Дичо издаде албум с името „Дух“

Дичо Христов, познат като Дичо от „Д2“ и до ден днешен не може да излезе от този свой псевдоним, въпреки че повече от 10 години няма общо с тази формация. Но точно там той изгради име като вокал на рок формацията „Д2“ и доби популярност. Оттогава..

публикувано на 03.01.18 в 11:44

Честита Нова година и на многая лета!

Празник е! Време за благопожелания, подаръци и хубава музика. Ако сте почитатели на изкуството, без което животът би бил грешка (според Ницше), със сигурност ще оцените вдъхновените изпълнения, които подбрахме за вас. Те са на музиканти от..

публикувано на 01.01.18 в 08:00

Новогодишни концерти на Софийската филхармония

Работим с отдаденост и усещаме обичта на публиката. Това ни носи самочувствие, добри резултати и щастливи концерти – думи на Славил Димитров, диригент на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“. Преди месеци по негова инициатива беше..

публикувано на 28.12.17 в 12:28

Празнични усмивки с „Радиодеца“

Коледа е празникът , който отваря нашите сърца и ни напомня, че детското у нас никога няма да умре . Надеждата, красотата и топлината са навсякъде . Какво по-хубаво от това ! За вокална група „Радиодеца“ при БНР..

публикувано на 26.12.17 в 08:30

Коледно настроение с ДВГ „Камбанки“ от гр. Елин Пелин

В тези светли дни малките музиканти от гр. Елин Пелин се радват на своите подаръци, веселят се, празнуват. Разбира се, с гордост си припомнят и забележителните успехи, които постигнаха през 2017-а. Годината, която изпращаме, беше щедра на награди за нас..

публикувано на 24.12.17 в 09:25

„Исках „да вградя“ Тоска в себе си“ – Александрина Пендачанска след успешната си премиера

Не е тайна, че всяко появяване на българска сцена на Александрина Пендачанска се превръща в изключително събитие. Така беше преди пет години, когато отбеляза четвърт век от своя дебют с незабравим концерт в столицата. Така е и след артистичната ѝ..

публикувано на 19.12.17 в 12:18

Funky Miracle полетяха с Fly

Срещата с момчетата от младата фънк формация Funky Miracle се осъществи по телефона. Причината са концертите им в Швеция и Финландия в момента, по специална покана за коледните и новогодишните празници. Музикантите заминаха за Скандинавия малко..

публикувано на 13.12.17 в 11:30

Васил Петров и Биг бендът на БНР в спектакъла SINATRA: VEGAS

Васил Петров и Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев представят своята нова програма. Спектакълът е на 4 декември в зала № 1 на НДК и пресъздава атмосферата на кабаре в „Града на ангелите“ през миналия век. Идеята за този концерт се ражда преди две..

публикувано на 02.12.17 в 10:35

Завършва „Аджитато“ – фестивалът, който представя единствено и само камерна музика

Agitato е музикален термин, означава „развълнувано“ и определя настроението, с което трябва да се изпълнява дадена творба или фраза. Така се нарича и един от най-младите форуми у нас – Софийски фестивал за камерна музика „Аджитато“. На 17 октомври..

публикувано на 29.11.17 в 11:45

Джазът бе неговата стихия, защото най-естествено изразяваше необяздения му дух

Силна личност, ярка индивидуалност, винаги оригинален и понякога необичаен, Петър Петров-Парчето докосна съдбите на няколко поколения музиканти. На 29 ноември се навършват 85 години от рождението му – повод да си припомним известния кларинетист,..

публикувано на 28.11.17 в 10:48