„И-СТОРИЯ” – платформа за любознателни пътешественици

В забързаното ни ежедневие възможно ли е да си откраднем малко свободно време, за да научим повече за историческите събития и факти за столицата ни? Отскоро заработи първият по рода си интерактивен справочник пътеводител за София с GPS навигация...

публикувано на 10.02.17 в 09:55

Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка

Древните корени на каракачанското куче водят към времето на траките. Сред основните занятия на някогашните обитатели на българските земи било овцевъдството и подобен род пазачи били необходими за охраната на техните стада, разказва д-р Атанас Вучков,..

публикувано на 08.02.17 в 11:23

Да избереш България

Не е трудно да видиш хубавите неща в родината си. Но когато се намираш от другата страна, би представлявало голямо предизвикателство да заминеш за една напълно непозната държава. Най-лесно ще разберем, кое кара чужденците да избират България и защо..

публикувано на 08.02.17 в 11:07

Светлин Маринов за музиката, фотографията и дроновете

Обичам да летя , казва Светлин с усмивка и зарежда публиката с   ентусиазъм, докато разказва за пътуванията си из България, заедно със своя дрон. Още от ранна детска възраст, младият мъж е запален по фотографията, а преди няколко години започва да..

публикувано на 07.02.17 в 12:02

Шрифт разкрива магията на думите за хора с дислексия

От мига, в който се родят, нашите наследници стават неразделна част от мислите ни. Всекидневно се питаме как да им осигурим добър живот, образование, здраве и сигурност. Въпреки усилията ни обаче, невинаги успяваме да предвидим всичко и да ги..

публикувано на 07.02.17 в 11:17

„Възможности без граници” търсят инициативни млади хора, избрали да живеят в България

Живеем във време, в което, без значение на образование, пол, раса, а понякога и на възрастта, ние можем да постигнем всичко. Единственото условие обаче е да обърнем гръб на довчерашните заблуди, предразсъдъци, страхове и притеснения. На този принцип и..

публикувано на 06.02.17 в 12:36

Увлекателен разказ за Антарктида

Преди   броени дни  от Антарктида се завърна ядреният физик Васил Гурев. 11-о е неговото участие в полярните експедиции  в българската база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън. Тази година  научният му интерес е насочен към микросеизмичната..

публикувано на 05.02.17 в 09:35

Котаракът Пух получи нови лапи и пълноценен живот

С любопитството на пътешественик по цял ден се скитал из потайности и с храбро сърце се хвърлял в битки. Ала една вечер със сетни сили се добрал до прага на дома и рухнал. Пух, неустрашимият котарак с черно-бяла козина и добродушен нрав, за първи път..

публикувано на 03.02.17 в 12:09

Детска академия възпитава чувствата и укрепва семейството

Как да управляваме своите емоции в моменти на стрес, конфликт и напрежение? На този въпрос търсят отговор изследователите на човешката психика, педагозите, а нерядко и авторите на художествена литература. Учените доказват, че познаването и овладяването..

публикувано на 02.02.17 в 15:21

Омразата е липса на фантазия

„Омразата е липса на фантазия“ – този цитат на Греъм Грийн бе мотото на завладяваща литературна вечер в Софийската синагога. Грегорий фон Лейтис и Михаел Лар четоха стихотворения, писани от затворници в концентрационен лагер в нацистка Германия. Преводът..

публикувано на 02.02.17 в 11:29