Има ли решение проблемът със замърсения въздух в българските градове

В първите дни на 2017 година беше регистрирано силно замърсяване на въздуха в цяла България. В София фините прахови частици превишиха нормите до пет пъти. Засегнати бяха също Шумен, Пловдив, Благоевград Перник и др. Емилия Стойнева, началник отдел..

публикувано на 06.01.17 в 12:24

Стоян Янков: прави това, което обичаш и никога не се отказвай от мечтите си

Всеки от нас има своите мечти и надежда, че в живота си ще успее да сбъдне поне няколко от тях. Трудностите, през които минаваме на път към целта, са най-различни, но са един незаменим и ценен опит, който си струва да придобием, макар често това да става..

публикувано на 05.01.17 в 11:56

2017 година – акценти и промени в геополитиката и сигурността

Стабилна нестабилност ни очаква през 2017 година, но ще има и баланс на силите. Такава прогноза направи професорът по международни отношения Нина Дюлгерова на среща с медии на тема „2017 година – акценти и промени в геополитиката и сигурността”,..

публикувано на 04.01.17 в 11:02

Тролеят - събирач на безброй човешки съдби

Градският транспорт и трафикът са двете неща, с които се сблъскваме всеки ден, погълнати от забързания делник. Вглъбени в своите мисли и проблеми обаче, често не забелязваме околните и ситуациите, в които ставаме неволни участници. Ако се..

публикувано на 30.12.16 в 12:23

Нова година идва с по-високи глоби за шофьорите нарушители

Само за един уикенд през декември в София са регистрирани около 17 пияни шофьори, като при трима дрегерът е отчел промил и половина, или консумация на не по-малко от половин литър концентрат. Друго често нарушение е, че при ограничение на скоростта от 50..

публикувано на 29.12.16 в 11:48

София с рекордни икономически резултати и европейски вид

Девизът на българската столица София е „Расте, но не старее”. Този девиз не се приема еднозначно от мнозина и даже е повод за шеги и подигравки от рода на това, че „Расте, но не става по-добра за живот”, „Расте, но не се разхубавява” и т.н. В тези..

публикувано на 28.12.16 в 11:07

Топлина за душата на ледената пързалка

Свобода, страст, адреналин, любов бяха чувствата, които изпитах, когато стъпих за първи път върху ледената пързалка, за да покарам кънки. Макар всяко начало да е трудно, знаех, че този спорт ще нося завинаги в сърцето си. С времето страхът от падане си..

публикувано на 22.12.16 в 09:30

Даниела Садикова и Бояна Коцева: Спортът помага за социалното включване на децата с увреждания

Много често децата с тежки увреждания в България са затворени вкъщи и не са ангажирани с нищо. Чрез спорта обаче те могат да постигнат някаква независимост, да повярват в себе си, във възможностите си и да не разчитат само на родителите си. Чрез..

публикувано на 21.12.16 в 11:05

Отец Николай: Децата на затворниците не са наказани, но страдат повече от тях

В Рождествения миг, когато очите се вдигат към небесата, пред децата оживява една шейна – и звънват звънчетата на Дядо Коледа, щом еленът пробяга през черното небе. Но случва се в бързината добрият старец да пропусне някое дете. Тогава на помощ му се..

публикувано на 21.12.16 в 10:53

Трамвай на дядо Коледа радва София пред празниците

Тръгна Коледен ретро трамвай в центъра на София. Трамвайчето ще вози безплатно деца през цялата седмица преди Коледа, като маршрута започва от площад „Възраждане”, преминава през площадите „Гарибалди” и „Славейков” и завършва на емблематичната спирка..

публикувано на 20.12.16 в 11:42