Петър Димков – воинът-лечител

Навършиха се 130 години от рождението на прочутия български лечител Петър Димков. Съдбата го е надарила богато – с дарбата да помага. Той израства в семейството на свещеник и известна знахарка. През 1899-та заедно с по-големия си брат Димитър заминава в..

публикувано на 20.12.16 в 11:24

България и Монголия с общ проект на Антарктида – паметник на кирилицата

Кирилицата ще има своя паметник на Антарктида. Идеята за този монумент е на българи и монголци. Участието на монголците може би е странно за мнозина, но те са един от малкото неславянски народи, които пишат на кирилица. Освен това преди година в..

публикувано на 19.12.16 в 11:30

Бедността лишава 1/3 от българите от интернет и компютри

България се нарежда на едно от първите места в света по скоростен и качествен евтин интернет достъп. В същото време статистиката показва, че това технологично постижение на съвременния свят, без което животът и бизнесът днес са направо немислими,..

публикувано на 18.12.16 в 09:05

Хлебна терапия: Замеси се с нас!

Хлябът е символ на дом, огнище, любов, мир, а освен да ни засити, той може и да ни помогне. Чрез месене на хляб създаваме уютна и приятна обстановка за хората – казва Здрава Воденичарова, координатор към мрежа „Хлебни къщи”, които организират..

публикувано на 16.12.16 в 11:21

Крафт-бирите завладяват младите българи

Световната тенденция на крафт-пивоварството от няколко години е факт и в гордата с ракиите и вината си България. Организаторите от Gourmet Publishing залагат на сходствата между крафт-бирата и доброто вино в провеждащия се на 15 декември в София първи по..

публикувано на 15.12.16 в 14:43
Мария Пачкова и Венцислав Николов

Отличия за журналисти, предавания и програми на БНР

Сдружението на испаноговорящите журналисти в България в партньорство със Съюза на Българските журналисти (СБЖ) за четвърта поредна година проведе конкурса за журналистически публикации „Светове и цветове”. На церемонията по връчването присъстваха..

публикувано на 15.12.16 в 11:53

Българска шевица грейна върху торта в Канада

Какво ли е да живееш в свят, където всичко около теб е направено от захар, шоколад или бисквити? Като в къщичката на вещицата, създадена от Братя Грим в приказката „Хензел и Гретел”. Всеки от нас поне веднъж си е задавал този въпрос и си е мечтал,..

публикувано на 14.12.16 в 11:42
Музеят на магарето в Гурково

В Гурково играят магарофутбол и почитат магарето в музей

Много преди в магичния свят на Хари Потър да заиграят куидич, жителите на една малка община превръщат в пух и прах отдавна досадилите им строги футболни правила. И от гърба на дългоухите си питомци започват да се забавляват с магарофутбол. Жалко, че..

публикувано на 13.12.16 в 09:25

Да помогнем на хората в Хитрино

Днес, 12 декември, в България е Ден на национален траур в памет на жертвите на катастрофата в Хитрино, при коята на 10 декември загинаха 7 души, а други 29 бяха ранени. Трагедията настъпи след като товарен влак с цистерни, пълни с пропан-бутан и..

публикувано на 12.12.16 в 10:19

България си подари за Коледа нова атомна централа за 600 млн. евро

Националната електрическа компания /НЕК/ плати на руската "Атомстройекспорт" 600 млн. евро за произведените по нейна поръчка два реактора за непостроената  и забранена от парламента нова атомна централа "Белене". Те ще бъдат в скоро време доставени в..

публикувано на 10.12.16 в 09:05