Мария Кондратенко: Западът не успя да постигне тайната на българското кисело мляко

Да направиш хубаво кисело мляко, е все едно да отгледаш хубаво бебе. Толкова е деликатен процесът. Това твърди инженер Мария Стефанова-Кондратенко. А замисляли ли сте се каква е разликата между българското кисело мляко и йогурта?..

публикувано на 18.07.17 в 12:43

Денис Дурал: За мен пчелите са една „жива история”

Тази година с грамота за най-предприемчив проект в Националния конкурс за Европейска награда за млади фермери беше удостоен 33 годишният Денис Дурал от силистренското село Брадвари. Със 120-те си кошера, с които развива биопчеларство и двата..

публикувано на 13.07.17 в 09:00

„Аз събуждам България” – промяната започва от нас

Бли­зо 1 ми­ли­ард ле­ва реши да отпусне Министерството на труда през 2014 г. за но­ви ра­бот­ни мес­та и оси­гу­ря­ва­не на по-ви­со­ка и по-ка­чес­т­ве­на за­е­тост на хората до 29 годишна възраст. Очакванията бяха, че за 6 години средствата по..

публикувано на 12.07.17 в 12:27

Ромският проблем придобива все по-голяма острота в България

Вече повече от седмица общественото внимание в България е ангажирано с острото напрежение, възникнало в Асеновград след малтретиране на деца в гребна база от страна на група роми. На пръв поглед маловажен инцидент доведе до невиждани в района..

публикувано на 06.07.17 в 12:31

Калиакра – енергия за сметка на природата и данъкоплатците

Врязан на 2 км навътре в морската шир, подобен на дълъг и тесен полуостров, нос Калиакра се намира на около 70 километра североизточно от Варна. Красивият природен и археологически резерват е в челните редици на Стоте национални туристически обекта...

публикувано на 05.07.17 в 13:20
Стоянка Пухлева, Георги Неделчев и Петка Жекова

„Никой не е по-голям от хляба“ – в Тракия възпяват края на жътвата

„ Знаеш ли любе, знаеш ли какъв се празник задава в Стрелци село голямо, кога се жътва ожъне, кога се жито в хамбари прибере, голям се празник задава во нашето село хубаво “ – С рефрена на тази песен всяка година в най-плодородната област у нас –..

публикувано на 05.07.17 в 11:33
Автомобилът De Dion-Bouton от 1906 г.

Автомобил с огнени фарове от 1906 г. ще потегли в Юбилейния парад на авто клуб „Ретро“ в Бургас

В истинска Алея на славата за ретро автомобилите ще се превърнат централните улици на гр. Бургас. В предстоящите почивни дни там се провежда десетото юбилейно издание на авто-мото парад, организиран от любителите на стари коли. Колекционерите и..

публикувано на 30.06.17 в 14:25

Филип Захариев – един шеф на екстремно работно място

В разгара на жаркото лято ще ви разхладим с полъх от Скандинавия. Действието на нашата история се развива в най-северния град в света – Лонгийрбюен ( Longyearbyen ) , Норвегия. С население от малко над 2000 души от над 40 националности, градчето е..

публикувано на 29.06.17 в 11:29

Мария Спасова: Тайната на успеха е комбинация от желание, търпение, упоритост, труд и любов към това, което правиш

Най-древните археологически доказателства за развитие на козметиката датират от 4000 г. пр.Хр. и са намерени в Египет. Първият писмен документ с козметични съвети е Папирусът Еберс. Това е един от най-старите медицински ръкописи от 1500 г. пр.Хр.,..

публикувано на 28.06.17 в 13:00

За какво служи спинърът – или за източниците на напрежение в училище

В края на учебната година учениците полагат изпити по различни предмети. Знанията им се оценяват както от техните учители, така и от външни инспектори. Често натрупаният учебен материал се научава ускорено и в кратки срокове, а това изостря напрежението..

публикувано на 27.06.17 в 12:15