Sofia restaurant week превръща София в популярна кулинарна дестинация за любители от близо и далеч

Свежа салата, разноцветни сирена, ароматни предястия, месо от дивеч, неустоими десерти и галещо небцето качествено вино са само малка част от гозбите и напитките, които ви очакват на Sofia restaurant week в столицата. Седмицата на ресторантите е в..

публикувано на 11.05.17 в 14:15

Наградите „ГЕРОИТЕ”: когато хората показват най-доброто от себе си

На специална церемония днес в пространството за съвременни изкуства ДНК най-голямата интернет платформа за доброволчество TimeHeroes ще връчи наградите „ГЕРОИТЕ”. Това е първото им издание, а тяхна цел е да отличат хората и организациите с..

публикувано на 11.05.17 в 08:00

На сладка приказка с български локум и халва

Въпреки голямото разнообразие от захарни изделия на пазара, българският локум и халва красят трапезата ни в празник и делник. Днес ви срещаме с Мария Георгиева. Тя е управител на ямболска фирма, която произвежда различни видове халви, тахан, локуми и..

публикувано на 10.05.17 в 14:28

Радиото – най-силното оръжие на словото

Поглед към света или най-силното оръжие на словото, което за броени минути може да достигне до всяка точка на земята. Това е радиото. То няма образ, но го създава, няма картина, но я рисува още по-живописна, отколкото е в действителност. И също като..

публикувано на 07.05.17 в 09:45

С обреден хляб, агнешки курбан и песен прославят Свети Георги в софийското село Лозен

Той е войнът-мъченик, запечатан в представите ни като конник, който с дълго копие пробожда зъл дракон. Такава икона на Свети Георги може да се види във всеки православен храм в България. 6 май е празникът, на който всяка година църквата отдава..

публикувано на 06.05.17 в 09:30

Майски дни на дизайна и модата в Нов български университет

С богата палитра от събития посреща месец май Нов български университет. И по-точно: с дни на артистичния дизайн и на модата. Идеята на проекта е студентите да представят своята продукция. В тези дни са включени модни ревюта и инсталации, пърформанс,..

публикувано на 05.05.17 в 12:43

В Златоград на „Празника на чевермето и родопските гайди”

Традиционният „Празник на златоградското чеверме” от тази година включва в програмата си и гайдарско надсвирване. Отидете в Златоград на 6 и 7 май и ще се докоснете до силата на Родопите и хората в този край. Празникът е част от тържествата за..

публикувано на 05.05.17 в 12:12

Ранната диагностика на деца с аутизъм помага за развитието им

През изминалата седмица специалисти от УМБАЛ „Александровска“ и Клиника по детска психиатрия „Св. Никола“ оповестиха резултати от проекта „Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни..

публикувано на 02.05.17 в 15:12
Доц. Боян Знеполски

Пропагандният език в медиите ни е насочен срещу Европа и Америка, липсва критика срещу Русия

Пропагандните материали в медиите са се увеличили трийсет пъти от лятото на 2013-а до края на м.г., според Фондацията за хуманитарни и социални изследвания. В проучването си „Антидемократичната пропаганда в България” организацията посочва четири основни..

публикувано на 02.05.17 в 11:09

Стефан Саръстанев или изкуството на живия хляб

Хрупкава, леко загоряла коричка, мека и въздушна сърцевина с малки, средни или големи шупли, според настроението на хляба, оформен от магията на кваса – така може да се определи хлябът, които излиза от ръцете на Стефан Саръстанев. В по-стари времена с..

публикувано на 01.05.17 в 09:45