Българският соларен самолет TwinRay ще изминава рекордно разстояние за един полет

Брилянтните идеи не чакат набелязания от тях човек да облече костюм и да заеме сериозна поза зад бюро с компютър. С лекотата на игра те кръжат неочаквано над него и настояват само за едно – да ги сграбчи в полета им и да ги опитоми. Идеята да..

публикувано на 09.03.18 в 12:26

Общностни центрове ще подкрепят ромски жени в неравностойно положение

Над 600 жени от ромските общности в Разград, село Вазово (община Исперих) и град Бяла Слатина на възраст от 16 до 55 години ще получат подкрепа да излязат от ежедневието си и да подобрят социалните и трудовите си умения. Тази цел си поставя проектът..

публикувано на 08.03.18 в 14:01

КНСБ пред 8 март: най-много насилие на работното място има сред учители, медици и журналисти

Там, където професиите са феминизирани, има най-много насилие, показва анализ на данните от социологическо проучване, проведено от Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Според проучването, 40% от работодателите са обезпокоени от..

публикувано на 08.03.18 в 13:30

„Статут „Див“ – българо-холандски проект се опитва да възстанови дивите коне в Източните Родопи

От няколко години десетки коне препускат свободно сред природата на Източните Родопи. Красивите животни от порода коник са съвременно подобие на древния тарпан, известен като евразийски див кон – изчезнал окончателно през 19-и век от земите в Европа. В..

публикувано на 07.03.18 в 13:03

Богослов Стоянов от Разград – коминочистачът, който носи на хората щастие и късмет

Всеки е чувал поверието, че да пипнеш коминочистач носи щастие и късмет. В това е убеден и 24-годишният Богослов Стоянов от Разград. Облечен с черна риза, с шапка и телена четка през рамо, младежът събира непрекъснато вниманието на хората по..

публикувано на 07.03.18 в 12:21

1300 студенти изброиха повече от 25 причини, за да останат и живеят в България

1 март донесе на 25 млади българи, освен традиционната българска мартеница, която се подарява за здраве и късмет на този ден, също отличия в конкурса за есе на тема „Твоите 25 причини да избереш България“. Поводът за конкурса и изборът на точно този брой..

публикувано на 06.03.18 в 13:05

Честванията на 3 март кулминираха с тържествена заря-проверка в София

На площад „Народно събрание“ в София се състоя тържествената заря-проверка, с която кулминираха честванията на Деня на Освобождението 3 март. Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на представителни части..

публикувано на 03.03.18 в 19:09

Руският патриарх разговаря с премиера Борисов

Руският патриарх Кирил разговаря в Министерския съвет в София с премиера Бойко Борисов. Описвайки действията на българската държава, премиерът резюмира „Бог пред нас, ние след него”. Патриарх Кирил подчерта силната духовна връзка между българския и руския..

публикувано на 03.03.18 в 18:49

Председателят на парламента се срещна с патриарсите Неофит и Кирил

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви на среща с българския патриарх Неофит и московския и на цяла Русия патриарх Кирил, че на връх Шипка вече 140 години почиват български опълченци, руски, финландски, румънски и други воини, дали..

публикувано на 03.03.18 в 17:00

Премиерът Борисов благодари на всички народи, участвали в Освобождението

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Полша, Румъния, Черна Гора, Молдова и Украйна, в които от името на българската държава и българския народ изказва благодарност за участието на техни сънародници в Руско-турската..

публикувано на 03.03.18 в 15:58