Клеарт Дурай

Клеарт Дурай: БНР може да ни помогне с програми за българското малцинство в Албания

Медийната среда на Балканите се развива динамично и обществените медии трябва да отговорят на редица предизвикателства, за да спечелят в битката за аудитория. Финансирането, привличането на най-добрите професионалисти,   излъчването по сателит са някои..

публикувано на 18.05.18 в 16:00

БНР организира среща на Обществените медии на Югоизточна Европа

Паралелно със срещата „ЕС – Западни Балкани“ в България се проведе и среща на ръководителите на обществени медии от 12 държави в Югоизточна Европа. Поканата бе отправена от БНР и подкрепена от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). За..

публикувано на 18.05.18 в 14:56

Кулинарната блогърка Софи Йотова се впуска в 123 кулинарни приключения с усмивка

Готвенето невинаги е онова досадно, скучно и мъчително бреме, което яде от времето ни и ни заставя да го вършим в края на изтощителния ден. С тази заразяваща увереност, че е възможно в кухнята да влизаме с вдъхновение и усмивка, посреща читателите..

публикувано на 18.05.18 в 12:59

Спасовото кладенче край град Златица е природен и културен феномен за страната ни

И тази година на Спасов ден много хора ще се съберат на голямата поляна около Спасовото кладенче. Мястото е емблематично за град Златица и целия регион и от незапомнени времена хората са отивали там с молитва за здраве, и за да почетат целебната..

публикувано на 17.05.18 в 11:35

„Чудната градина” дарява цветя и надежда за по-добър свят

Фондация „Свети Николай Чудотворец“ от Добрич има двайсетгодишна история. Проектът им „Чудната градина” започва миналата година с фонд за набиране на средства. Организират се две благотворителни инициативи, благодетели, като писателя д-р Хасан Ефраимов,..

публикувано на 16.05.18 в 14:17

Детайлно изработени модели на градски транспорт на изложба в София

До 22 май жителите и гостите на столицата могат да се насладят на една атрактивна изложба – модели от градския и междуградския транспорт, пресъздаващи реални трамваи, автобуси и тролейбуси, движили се някога и сега по улиците на София и други..

публикувано на 13.05.18 в 09:15

Полумаратон привлича столичани към активния и здравословен начин на живот

Над 500 души се регистрираха за участие в провеждащия се днес – 13 май, полумаратон в столицата. Той включва четири дисциплини, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали – бягане на 600 метра, 5 и 10 километра, както и пълната дистанция от 21,1..

публикувано на 13.05.18 в 08:30

Инициативата „Розите на България“ обединява българските неделни училища по света

Българските неделни училища, създадени от сънародниците ни зад граница, са възрожденски по своя смисъл институции. Те са самоорганизиращи се общности, подпомогнати от българската държава. С ентусиазъм, време и усилия съхраняват българското, където..

публикувано на 11.05.18 в 10:20

България през очите на млади европейци, живеещи тук

Европейската доброволческа служба (ЕДС) , заедно с „Фондация 42“, организират социални мероприятия за чужденци, живеещи и работещи в България. Идеята е да се създаде среда, в която те могат да общуват с други чужденци, които живеят тук и..

публикувано на 10.05.18 в 12:43

Финансирането на вероизповеданията отново е на дневен ред

След продължително отсъствие от дневния ред на българските политици, болезненият въпрос за финансирането на вероизповеданията в България е отново актуален. Парламентарната група на ГЕРБ внесе в парламента, съвместно с политическите си опоненти БСП..

публикувано на 09.05.18 в 11:03