Милка Митева

Четири десетилетия, посветени на младите музиканти

Днес от 18 ч. в залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ ще бъде отбелязана една значима годишнина – Милка Митева, дългогодишен директор на училището, празнува четири десетилетия от началото на своята педагогическа дейност. Трима..

публикувано на 23.06.17 в 14:35

„Да гледаме по-светло на живота“, казва композиторът Георги Арнаудов, опирайки се на своя „градивен песимизъм“

Тази година той навърши 60 години, а творческите посвещения на празничния повод са няколко. „Viva Piano“ – конкурсът за пианисти – непрофесионалисти, проведен в София през април, беше посветен на Георги Арнаудов. През октомври Международният фестивал за..

публикувано на 20.06.17 в 12:23

Проф. Моллова представя участниците в своя клас по интерпретация в НБУ

На 20 юни е заключителният концерт на участниците в класа по клавирна интерпретация и камерна музика на проф. Милена Моллова. Проектът се осъществява от Департамент „Музика“ на Нов български университет. Изключителна подкрепа в провеждането на курса е..

публикувано на 19.06.17 в 15:47

Иво Върбанов за албума с творби от Димитър Ненов: Получихме положителни оценки от британската критика

Преди дни във Великобритания излезе албум с произведения за пиано и оркестър от българския композитор Димитър Ненов, записани от Иво Върбанов и Royal Scottish National Orchestra, диригент Емил Табаков. Последва и българската премиера – представяне на..

публикувано на 16.06.17 в 14:42

„Премиери“ с Камерен ансамбъл „Софийски солисти“

В столицата продължава международният музикален фестивал „Софийски музикални седмици“, който тази година предлага наистина интересна програма. На 14 юни е концертът „Премиери“ на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“, за който разказва диригентът на..

публикувано на 13.06.17 в 16:19

Георги Корназов представя няколко свои проекта в България и Франция

На 13 юни, на сцената на Студио 5 в НДК ще се състои премиерата на проекта, озаглавен съвсем семпло – „Антони Дончев&Георги Корназов”. Нека припомним, че Георги Корназов е един от най-добрите ни тромбонисти, който от години живее във Франция...

публикувано на 12.06.17 в 14:16

Пламена Мангова с покана от Даниел Баренбойм за концерт със световноизвестния оркестър Staatskapelle Berlin

Дни след наистина запомнящия се концерт, който Пламена Мангова изнесе в София, заедно със свои колеги от Русия и България, пианистката сподели вълнуваща новина. Пламена е получила лична покана от Даниел Баренбойм за участие в сезон 2017-2018 г. на..

публикувано на 08.06.17 в 15:30

„Големите звезди и големите оркестри“ се срещат в Стара Загора

На 8 юни в Стара Загора официално се открива шестото издание на „Джаз Форум – Стара Загора“. Събитието започна с предфестивални концерти (на 5,6 и 7 юни) от поредицата „Джаз за деца“, както и с безплатни кинолектории на тема „Големите оркестри“ с водещ..

публикувано на 08.06.17 в 11:38

Международният хоров фестивал „Черноморски звуци“ тази година е с рекорден брой участници

Днес в Балчик се открива ежегодният фестивал „Черноморски звуци“. Домакин е смесеният хор в града, който носи същото име. По традиция в рамките на събитието се провеждат хорови работилници. Тази година хористите ще се занимават под ръководството на..

публикувано на 07.06.17 в 13:55

Пламена Мангова във „Виртуозно“ с Борис Бровцин и Александър Бузлов

На 4 юни, в рамките на „Софийски музикални седмици“ е концертът на Пламена Мангова – пиано, Борис Бровцин – цигулка и Александър Бузлов – виолончело. Те ще изпълнят заедно Клавирно трио № 39 в сол мажор – „Циганско“ от Хайдн и Клавирно трио № 2 оп. 87 в..

публикувано на 03.06.17 в 17:34