Студенти моделират България, но без корупция, закостеняло образование и болно здравеопазване

Не шаблон за дискусия, а еталон за ползотворен диалог. С такава заявка започна международната конференция под мотото „Премоделирай България, премоделирай Европа“. Чрез нея организаторите от немската фондация „Фридрих Науман“ дадоха възможност на..

публикувано на 17.10.17 в 08:05

Празник на бозата в Радомир

Празник на бозата имаше вчера в Радомир, градът, смятан за столица на гъстата и резлива напитка, чиято рецепта навремето местните хора откраднали от албанците. Отново "отвори врати" бозаджийницата на албанеца Али Сербез, родоначалник на този вид..

публикувано на 16.10.17 в 14:54

Обществените медии – призвани да задават стандартите на медийния пазар

На 12 и 13 октомври в София се проведе 14-ата Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). БНР бе домакин на форума, в който се включиха над 80 делегати на 40 медийни организации от 27 държави. Фокус в програмата беше..

публикувано на 16.10.17 в 11:22

Местните власти в България провеждат годишна среща

На 12 октомври в България бе отбелязан Денят на българската община, а от днес, 15 октомври, се провежда 12-та годишна среща на местните власти. Във връзка с тези събития пред БНР изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка..

публикувано на 15.10.17 в 08:05
Евгени Овчаров е убеден, че към астрономията винаги ще има интерес

Устремени към звездите

Борисовата градина, този оазис в сърцето на столицата ни, е предпочитано място за отмора и разходка на много софиянци. Малцина обаче знаят, че сред вековните дървета е разположена най-старата астрономическа обсерватория в страната. През всичките..

публикувано на 13.10.17 в 08:05
Александър Велев

Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия заседава в София

В София започна 14-ата Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), чийто домакин е Българското национално радио. В приветствие към форума зам.-министърът на културата Румен Димитров заяви, че България ще бъде център на диалога и..

публикувано на 12.10.17 в 14:11

В София ще заседава Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

На 12 и 13 октомври в София ще се проведе 14-та Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Във форума, чийто домакин е Българското национално радио, ще участват повече от 80 делегати на 42 медийни организации от 28 държави. Водеща тема..

публикувано на 11.10.17 в 11:23

Държавни мерки срещу радикализацията сред младежите е целта на срещата на франкофоните в София

Франкофони от Централна и Източна Европа пристигнаха в София за участие в тридневен семинар, посветен на държавните политики за младежта, насочени към противодействие на радикализацията и съпроводения с насилие радикализъм сред младите хора. Семинарът е..

публикувано на 10.10.17 в 13:25

Столичната община ще използва видеонаблюдението за борба с графитите

Лятото си отиде, дойде есента, но все още времето е приятно за разходка из града. Вървейки по прашните улици и разглеждайки сградите наоколо, няма как да пропуснем множеството надписи и различни комиксови герои, нарисувани от някой неизвестен творец,..

публикувано на 09.10.17 в 08:05
Екипът

Кампанията „От любов към живота“ носи надежда за живот

Разтворената розова панделка върху ревера – това е символът, който винаги разпознаваме, че се отнася до кампанията за борба с най-коварното заболяване сред жените – рак на гърдата. Символът носи и надежда на стотици засегнати българки за това, че..

публикувано на 05.10.17 в 11:55