Надежда Данабашева създава отборни стратегии като управител на компания за компютърни игри в България

Надежда Данабашева винаги е била много запалена по компютърните игри. Има диплома в областта на туризма, но хобито й надделява и случайно или не, тя попада в сериозния бизнес със занимателен софтуер. В момента е управител на изцяло българска компания,..

публикувано на 22.11.16 в 11:53
Българската църква „Св. св. Кирил и Методий” в Хамбург е едно от местата, където се събират нашите сънародници от всички възрасти.

Гостуваме на Клуба на българските жени и българските семейства в Хамбург

Той съществува вече 11 години. Целите му са да сплотява българите и да опазва българските семейства, избрали да живеят в Хамбург. Богата културна и литературна програма, работа с малки и големи, опазване на традициите, спортни мероприятия. Към клуба е..

публикувано на 21.11.16 в 14:24

„Нощта на рекламоядите” – когато рекламите се превръщат във филми

Преди повече от 40 години французинът Жан Мари Бурсико като младеж започва да подбира рекламни клипове, които предлага за излъчване по киносалоните. Първоначално никой не му обръща внимание. Най-накрая един от тях се съгласява да ги прожектира след..

публикувано на 18.11.16 в 11:30

Проект на млади биолози прослави България отвъд Океана

За първи път български студентски отбор участва на   финал на престижно световно състезание по синтетична биология iGEM в Бостън, САЩ. Младите учени бяха избрани сред 300 други екипа от цял свят. В проекта участваха десет студенти от Софийския..

публикувано на 17.11.16 в 16:09

Трапезата на бъдещето ще бъде от биохрани и качествено вино

„Био” се превръща в осъзнат избор на все повече хора, които се стремят към дълголетен и щастлив живот. А с изострянето на вниманието върху качеството и чистия произход на храните процъфтява и т.нар. биологичното земеделие. В биопроизводството не..

публикувано на 17.11.16 в 12:52

Операция „Плюшено мече” сбъдва мечти на деца в неравностойно положение

Когато се заговори за сираци или деца с увреждания, обикновено ставаме фалшиво загрижени за няколко мига, след което бързаме да сменим темата. Смятаме, че докато нещо подобно не се случи на нас, подобни проблеми не ни интересуват особено. Положителното..

публикувано на 17.11.16 в 11:43

Empatheast – форум за социална промяна

Този уикенд във Враца, Северозападна България, научихме как емпатията може да променя облика на обществото. Международният форум за социална промяна чрез емпатия в Източна Европа, търсещ възможните визии за бъдещето, се провежда за трета година...

публикувано на 16.11.16 в 12:20

Екстремно – „Дни на предизвикателствата”

„Дни на предизвикателствата”възникват, като приятелски срещи в „Дома на киното” между пътешественици, алпинисти и планинари и постепенно през годините се трансформират в място, където хиляди екстремни спортисти и любители се спускат на една вълна,..

публикувано на 14.11.16 в 11:48

Мащабен проект ще дигитализира културно-историческото ни наследство и природни богатства

Българската природа и културно-историческо наследство са визитната ни картичка в чужбина. Тяхното опазване и популяризиране би привлякло повече туристи в страната ни през цялата година, разкривайки им нови и непознати досега места, забележителности,..

публикувано на 11.11.16 в 12:44

Стефан Георгиев-Шифура: Брейкът ти дава свобода

Едно от най-големите събития в брейка – „Битката на годината” („Battle of the Year”), което е и с ранг на световно първенство, събра в Есен, Германия, танцьори от цял свят в този стил, за да определи най-добрите. Със световна титла оттам се завърна и..

публикувано на 10.11.16 в 14:17