Новите технологии едновременно допринасят и вредят на децата

Децата, родени след 2000 г. – поколението Z, растат във време, в което виртуалната реалност е на едни очила разстояние, а интернет се превърна в необходимост и сянка на всеки от нас. Всяка монета обаче има две страни. Освен удобствата, които носят..

публикувано на 01.12.16 в 09:00

Д-р Куку и д-р Пипи лекуват с вълшебното лекарство смях

- Здравей, знаеш ли кои сме ние? - Клоуни! - Точно така. Ние обаче сме по-специални клоуни и лекуваме децата с най-старото, най-хубавото, най-магичното лекарство на света ... Има мигове, когато черни облаци обграждат слънцето, и..

публикувано на 30.11.16 в 11:25

Валентина Терзиева има завиден талант в моделирането на фигури от захар

Златен медал получи Валя Балканска от Международното тортено изложение в англиския град Бирмингам. Грешка няма, този път наградата не е за песен, а за високо художествено майсторство при изработването на фигури от сладко тесто. Автор на захарната Валя..

публикувано на 29.11.16 в 13:39

Природа и технологии съчетани в български велосипед

Днес ще ви запознаем с една българска технологична гордост. Става въпрос за един уникален велосипед, който грабва с визията си и би накарал всеки да затаи дъх. Създателите му Галин Бонев и Галин Атанасов го наричат „Галекс”. Двамата варненци споделят,..

публикувано на 29.11.16 в 11:48

Тибетски монах благославя българския народ със специален ритуал

Музеят „Земята и хората“ в столицата бе домакин на интересно събитие през уикенда. Тибетският монах лама Науан създаде традиционната за своята родина пясъчна мандала. В превод от санскрит, мандала означава същина. Нейната цел е да ни накара да..

публикувано на 28.11.16 в 13:14

София танцува „Хората на България”

На 25 ноември клуб „БГ Ритъм” се превърна в място, където българският фолклор, танци и песни обединяват всички поколения в магията на „Хората на България”. Автор на този проект е Людмил Макаронски. Той е художествен ръководител и хореограф на..

публикувано на 28.11.16 в 12:06

От местопрестъплението – репортерът Николай Христов

Най-често той е на крачки пред останалите криминални репортери и първи дава гласност на редица престъпления: кражби, убийства, пътнотранспортни произшествия, експлозии. Задава стандарти в ресор, в който е много лесно да се хлъзнеш по повърхността на..

публикувано на 28.11.16 в 10:56

Посланик Курета: Българските фирми в Албания не са много, но броят им расте всяка година

Н.Пр. посланик Киряко Курета е представителят на Република Албания в България и вече 2 години е в София. Разговарях с него по време на официалното му посещение в БНР след срещата му с генералния директор Александър Велев. Според самия г-н..

публикувано на 28.11.16 в 08:25

Изобретателят на XXI век: неуморим творец

Светът се развива изключително бързо, животът се променя, а ключова роля в този процес имат иновациите – те олицетворяват прогреса на човешката раса. В това отношение България е дала не малко на света . И в днешно време много бележити българи правят..

публикувано на 25.11.16 в 10:58

Българска платформа свързва пътуващия човек с малките земеделски производители

Ако живеете в град и си мислите, че единствената ви възможност да се докоснете до същността на земеделието и до фермерската продукция, е да си пуснете игра от типа на „FarmVille”, грешите. Българската платформа AgroRegal създава своеобразен национален..

публикувано на 24.11.16 в 12:11