Учители-новатори отглеждат с любов „бъдещето на България“

Дни след началото на новата учебната година продължаваме да говорим за реформите в българското образование и административните нововъведения, които навлизат в българското училище. Наред с електронния дневник и интерактивната класна стая, каквато има в..

публикувано на 18.09.19 в 11:55

Първият столичен трамвай – чудото, с което започва българският 20-ти век

Светлината от електрифицираните улици и домове осветява пътя в двайс е то столетие на младата българска столица София. Ала новият век е ознаменуван с още едно епохално събитие – по релсовите линии потегля първият трамвай. Думата „чудо” за..

публикувано на 16.09.19 в 13:50

Първият училищен звънец фокусира вниманието върху системата на образованието

Всеки от нас пази скъпи спомени от първия учебен ден. Позитивни емоции носи очакването за среща с учителя в първи клас, с приятелите и съучениците в училище. 15 септември е официалната дата за откриване на учебната година в България. Тази година..

публикувано на 16.09.19 в 10:57

Международни компании заявяват интерес да оборудват София с още електрически тротинетки

Месец след пускането на първите е-тротинетки под наем в София и забележимия интерес към тях от столичани, у нас идва и втората най-голяма фирма в света, предлагаща услугата. В централната част на града вече могат да се видят десетки скутери за..

публикувано на 15.09.19 в 09:55

Интернет платформа ще предотвратява двойния стандарт в командировките на работниците в ЕС

Преди повече от година Европейският парламент промени правилата за фирмите от Източна Европа, които командироват работници в западноевропейските страни. Причината: двоен стандарт в заплащането и осигуряването в ущърб на временно работещите, както и..

публикувано на 12.09.19 в 12:13
Витянис Андрюкайтис

България е сред лидерите в ЕС по мерки срещу африканска чума по свинете

Европейската комисия ще започне да възстановява разходите, направени от държавата за овладяване на заразата от африканска чума по свинете /АЧС/, увери в София комисарят по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис. Той заяви, че в..

публикувано на 11.09.19 в 12:20
Деян  Янков

Да помогнеш на нуждаещ се, не те прави свръхчовек, но ти носи удовлетворение

Индустриализацията и урбанизацията на все по-обширни територии са едни от най-обективните показатели за развитието на един град или държава. Наред с позитивите обаче, разрастването им води със себе си и негативи, срещу които уж няма как да се борим..

публикувано на 09.09.19 в 12:38

9 септември – датата, която продължава да разделя българите

На 9 септември се навършват 75 години от едно събитие, което остава в българската история като преломен момент между два коренно различни обществени строя, краят на Царство България и началото на Народна Република България. В разгара на Втората..

публикувано на 09.09.19 в 08:00

Две български момичета създадоха кавър песен за сънародниците ни по света и у дома

Десислава Динчева и Богомила (Мила Боги) създадоха песен за българите, които заминават по света и за тези, които ги изпращат. Целта на песента „Заедно“ е да достигне до повече наши сънародници по света, с емоцията на последния миг преди раздялата...

публикувано на 08.09.19 в 08:05

Конкурентно заплащане и потенциал за развитие в компаниите, мотивират българите за завръщане в родината

Има тенденция към изравняване на броя на дипломираните млади българи, които остават да работят в чужбина, с числото на тези, които решават да потърсят работа в България. Това забелязват чрез работата си организаторите на изложението „Кариерен..

публикувано на 05.09.19 в 14:19