Младежки форум в София отличи десетки ученически и студентски компании

Оспорвана надпревара за първите места в различните категории, предложи 11-тият Младежки стартъп форум „Изгряващи звезди“, организиран от   българският клон на неправителствената организация „ Junior Achievement “ в София. 260 ученици и студенти и над..

публикувано на 12.06.19 в 12:06

Фармацевти и пациенти очакват спешна реформа в лекарствената политика на държавата

Близо 160 животоспасяващи медикамента са изчезнали от вътрешния пазар само за година, твърдят пациенти. От липса на лекарства в страната се оплакват не само те, но и лекарите. На онлайн платформата за сигнализиране на недостиг има запитвания за 450..

публикувано на 11.06.19 в 11:55

Мария Самичкова-Белчър, лицето на българите в Невада: "Сърцето ми е в България"

Аз съм доста гъвкава и адаптивна. Обичам промените и съм човек на риска. Скачам в маратонките, така да се каже, и си поставям не мечти, а реални прагматични цели, които винаги постигам, ако зависи от мен, – така описва себе си накратко Мария..

публикувано на 10.06.19 в 12:09
Имената на 23 жени, убити от техните партньори или роднини прожектирани на фасадата на Народното събрание в София.

Артистичен проект подсказва как без страх всеки може да противодейства на домашното насилие

Видео проектът Beat. на фондация „Изящни дела“ /Fine Acts/ е гледан от над 120 хил. потребителисамо за година,след разпространение в различни платформи в интернет. Авторите на интересния експеримент казват, че са успели да постигнат до голяма степен..

публикувано на 07.06.19 в 11:20

Изследователи от 12 държави представят своите научни постижения в Бургас

Представители на научни и изследователски центрове от три континента обсъждат в Бургас решения на екологични проблеми в различни области. Една от темите на шестата Международна конференция "Екологично инженерство и опазване на околната среда" , е..

публикувано на 06.06.19 в 12:14

По-високо познание на Закона за достъп до обществена информация от гражданите, отчитат от „Програма достъп до информация“

Състоянието на достъпа до информация в България през 2018 г. анализират в доклад юристи от организацията „Програма достъп до информация”/ПДИ/. Докладът е ежегоден и се оповестява от 2001г. насам, без прекъсване. Изводът на анализаторите е, че се..

публикувано на 05.06.19 в 13:40

Сътрудничеството за развитие – крайъгълен камък на външната политика на България

Политиката за развитие е неотменна част от външната политиката на България от 2011 г. и е регламентирана с правителствено постановление за участие на страната в международното сътрудничество – обяснява Радко Влайков, посланик на България в..

публикувано на 05.06.19 в 12:21

Първият ресторант с нулев отпадък отвори врати в София

Всекидневният ни избор да живеем в хармония с планетата може да се окаже единствения шанс за нейното спасение – особено ако увличаме след себе си и други хора чрез благата от своите усилия. В Световния ден за опазване на околната среда ви..

публикувано на 05.06.19 в 12:01

С редица събития отбелязваме Световния ден на околната среда у нас

Замърсяването на въздуха е водещата тема на тазгодишните събития от програмата на Световния ден на околната среда 5 юни. По думите на министъра на екологията Нено Димов, в България има напредък по отношение на борбата със замърсяването на въздуха...

публикувано на 05.06.19 в 11:24

Теодор Цветков ще преплува 30 български езера с благотворителна мисия

30 езера в различни части на Българя ще преплува русенецът Теодор Цветков, не за да постави рекорд, а за да събере средства в помощ на жени, борещи се с рак на гърдата. Теодор е само на 24 години, но вече е убеден в силата на благотворителните инициативи,..

публикувано на 03.06.19 в 13:20