Тримона! Българският вкус завладя САЩ

Българското кисело мляко „Тримона” бе избрано за №1 в американската класация Dairy Foods за нови млечни продукти. Това не е първата висока оценка в САЩ за българската марка. Преди две години тя стана финалист и в конкурса „Произведено в Америка” на..

публикувано на 24.01.17 в 11:56

Зимен празник на Витоша

Сред сняг в изобилие, слънце и безоблачно небе хиляди столичани и гости на София отбелязаха на Витоша, за втора поредна година, Световния ден на снега. Инициативата, която обединява стотици известни зимни курорти в 46 страни по света, цели да..

публикувано на 23.01.17 в 13:52

Раждането – щастие, но и сериозна отговорност

Едно от най-очакваните и красиви събития в живота ни е раждането на нашите наследници. Усмивките и звънките им гласове ни пленяват и бързо забравяме онези хора, с чиято помощ децата ни са поели първата си глътка въздух – акушерките и гинеколозите...

публикувано на 21.01.17 в 08:25
Проф. Екатерина Трендафилова

Международният трибунал за Косово – ново предизвикателство пред доказан професионалист

Януари 2017 година е месецът, в който започва работа новосформираният Специализиран трибунал за Косово със седалище в Хага. Утвърждаването на новата институция и изработването на правила за производството и доказателствата вече е в ръцете на един..

публикувано на 19.01.17 в 12:00

Зимната виелица не плаши никой от обитателите на Дивата ферма в с. Горно поле

Зимата и студът през януари сковаха цялата ни страна. В дълбоки преспи сняг потънаха много от пътищата в страната ни, а това доведе до бедствено положение за хората, които се оказаха буквално откъснати от света. Положението се усложнява когато трябва да..

публикувано на 17.01.17 в 12:11

Програма за млади посланици на спортното развитие ще стартира в България

Програмата е насочена към младежи в училищна възраст, които да мотивират свои връстници и приятели да бъдат физически активни и да спортуват. Тя стартира преди няколко години в Уелс и към настоящия момент отчита прекрасни резултати. Младите хора..

публикувано на 16.01.17 в 13:47

Без дом в студените месеци

„Няма да оставим никого на улицата”, казаха от Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в квартал „Захарна фабрика” в столицата. В най-студените дни центърът работи денонощно. В момента капацитетът му е превишен, но той е в готовност да приеме..

публикувано на 16.01.17 в 11:54

Iamfree.pro – лесен начин да потърсиш помощ

Спомняте ли си кога за последно обърнахте внимание на своите близки и приятели? Кога излязохте спокойно навън, за да се позабавлявате, без да мислите за домашните си задължения? Ако не броим отминалите празници, вероятно е било отдавна. Можете да си..

публикувано на 13.01.17 в 11:14

Нова дисциплина популяризира на достъпен език напредъка на науката

В днешно време трудно си даваме сметка в каква степен науката и технологиите са станали част от живота ни. Ето защо една нова дисциплина, наречена “Научна комуникация”, си е поставила за цел да разкаже напредъка на цивилизацията по интересен и прост..

публикувано на 11.01.17 в 11:21

Всичко от „България на длан“

Ще ви разкажем за една идея, опит в една картина да се събере цялата красота на България   на едно място. Това е начинанието на един режисьор да разкрие пред всички нас най-красивите български сгради – паметници на културата, а също и природната красота..

публикувано на 10.01.17 в 11:51