Борбата с престъпността и корупцията продължава на думи, но с малко реални успехи

Борбата с организираната престъпност и корупцията е актуална тема у нас от началото на прехода. Била е обект на множество дискусии и форуми, но резултатите сочат, че страната ни не е в състояние да ѝ противодейства ефективно. Гражданският форум..

публикувано на 05.10.17 в 11:04
Лука Визентини

България ще сътрудничи за сближаването на трудовите възнаграждения в страните от Източна и Западна Европа

Генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини пристигна на посещение у нас. Целта на визитата е да бъдат обсъдени социалните теми по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., както и..

публикувано на 03.10.17 в 11:20
„Вълшебните“ очила

11 български града бяха домакини на европейската „Нощ на учените“

Най-лесният начин да заличите интереса на едно дете към науката е като го накарате да прочете по дадена тема в прашните дебели книги, които от години пазите в библиотеката вкъщи. За добро или зло, днешната действителност и светът, в който децата..

публикувано на 02.10.17 в 11:40

В “Земя на сенки” Елизабет Костова разказва за паметта, болката и радостта от оцеляването

Елизабет Костова изследва сенките, които се протягат от невъзмездени злодеяния в историята ни, за да обрисува едно все още непогребано минало. В новия си роман тя разкрива не просто мащабите на злото, но и как то може да бъде превъзмогнато чрез..

публикувано на 02.10.17 в 08:05

Мисия доброволец

В последните септемврийски дни край Бургас се проведе станалото вече традиционно Национално учение на доброволните екипи на БЧК за работа при бедствия и катастрофи. В него участваха 160 доброволци от цялата страна. Това са хора с различни професии и..

публикувано на 30.09.17 в 08:15

Изучаването на майчиния език на българите в Украйна засега изглежда гарантирано

В края на миналата седмица председателят на парламента Димитър Главчев получи от местните власти и представители на българската диаспора в град Приморск уверения, че новият образователен закон в Украйна няма да промени правата на българското малцинство..

публикувано на 26.09.17 в 10:34

Лазар Радков разкрива тайната как да отслабваме с шоколад

Той превързва разбитите сърца и проправя сладка какаова пътечка към блаженството. А също ни изпълва с копнеж и като образ на любимия човек витае нейде все около нас. Шоколадът – “забраненият плод” в диетичното меню и изкушението, което в..

публикувано на 26.09.17 в 08:05

Какви рискове крие животът в дигиталната ера?

Столичната библиотека бе домакин на международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера“. Организатор на събитието бе Университетът по библиотекознание и информационни технологии под патронажа на еврокомисаря за цифрова икономика и общество..

публикувано на 25.09.17 в 08:10

Конкурсът „Екообщина“ – за ефективно и устойчиво управление на ресурсите в България

В последните години голяма част от българските общини отбелязват напредък в направленията – управление на водите, управление на отпадъците, мобилност и енергийна ефективност на сградите. За постигането на тези позитивни резултати помага..

публикувано на 20.09.17 в 08:05

Младите хора – ключът за промяната в образователната система

„Системата не позволява промяна на статуквото, тя няма нужда от върхове и от изключения, които с времето могат да станат правило“, казва в свой коментар за образованието бившият посланик на България в Русия Илиян Василев. Поводите за подобна теза..

публикувано на 19.09.17 в 08:35