Борисов: "Длъжни сме да нормализираме отношенията между ЕС и Турция"

След откриването на обновения храм „Св. Стефан“ в Истанбул премиерът Бойко Борисов заяви, че България, която от 1 януари е председател на Съвета на ЕС, винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Ние сме длъжни..

публикувано на 07.01.18 в 12:00

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм приветства българското председателство на ЕС

В разговор с премиера Бойко Борисов в Истанбул премиерът на Турция Бинали Йълдъръм го приветства с началото на българското председателство на ЕС, като отбеляза, че още от неговото начало са започнали да се появяват хубави послания от европейските приятели..

публикувано на 07.01.18 в 10:59

Открита бе тържествено реставрираната българска църква „Св. Стефан“ в Истанбул

С религиозната церемония, отслужена от българския патриарх Неофит и от вселенския патриарх Вартоломей, в Истанбул бе отворена за посещения българската църква „Св. Стефан“. Преди това патриарсите извършиха водосвет в храма, който през последните 7 години..

обновено на 07.01.18 в 10:27

Желязната църква „Св. Стефан“ – светиня на българщината в Истанбул

Светинята на българския дух – храмът „Свети Стефан“ в Истанбул , с който свързваме борбата за църковна независимост, започнала още през 30-те и 40-те години на XIX век, е единствената в света православна желязна църква. Висока е 15 м, а с..

публикувано на 07.01.18 в 08:25

Екопротестите в България не спират и се политизират

Протестите и контрапротестите във връзка с намеренията за строителство на втори лифт в Банско вчера не само продължиха, но се разшириха и политизираха. Седмица, след като правителството прие промени в плана за управление на НП „Пирин“ в десет..

публикувано на 05.01.18 в 12:14

Българският храм „Св. Стефан” в Истанбул блести с цялата си красота на Златния рог

На 7 януари цялостно реставрираната българската църква „Св. Стефан”, наричана още Желязната църква в Истанбул, ще бъде тържествено преосветена. На официалното откриване заедно в църквата ще служат вселенският патриарх Вартоломей Първи и българският..

публикувано на 05.01.18 в 11:30

300 хиляди автомобила купени през 2017 г.

В България с население от 7.2 млн. души са регистрирани 3.6 млн. моторни превозни средства. Това прави по едно превозно средство на двама души, включително невръстните деца и възрастните хора. От тях леките коли са почти 2.7 млн. Само миналата..

публикувано на 04.01.18 в 12:06

Животът на село е истинско приключение за фотографа Иво Данчев

Животът далеч от шума на големия град е все по-привлекателен за младите хора. Забързаното всекидневие и негативната енергия, която се крие в бетонната джунгла, ги изтощават и те търсят своя нов дом сред природата. Фотографът Иво Данчев е от онези..

публикувано на 04.01.18 в 11:13

Водата в България поскъпва, 57 на сто от нея се губят, докато стигне до потребителите

България се намира в Югоизточна Европа и, както повечето страни от този регион, не разполага с неограничени водни ресурси. През България не преминават големи и пълноводни реки като Темза, Сена, Рейн или Волга, а и средногодишните валежи не са..

публикувано на 03.01.18 в 10:00

Let’s Adopt! Bulgaria: Широкорекламираната зоополиция не съществува

Все по-лесно мразим, нараняваме с думи и прекрачваме физическата граница на неприкосновената свобода. Не само към хора, но и към животни. Като закоравели индивиди – с ритник в хълбока на някое бездомно куче изпускаме агресия, комплекси и..

публикувано на 02.01.18 в 10:57