Българска научна разработка намери място в престижно издание по клинична онкология

Екип от онколози на водещи лечебни заведения в България разработиха иновативен метод за определяне нивата на тревожност при пациенти с онкологични заболявания. Резултатите от проучването са поместени в авторитетното издание Journal of Clinical..

публикувано на 16.06.19 в 10:30

Маратонецът Красимир Георгиев: „Албания ме заинтригува, хората са изключителни“

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев реализира успешно поредното си предизвикателство като пробяга разстоянието от черноморската столица на България – Варна до Дуръс в Албания. Радва се, че заедно с екипа си са успели да стигнат до хората и да..

публикувано на 15.06.19 в 08:00

Полезни практики и уникален спектакъл за Международния ден на йога

На 21 юнисветът отбелязваза пети пътМеждународния ден на йога, учреден от ООН в края на 2014 г., по предложение на Шри Наредра Моди –министър председател на Индия. У нас празникът всяка година е все по-мащабен, а населените места, които се присъединяват..

публикувано на 14.06.19 в 12:03

Младежки форум в София отличи десетки ученически и студентски компании

Оспорвана надпревара за първите места в различните категории, предложи 11-тият Младежки стартъп форум „Изгряващи звезди“, организиран от   българският клон на неправителствената организация „ Junior Achievement “ в София. 260 ученици и студенти и над..

публикувано на 12.06.19 в 12:06

Фармацевти и пациенти очакват спешна реформа в лекарствената политика на държавата

Близо 160 животоспасяващи медикамента са изчезнали от вътрешния пазар само за година, твърдят пациенти. От липса на лекарства в страната се оплакват не само те, но и лекарите. На онлайн платформата за сигнализиране на недостиг има запитвания за 450..

публикувано на 11.06.19 в 11:55

Мария Самичкова-Белчър, лицето на българите в Невада: "Сърцето ми е в България"

Аз съм доста гъвкава и адаптивна. Обичам промените и съм човек на риска. Скачам в маратонките, така да се каже, и си поставям не мечти, а реални прагматични цели, които винаги постигам, ако зависи от мен, – така описва себе си накратко Мария..

публикувано на 10.06.19 в 12:09
Имената на 23 жени, убити от техните партньори или роднини прожектирани на фасадата на Народното събрание в София.

Артистичен проект подсказва как без страх всеки може да противодейства на домашното насилие

Видео проектът Beat. на фондация „Изящни дела“ /Fine Acts/ е гледан от над 120 хил. потребителисамо за година,след разпространение в различни платформи в интернет. Авторите на интересния експеримент казват, че са успели да постигнат до голяма степен..

публикувано на 07.06.19 в 11:20

Изследователи от 12 държави представят своите научни постижения в Бургас

Представители на научни и изследователски центрове от три континента обсъждат в Бургас решения на екологични проблеми в различни области. Една от темите на шестата Международна конференция "Екологично инженерство и опазване на околната среда" , е..

публикувано на 06.06.19 в 12:14

По-високо познание на Закона за достъп до обществена информация от гражданите, отчитат от „Програма достъп до информация“

Състоянието на достъпа до информация в България през 2018 г. анализират в доклад юристи от организацията „Програма достъп до информация”/ПДИ/. Докладът е ежегоден и се оповестява от 2001г. насам, без прекъсване. Изводът на анализаторите е, че се..

публикувано на 05.06.19 в 13:40

Сътрудничеството за развитие – крайъгълен камък на външната политика на България

Политиката за развитие е неотменна част от външната политиката на България от 2011 г. и е регламентирана с правителствено постановление за участие на страната в международното сътрудничество – обяснява Радко Влайков, посланик на България в..

публикувано на 05.06.19 в 12:21