Илияна Йотова призова за създаване на общ регистър за интеграцията на децата-бежанци

За създаване на общ регистър, с който да работят всички институции, които имат отношение към интеграцията на деца-бежанци апелира вицепрезидентът Илияна Йотова. Под нейния патронаж преди дни в София се проведе Международна конференция под надслов „Пътят..

публикувано на 28.02.17 в 11:33

Българското председателство на ЕС – приоритети и политики

Точно преди 10 години – в началото на 2007 г. България беше приета за член на Европейския съюз. Оттогава до днес настъпиха много промени, но в някои отношения страната като че ли продължава да бъде на границата между два свята – европейския Изток..

публикувано на 27.02.17 в 11:22

Политически турбуленции в София заради НАТО в Черно море

Бяхме свидетели през отминаващата седмица на словесни престрелки и предизборни политически турболенции по повод засилването на присъствието на НАТО в Черноморския регион. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов първи „откри огън” след като служебният..

публикувано на 26.02.17 в 09:05

Мъгла в начало на предизборната кампания в България

От 24 февруари до 24 март включително България е в предизборна кампания. Някои събития преди старта й продължиха практиката за промени в изборните правила в последния момент и създадоха неясноти, които повдигат сериозни въпроси. Сезиран от омбудсмана Мая..

публикувано на 25.02.17 в 09:00

Президентът Радев направи в Мюнхен важни анонси за външната политика

По време на участието си в Мюнхенската конференция тези дни   президентът Румен Радев проведе редица двустранни срещи. Разговорите на държавния глава бяха следени с особен интерес предвид обстоятелството, че при сегашната предизборна ситуация във..

публикувано на 20.02.17 в 11:52

Проблемът с машинното гласуване ще стане ли препъни камък на предстоящите избори

Интересна интрига се оформи през отминаващата седмица около проблема с машинното гласуване на предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори. Предисторията датира от началото на месеца, когато Върховният административен съд отмени..

публикувано на 19.02.17 в 09:30

Ревизия на кабинета „Борисов 2” обостри предизборната обстановка в България

След като преди десетина дни служебното правителство освободи 14 областни управители заради лоша оценка за работата им, тази седмица то смени още седем такива под претекст, че възнамерявали да участват в предсрочните избори. В петък пък служебният..

публикувано на 18.02.17 в 09:30

Румен Радев: „Германия е стратегически икономически партньор на България“

След международния си дебют в Брюксел – за да засвидетелства пред централите на ЕС и НАТО непоколебимата и последователна европейска и евроатлантическа ориентация на София – и след участието си в неформалното заседание на Европейския съвет във..

публикувано на 12.02.17 в 09:20

Какво показа регистрацията на участниците в предсрочните избори

Към момента на изтичане на срока за регистриране на претенденти за участие в предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори, в ЦИК молби за регистрация бяха подали 18 партии и 9 коалиции, или общо 27 формации. За парламентарни избори през 2014..

публикувано на 11.02.17 в 09:45
Владимир Путин в Унгария: Русия не е обидена на България заради „Южен поток”

Москва и София пред затопляне на отношенията?

В четвъртък тази седмица посланикът на   Москва в София Анатолий Макаров заяви пред БНР, че през миналата година в българо-руските отношения е настъпил „позитивен прелом“ и препоръчва някой да покани президента Владимир Путин в България, защото той не..

публикувано на 04.02.17 в 08:45