване за позитивни

Иванчо и Марийка са главни герои на историите, събрани в „Наръчник за оцеляване (или не) за позитивни”, издаден от Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве. Нейни автори са „Събирача на паднали души” – Милен Чавров, дългогодишен..

публикувано на 06.12.16 в 14:28

Проблеми с миграцията оставят силен отпечатък в обществено-политическия живот

В интервю за БНР в неделя съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов предупреди, че политиката спрямо нелегалната миграция ще е една от основните теми, които ще постави пред Реформаторския блок, ако блокът приеме мандат за съставяне..

публикувано на 05.12.16 в 11:26

Пийте кафето в хрупкава чаша и уискито със стил, благодарение на идеите на млади българи

Cupffee е вафлена чаша за кафе, произведена от натурални продукти, която щади околната среда. Автори на идеята и реализацията на проекта са Мирослав Запрянов и Младен Джаузов, който разказва за предназначението на Cupffee: Липсваше ми..

публикувано на 05.12.16 в 09:00

БНР е домакин на изложба в помощ на деца, пострадали при пътни произшествия

Както става в приказките, винаги се появява доброто и носи надежда - това е посланието на благотворителната изложба-конкурс с коледна тематика, подредена в Мраморното фоайе на БНР. Изложбата е озаглавена „Зимна приказка“и е част от есенния салон..

публикувано на 02.12.16 в 16:21

„Дом за шампиони” – благотворителност и иновация в едно

Общежитие от морски контейнери беше дарено безвъзмездно на 153-то Спортно училище „Неофит Рилски” в София. Организатори на изцяло благотворителната инициатива са предприемачът Звезделин Минчев и арх. Румен Първанов. С техни усилия и средства..

публикувано на 02.12.16 в 09:00