Огнян Минчев: Училището възпроизвежда методи от предходни исторически епохи

Училището е в криза, защото има дефицити, свързани с финансирането, с ценностната система и с изграждането на доверие. С тази моментна снимка на образованието ни, направена от политолога Огнян Минчев, започва поредната учебна година, в която стои..

публикувано на 18.09.17 в 12:27

„Крайморие 2017” отново събра доброволците на БЧК

В Крайморие край Бургас се провежда традиционното национално есенно учение на доброволните екипи за работа при бедствия, аварии, катастрофи и кризи на БЧК. И тази година учението се радва на партньорство на военноморските сили на пожарната, на..

публикувано на 18.09.17 в 12:03

Започна Врачанският есенен панаир

Започна 129-то издание на традиционния Врачански есенен панаир. В навечерието на официалното му откриване бяха раздадени над 300 порции от традиционното врачанско ястие – лютика. Специалитетът, приготвен от печени чушки и домати, лук, чесън, сирене и..

публикувано на 15.09.17 в 19:27

Първият учебен ден – първа крачка към промяната

„Знанието е истинско богатство, който се учи – той ще сполучи“ – гласи народната мъдрост, която и днес родителите повтарят на децата си. През годините на обществено-политически преход в страната значително се промени доминиращата ценностната и..

публикувано на 15.09.17 в 13:38
Ивайло Гецов

Ивайло Гецов: „В България все още мъждука огънчето на техническата мисъл и се надявам ние да го разпалим“

Нов метод за тренировки успешно измества дългото и уморително спортуване, упражненията във фитнес залата и извайва тялото само за 15-20 минути на ден. Освен това оказва благоприятен ефект и върху кръвообращението, лимфната циркулация и..

публикувано на 13.09.17 в 15:56

Открий различното лице на София

„София, София – мой малък Лондон, София, София – обичам те“ пее в „Песен за любимия град“   незабравимият наш актьор Тодор Колев. Любима за едни, омразна за други, столицата ни е нашият дом и трябва да се опитаме да я направим едно по-добро място..

публикувано на 12.09.17 в 14:18
Българска роза (Rosa Damascena)

Шест от нещата, които по света се свързват с България

България често по света я свързват с красивата природа, богатата история, гостоприемството, красивите жени и силните мъже, но, разбира се, не само с това. По-нататък ще ви представим няколко неща, които очаквано или неочаквано, та дори забавно,..

публикувано на 12.09.17 в 13:09

Село Киселчово – домът, в който истински живееш

Животът е това, което се случва, докато кроим планове за бъдещето. Когато го осъзнаем, ще започнем да живеем истински, а не просто да съществуваме. Ежедневието ни ще се промени, ще научим нещо ново за себе си и ще избягаме от еднообразието. Именно..

публикувано на 07.09.17 в 13:45

Златната есен в лясковското село Джулюница идва с празник на традиционните гозби

Сякаш рогът на изобилието е изсипан през есента в китното село Джулюница. Селските градини са отрупани с тежък плод. Градинарите казват, че тук зреят най-вкусните чушки и домати, от които става най-хубавата салата, като се добавят печени..

публикувано на 05.09.17 в 12:43
Валентина Обручкова

На баница по нашенски в приднестровското село Паркани

Отхапвам от сочното и вкусно парче баница и си давам сметка, че тук не я правят на две-на три. Това е изкуство, част от ритуала за посрещане на скъпи гости. Стопанката – Валентина Николаевна Обручкова, обяснява, че в тестото на парканската баница..

публикувано на 01.09.17 в 12:10