Христо Комарницки, Иван Бакалов и Чавдар Николов

#Кой скри тиража на вестника на невъзпитаните карикатуристи

Тълпа се е скупчила в центъра на столицата и с лакти се опитва да се добере до вестник, чиито последни бройки раздава карикатурист. Сцената напомня 1990-а, когато излиза първият опозиционен вестник и хората обсаждаха сергиите, за да поемат първите си..

публикувано на 10.03.17 в 09:30

„Ремисия новини” – домът на добрите новини

Състоянието на медийната среда у нас буди все повече въпроси. Неясната собственост и интереси, които обслужват немалко от медиите, срива доверието на хората в тях. Затова кампанията „Ремисия новини“, която хрумва на група млади хора, идва като отговор..

публикувано на 09.03.17 в 11:31

Диана Христова: Всяка жена е красива по свой начин

Известно е, че празникът на жената 8 март води началото си от протеста на шивачките в Ню Йорк през далечната 1857 г. Но знаете ли, че България е сред страните, които първи отбелязват този ден – през 1911 г., само година след неговото обявяване за..

публикувано на 08.03.17 в 12:18

Благотворителността е жест, а не показност

„Лекувай тялото и душата, но помагай и на бедните и слабите“ – това е мисията на лекаря според д-р Христо Алексиев. От 37 години хирургът живее и работи в Германия. Наред с работата си, той се е посветил и на   благотворителни каузи, сред които тази..

публикувано на 08.03.17 в 09:05

„Планинска буря” в екоминистерството

Първият сблъсък на служебното правителство с общественото недоволство вече е факт. Истинска буря се завихри през последните дни в Министерството на околната среда и водите заради актуализацията на Плана за управление на Национален парк „Пирин” до 2023..

публикувано на 07.03.17 в 12:04

Награди за достойните българи

Всяка година в-к „24 часа”отличава хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помагали безкористно на хора в беда, проявили храброст или щедрост, направили добро, дарявали радост, допринесли за развитието на обществото ни. Инициативата „Достойните..

публикувано на 07.03.17 в 11:22

Днес отбелязваме Националния празник на България

Днес, 3 март, отбелязваме Националния празник на България. Навършват се 139 години от Освобождението на страната ни от османско владичество, продължило пет века. На този ден през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и..

публикувано на 03.03.17 в 08:00

Смелата приключенка Хайди се превърна в най-обичаното коте в интернет

Те крачат ведро през света, ала следите им са само горе, в планината, където слънцето все още не е отмило последните владения на зимата. Големи мъжки стъпки и деликатни дупчици, оставени от котешките лапи в снега. Това са те – двама неразделни..

публикувано на 02.03.17 в 15:33

Агресията сред децата расте, а решението зависи от родителите

Насилието и тормозът в училище са постоянен проблем, който обаче забелязваме само, когато пострада някое дете и се разшуми в медиите. Поредният пример за необяснимата агресия сред учениците е смъртта на 11 годишно момиче след ритник в корема в столичното..

публикувано на 01.03.17 в 19:06

Предприемчив директор създаде училище на бъдещето в якорудското село Бел камен

Има хора, които издигат служебния си дълг в мисия и няма да е преувеличено, ако ги наречем будители. Един от тях работи като училищен директор в село с причудливото име Бел камен – там децата се учат в съпричастност и любов, пътешестват по света от..

публикувано на 01.03.17 в 12:03