„Мери Бойс Бенд“ представя новия си албум „Щастливи дни“

Както винаги, музиката и текстовете са написани от Мария Мутафчиева – гласът на обичаната поп-рок група. Мери и момчетата: Илиан (клавишни), Миро (китара), и двамата Ивановци – Димов (ударни) и Иванов (бас), са подготвили концертна версия на..

публикувано на 16.05.18 в 13:02

Homage to Ella Fitzgerald – нов проект на Хилда Казасян

През 2017-а световната музикална общност отбелязваше три 100-годишнини – от рождението на Ела Фицджералд, на Дизи Гилеспи и Телониъс Монк. Това бе повод много музиканти да правят техни трибюти, както и да пресъздават по свой начин техните..

публикувано на 14.05.18 в 09:00

Проф. Пламен Джуров за нестандартните концертни пространства и програмата на "Софийски солисти"

Тази вечер Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент проф. Пламен Джуров ще изнесе концерт, посветен на Деня на Европа. Под стъкления купол на Античния комплекс „Сердика“ (столичното „Ларго“), елитните музиканти ще поднесат прекрасно..

публикувано на 09.05.18 в 11:07

„Музиката на Холандия“ и ефектът на „спящата красавица“

Поредицата „Музиката на Европа“, посветена на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, продължава с концерт на 7 май, в който ще бъдат представени произведения от петима холандски композитори. Подборът е на пианистката Анжела Тошева,..

публикувано на 07.05.18 в 08:05

Българската песен е сред фаворитите на „Евровизия“

Песента Bones, с която България участва в шестдесет и третото издание на „Евровизия”, ще бъде представена на 8 май по време на първия полуфинал на форума в португалската столица Лисабон. Изпълнители са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги..

публикувано на 04.05.18 в 08:00

Подготвя се седмото издание на рок фестивала Джулай морнинг в Тутракан

Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов, подкрепен от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев и рокмузикантите от група Б.Т.Р., обявиха началото на подготовката за предстоящия концерт край Дунав, с който ще бъде посрещнато утрото на 1 юли. В проявата се..

публикувано на 29.04.18 в 08:05

Данислав Кехайов издаде обичани песни за верни приятели

„Глас като тракийско злато, песни като старо вино“ е заглавието на новия двоен албум на обичания певец Данислав Кехайов. Включва CD със записи не само от тракийския му репертоар, но и изпълнения на популярни образци от различни фолклорни области,..

публикувано на 25.04.18 в 08:05

Винаги се вълнувам, когато свиря и преподавам в България

Мони Симеонов живее в САЩ около две десетилетия. Отива там на 15 години по покана и със съдействието на един от учителите си по цигулка. През 2009 г. печели позицията на концертмайстор в Симфоничния оркестър на Сакраменто. Той е един от тримата..

публикувано на 24.04.18 в 09:50

„Радиодеца“ и известни музиканти с пролетна джаз програма

Най-малките музиканти в „Старата къща“ канят на пъстър концерт на 23 април в Първо студио на БНР. По-голяма част от песните, които ще изпълнят, са от съвременни български автори. „Радиодеца“-та имат в биографията си няколко джаз проекта. Преди..

публикувано на 23.04.18 в 11:01

Най-голямата награда са публиката и изживяното в залата

Великолепен инструменталист, а през последните години – и преподавател, Александър Сомов е сред най-известните млади български музиканти. Няма да сгрешим, ако кажем, че е и сред най-любимите „радио-деца“, защото първите си записи за фонда на БНР..

публикувано на 21.04.18 в 08:05