Радан Кънев говори на брифинга след учредяването на платформата „Нова република“

Преструктурирането в дясното пространство продължава

След като през ноември м.г. партията „Демократи за силна България”  окончателно се оттегли от десния Реформаторски блок, в четвъртък нейният лидер Радан Кънев, неотдавнашният кандидат за президент Трайчо Трайков и част от Гражданския съвет на..

публикувано на 27.01.17 в 12:07

Указите на президента Радев отговарят на много въпроси, но възникват нови

Новият президент на България Румен Радев подписа във вторник два указа, очаквани с интерес от цялото общество. С единия разпуска 43-тото Народно събрание считано от 27 януари и насрочва предсрочните парламентарни избори за 26 март, а с другия –..

публикувано на 25.01.17 в 12:38

Татяна Буруджиева: Не очаквам изненадващи промени в политиката на България при президента Радев

След като Румен Радев официално встъпи в длъжност като президент на България, изниква въпросът, дали той ще оправдае подкрепата, която получи на изборите, или ще предизвика разочарование. За това, какво да очакваме от новия държавен глава, разговаряме..

публикувано на 24.01.17 в 12:29
Илиян Василев и Андрей Райчев

Свободата на новия президент да заема независими от НАТО и ЕС позиции ще е нулева

Петият президент на България Румен Радев прекрачва прага на „Дондуков” 2 с образа на проруски ориентиран политик заради изказванията си в предизборната кампания и пред чуждестранни медии, че европейските санкции срещу Русия трябва да отпаднат, както и..

публикувано на 23.01.17 в 12:33

Румен Радев встъпи в длъжност, предстои „гореща” пролет

Приемственост и промяна. Това определи като своя пътеводна звезда новият президент на България Румен Радев в краткото си слово по време на церемонията вчера в София за встъпването му в длъжност. Вече бившият президент Росен Плевнелиев пожела..

публикувано на 23.01.17 в 11:08

Румен Радев официално встъпи в длъжност като президент на България

Президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова посрещнаха на парадния вход на президентството в София президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. В Гербовата зала бяха направени официални снимки, след което президентите и..

публикувано на 22.01.17 в 13:17

Започна церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на България

Встъпването в длъжност на новия президент на България Румен Радев започна с тържествена военна церемония пред Паметника на Незнайния воин в София. Сред присъстващите официални лица бяха премиерът в оставка Бойко Борисов, председателят на парламента..

публикувано на 22.01.17 в 11:40

Румен Радев – от военен до президент

С официална церемония днес в София новоизбраният президент на България встъпва в длъжност. Държавен глава на страната за първи път става не политик, а военен от кариерата. Завършва математическа гимназия, а после Висшето военновъздушно училище в..

публикувано на 22.01.17 в 08:15

Победа на омбудсмана и гражданите срещу монополите

Гражданите отбелязаха една много важна победа срещу монополите и частните арбитражни съдилища. Това заяви в четвъртък в парламента омбудсманът Мая Манолова след като депутатите приеха на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс, с които..

публикувано на 15.01.17 в 10:05

Отново предизборна драма с избирателната система в България

Разпускането на парламента и насрочването на предсрочните избори в България е въпрос на дни. Въпреки това политическото напрежение в законодателния орган не намалява, а се повишава, и то пак във връзка избирателната система. Във вторник Комисията..

публикувано на 11.01.17 в 12:34