Мемориалът на жертвите на комунистическия режим в София

Нация, която не познава историята си, е обречена да я повтори

Тази година се навършват 28 години от падането на комунистическия режим в Източна Европа. Режим, чиито престъпления и репресии все още не са напълно разкрити. 28 години България продължава да бъде в омагьосания кръг на своето тоталитарно минало,..

публикувано на 01.02.17 в 08:15

Приемната грижа – да обичаш без да притежаваш

Какво е приемна грижа – професия или мисия? Готови ли сме да дадем сигурност, топлина и родителски пример на дете, което само за определен период от време се нуждае от семеен уют? Необходима ли е квалификация, за да бъдеш приемен родител?Какви са..

публикувано на 31.01.17 в 10:42

В Бродилово се радват на млад био фермер с диплома от Уелс

Създадени сме да живеем в свобода и от нас зависи дали ще се възползваме от този най-безценен дар. А Васил Морфов знае как да прави избор. Да замине за Уелс, за да завърши маркетинг. Да поработи в Лондон. Да се завърне с идеята да прави бизнес в..

публикувано на 30.01.17 в 14:04

Ще се родят приятелства и връзки, за които различността не е от значение

На 27 януари отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста.   На тази дата през 1945 година са освободени оцелелите от един от най-големите концентрационни лагери в Европа - „Аушвиц“. Макар в началото лагерите да са служели за разправа..

публикувано на 27.01.17 в 17:09

БЧК дава сигурност и надежда чрез дарени дрехи

Събирането на дарения, чрез продажбата на употребявани дрехи и текстил, не е новост за Червения кръст в неговата практика по цял свят. Например в английската столица има специални магазини, където се продава дареното облекло, а парите от продажбите се..

публикувано на 27.01.17 в 13:05

КАТ „изрови томахавката” срещу опасните шофьори

От началото на тази седмица влязоха в сила последните промени в Закона за движение по пътищата, съдържащи невиждани и безпрецедентни нови наказания, глоби и други санкции срещу опасните шофьори. По-голямата и по-добрата част от обществото ги..

публикувано на 27.01.17 в 12:49

Тайните на българското техническо наследство

Днес ще се разходим из залите на Националния политехнически музей. Негова основна цел е българското научно и техническо наследство да бъде интересно и достъпно за всички. Място, от което може да се черпи информация за развитието на техниката. В залите..

публикувано на 27.01.17 в 11:54
Генералният директор на БНР Александър Велев връчва на Тома Спространов голямата награда „Сирак Скитник“

Тома Спространов е тазгодишният носител на голямата награда на БНР „Сирак Скитник“

Рождените дни са добър повод да погледнем назад. Когато говорим за рождения ден на най-старата медия у нас – БНР, равносметката му е богата. В нея влизат милиони часове с концерти и интервюта, новини и детски предавания, спорт, литература,..

публикувано на 26.01.17 в 11:59

Среднозимно преброяване на водолюбивите птици в България

Преброяването на зимуващите водолюбиви птици се провежда в световен мащаб от 1967 г. То се оценява като едно от най-масовите събития в областта на природозащитата, в което взимат участие над 15 000 души. Осъществява се  едновременно и синхронизирано в..

публикувано на 25.01.17 в 11:46

Тримона! Българският вкус завладя САЩ

Българското кисело мляко „Тримона” бе избрано за №1 в американската класация Dairy Foods за нови млечни продукти. Това не е първата висока оценка в САЩ за българската марка. Преди две години тя стана финалист и в конкурса „Произведено в Америка” на..

публикувано на 24.01.17 в 11:56