Български шоколад с добавена реалност прави празниците ни още по-сладки

Българската компания iGreet, която нашумя на пазара с иновативните си поздравителни картички, оживяващи пред очите ни с добавена реалност, ни изненадва с новата си празнична идея – шоколад с добавена реалност. Той е идеалният подарък за всеки празник, а..

публикувано на 21.03.17 в 13:16

Никола Рахнев: „В сърцето ми има гора”

В своите беседи за енергиите на природата Учителят Петър Дънов съветва своите последователи първо да проявят любовта си към едно дърво. Например да посадят от семка ябълка, да я отгледат докато израсте и започне да дава плод. С тази ябълка човек трябва..

публикувано на 20.03.17 в 12:44
Екатерина Бончева

Талантът при комунизма оцеляваше самостоятелно, въпреки държавата и репресивния й апарат

Комунистическата „ Държавна сигурност” се опитва да подчини на пропагандните си цели музикалното изкуство, както прави това във всички области. Основната задача е то да бъде превърнато във „ войнстващо изкуство по посока на идеологическата борба и..

публикувано на 20.03.17 в 11:46

Посланик Майкъл Форбс: В България се чувствам като у дома

Негово превъзходителство Майкъл Форбс е посланик на Република Ирландия у нас от октомври 2016 г. Преди да заеме този пост, той е бил посланик в Израел, постоянен представител на OECD – Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на UNESCO в..

публикувано на 17.03.17 в 11:39
Областите с българско население в Албания: Мала Преспа (1), Голо Бърдо (2) и Гора (3) и евродепутатът Андрей Ковачев

И след резолюцията на ЕП за българите в Албания „всички ние сме си нашенци“

Преди месец Европейският парламент прие резолюция за Албания, в която по предложение на българските евродепутати Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки беше включен текст, с който се потвърждават правата на българското население в Мала Преспа, Голо Бърдо и..

публикувано на 16.03.17 в 16:06
Изглед от с. Ореше, Кукъска Гора.

„Един говор на границата на българската граматика“

Доц. д-р Лучия Антонова-Василева е ръководител на Секцията по българска диалектология и лингвистична география при Института за български език към БАН. Научните й интереси са свързани с българската диалектология, фонетика, фонология, морфонология,..

публикувано на 16.03.17 в 14:19

Grand Chocolate Festival в София

И тази година организаторите на Grand Chocolate Festival преобразиха една от залите на Интер Експо Център в София в шоколадово царство. Историята на сладкото изкушение датира отпреди 1500 години и чрез него осъществяваме шоколадовите си мечти и фантазии...

публикувано на 15.03.17 в 11:35

Enhancv – улеснение за търсещите работа и работодателите

Когато Волен Вълков е трети курс в университета, заминава по европейската програма за образование „Еразъм” за Германия. Там той има възможност да остане и за втори семестър, но без стипендия. Волен решава да опита късмета си и започва да си търси..

публикувано на 14.03.17 в 09:00

Археология на вселената, сини променливи и глобално затопляне

Каква е връзката между археологията, астрономията и екологията? Отговорът ни отвежда до територия, която напълно може да възвърне националното ни самочувствие. Не е нужно да попаднете в НАСА, ЦЕРН или Харвард, за да заявите с гордост, че сте българин,..

публикувано на 13.03.17 в 12:11

Бум на НПО в България от 90-те години насам

На конференция на Програмата за подкрепа на НПО в Българиятези дни Институт „Отворено общество“ представи впечатляващи данни за неправителствените организации в България. От бума на сектора в началото на 90-те се наблюдава постоянен ръст във всички..

публикувано на 12.03.17 в 09:00