Българинът сам да решава меси ли се олигархията в държавните дела

Втора седмица българската общественост следи с недоумение скандал, породен от среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена от газовия бранш Сашо Дончев, състояла се в офиса на друг крупен бизнесмен – Георги Гергов, който е и член на..

публикувано на 30.04.17 в 09:45

Изложение с мирис на лавандула и домашен хляб отвори врати в София

„Здраве и красота с натурални и био продукти“ – това е мотото на първо по рода си изложение на производители от страната, което се провежда в най-стария търговски комплекс в столицата – ЦУМ. Целта е на едно място да се съберат доказали се производители..

публикувано на 28.04.17 в 13:33

Кладенчовата вода в Никола Козлево помни и разказва историята на първите заселници

Митът за безводието на Добруджа дълги години витаел по днешните земи на село Никола Козлево, в Североизточна България. Пътешественици, преминавали преди повече от 150години през гъстите гори на Лудогорието и през равна Добруджа, описват жаждата на..

публикувано на 27.04.17 в 12:39

Излез от мрежата и се социализирай!

Животът на всяко човешко същество е диалог, казва философът Мартин Бубер. Това е връзката Аз - Ти със себеподобни, с окръжаващия ни свят и Висшия Разум, която означава взаимност и споделяне. Когато сме извън диалога, попадаме в отношението Аз -..

публикувано на 27.04.17 в 11:43

Пловдивчанката Виктория Данчева помага на болни деца да оздравеят с помощта на конете

Понякога оставяш на сърцето да те води. Достатъчно е само преди това да си обгърнал някого с любов. Тогава стъпките са леки, защото нозете стъпват по неведомия път, благословен от нежността. Един ден Виктория погледнала в очите на Мимоза. И последвала..

публикувано на 26.04.17 в 12:45

Телескопите – любопитните очи на човечеството, през които гледаме небесния спектакъл на планетите

Космосът и небесните тела винаги са вълнували съзнанието на човечеството. Колкото и красиво да ни изглежда звездното небе, то все пак крие не малки опасности, а те често са продиктувани от изострените геополитически отношения тук, на земята...

публикувано на 25.04.17 в 13:50

Българският алпинизъм – началото и след това

Алпинизмът се заражда в световен мащаб преди 230 години. Първият алпийски клуб се учредява в Лондон през 1857 г. Българският клуб е създаден години по-късно. Макар и доста по-млад , българският алпинизъм има своето достойно място, според..

публикувано на 25.04.17 в 12:27

Крах в разузнаването, България е останала без достатъчно кадри

България е останала без разузнавачи зад граница, става ясно от доклада за дейността на Държавна агенция „Разузнаване” за 2016 г. Най-сериозен е проблемът с кадровото обезпечаване. Комплектуването на оперативните звена с добре образовани и..

публикувано на 22.04.17 в 09:30

Ирина Сардарева: Шапката е короната, която превръща съвременната жена в кралица

Можете ли да си представите кралицата на Англия без нейния неизменен аксесоар – шапката. С нея тя, освен че допълва изгледа на красивите си тоалети, напомня и за кралската корона, която са носили векове наред предците й при появата си пред народа. В..

публикувано на 20.04.17 в 11:47

Българка създава първата рисунка с микроорганизми в света и увлича биолози от цял свят

Бог е създал света многообразен, т.е. да се разкрива с множество лица. И само от нас зависи дали ще гледаме на творението Му с очите на първооткривател или ще се доверяваме на етикетите, които някой е поставил преди нас. В навечерието на..

публикувано на 19.04.17 в 11:50