От ляво на дясно: Марио Ангелов, Цветан Троянски и Огнян Весков

„Красив звук“ в пъстрата програма на концерта „Еуфония“

Музика от различни времена и стилове, изпълнена на инструмент, чието име означава „красив звук“ ще чуем на 31 октомври в Първо студио на нашата медиа. Идеята за проекта е на Цветан Троянски, който има богат опит с медните духови инструменти...

публикувано на 31.10.17 в 11:14
Джейсън Моран, Дони Маккаслин и Джошуа Редман

„Пловдив джаз фест“ – с дръзко, смело и отворено лице

За трета поредна година „Пловдив джаз фест“ се организира от джаз певицата Мирослава Кацарова и компанията ѝ „Блу Ем“. Събитието е част от афиша на града като Европейска столица на културата през 2019 г. И тази година програмата на фестивала ще..

публикувано на 29.10.17 в 08:05

Герган Ценов: Съвременната българска музика се приема с изключителен интерес от публиката в САЩ

На 29 октомври от 19 часа в зала „България“ Софийската филхармония ще изнесе концерт, чиято програма е съставена изцяло от български творби. Гост-диригент е Герган Ценов, който близо две десетилетия живее в САЩ. Името му е познато на неголям кръг..

публикувано на 27.10.17 в 10:44

Saint Electrics с дебютен албум Keep Me Calm

Мирослав Иванов (китари, вокали, кийборд), Гриша Георгиев (водещ вокал и бас) и Деян Драгиев (барабани) представляват рок група Saint Electrics. За тримата музиканти през годините знаем от различните формации, в които имат изяви – “Сафо”,..

публикувано на 24.10.17 в 11:08

Данчо Радулов: “Никога да не забравяме медения глас на кавала“

Сред прочутите ни кавалджии от т. нар. средно поколение Данчо Радулов се открои с предаността си към традиционния маниер на изпълнение. Чрез изкуството си той се разграничи от повечето свои връстници, поддали се на модерните, дори екстравагантни..

публикувано на 23.10.17 в 09:58

Саксофонистът Кейси Бенджамин и Friday Fiction – младата надежда на стария фънк

Кейси Бенджамин пристига у нас за съвместен концерт на една от най-младите български фънк формации. През юли тази година колоритният американски саксофонист, вокалист и мултиинструменталист взе участие във фестивала A to Jazz, като част от Robert..

публикувано на 16.10.17 в 13:41

Владо Тилев се вслушва в душата на музикалните инструменти

Николо Паганини тъй властвал с демоничната си мощ над своята цигулка, че за него се мълвяло как бил сключил договор с дявола. И макар мнозина да приписвали красивия й звук на взаимодействието с нечестивия, истината била, че той извирал от божествената й..

публикувано на 11.10.17 в 08:05

Music for two, или как се обединиха барокът и ръченицата

Music for two е иновативен, единствен по рода си звукозаписен проект. Той обединяват барокова, класическа, романтична и съвременна музика, изпълнена от две цигулки. Зад него стоят българката Кремена Николова и руснакът Антон Мартинов. За първи път..

публикувано на 04.10.17 в 11:57

Под диригентството на маестро Марк Кадин започна новият сезон на Симфоничния оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР откри новия си сезон в столичната зала „България“ с Концерт за пиано и оркестър № 1 от Чайковски и Пета симфония от Шостакович под палката на новия си диригент Марк Кадин. За първи път в България симфоничен оркестър има..

публикувано на 28.09.17 в 11:28
Трио Cellisimo

Cellisimo отбеляза 70-годишнината на виолончелиста Анатоли Кръстев

70-годишнината на проф. Анатоли Кръстев, която той отбеляза на 6 септември, стана повод за последните два концерта на Cellisimo. Единият бе на рождения ден на виолончелиста, на който към триото Анатоли, Атанас и Калина Кръстеви в зала „България“ на..

публикувано на 20.09.17 в 14:31