Георги Корназов представя няколко свои проекта в България и Франция

На 13 юни, на сцената на Студио 5 в НДК ще се състои премиерата на проекта, озаглавен съвсем семпло – „Антони Дончев&Георги Корназов”. Нека припомним, че Георги Корназов е един от най-добрите ни тромбонисти, който от години живее във Франция...

публикувано на 12.06.17 в 14:16

Пламена Мангова с покана от Даниел Баренбойм за концерт със световноизвестния оркестър Staatskapelle Berlin

Дни след наистина запомнящия се концерт, който Пламена Мангова изнесе в София, заедно със свои колеги от Русия и България, пианистката сподели вълнуваща новина. Пламена е получила лична покана от Даниел Баренбойм за участие в сезон 2017-2018 г. на..

публикувано на 08.06.17 в 15:30

„Големите звезди и големите оркестри“ се срещат в Стара Загора

На 8 юни в Стара Загора официално се открива шестото издание на „Джаз Форум – Стара Загора“. Събитието започна с предфестивални концерти (на 5,6 и 7 юни) от поредицата „Джаз за деца“, както и с безплатни кинолектории на тема „Големите оркестри“ с водещ..

публикувано на 08.06.17 в 11:38

Международният хоров фестивал „Черноморски звуци“ тази година е с рекорден брой участници

Днес в Балчик се открива ежегодният фестивал „Черноморски звуци“. Домакин е смесеният хор в града, който носи същото име. По традиция в рамките на събитието се провеждат хорови работилници. Тази година хористите ще се занимават под ръководството на..

публикувано на 07.06.17 в 13:55

Пламена Мангова във „Виртуозно“ с Борис Бровцин и Александър Бузлов

На 4 юни, в рамките на „Софийски музикални седмици“ е концертът на Пламена Мангова – пиано, Борис Бровцин – цигулка и Александър Бузлов – виолончело. Те ще изпълнят заедно Клавирно трио № 39 в сол мажор – „Циганско“ от Хайдн и Клавирно трио № 2 оп. 87 в..

публикувано на 03.06.17 в 17:34

Константин Илиевски: Опитвам се първо да съм взискателен към себе си, а след това към другите и да пазя чувството си за хумор

Кариерата на младия диригент и композитор Константин Илиевски се развива главно в Западна Европа. Роден е в София, на 5-годишна възраст започва да учи пиано, а по-късно, заедно с родителите си, заминава за Братислава. Днес живее в Словакия, ръководи..

публикувано на 30.05.17 в 12:33

Започва фестивалът „Софийски музикални седмици“

На 22 май започва Международният фестивал „Софийски музикални седмици”. До 10 юли столичната публика ще може да избира между повече от 30 концерта – солови, камерни и симфонични. Нека припомним, че фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за..

публикувано на 22.05.17 в 12:32

Празничен концерт на Филхармония „Пионер”

На 25 май, в рамките на международния фестивал "Софийски музикални седмици", Филхармония „Пионер“ ще изнесе концерт в зала „България“. Така бивши и настоящи участници отбелязват 65-ия рожден ден на оркестъра и 105-годишнината от рождението на основателя..

публикувано на 21.05.17 в 09:45

Малко познатият Пучини

Радио България ви предлага всеки месец да гласувате за музика от България. Сред излъчилите победителя чрез жребий ще се разпределят 3 диска в съответния жанр. Гласуването е на редакционния мейл  den@bnr.bg . Резултатите се обявяват на 16-о число на..

публикувано на 16.05.17 в 12:35

Младата цигуларка Зорница Иларионова между конкурсите и концертните сцени

На 20 май в зала „България“ Оркестърът на Класик ФМ радио ще изпълни „Годишните времена“ от Антонио Вивалди и „Годишните времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола. Музиката на Пиацола ще прозвучи във вариант за цигулка и струнен оркестър, дело на..

публикувано на 16.05.17 в 11:27