Варна днес е домакин на лидерска среща между ЕС и Турция

Във Варна тази вечер ще се проведе среща на върха ЕС-Турция между председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер от европейска страна и президента Реджеп Ердоган от турска. Основни теми на разговор ще са продължаването на..

публикувано на 26.03.18 в 10:55
Предстоящата среща между лидерите на ЕС и на Турция във Варна е необходима за нормализирането на отношенията между Съюза и Анкара, заяви Бойко Борисов на срещата с Доналд Туск в Брюксел

Среща ЕС-Турция във Варна се оказа възможна, но и по-сложна

До късно снощи варненската среща между лидери от ЕС и Турция, предвидена за 26 март, все още не беше окончателно потвърдена. Вчера в Брюксел премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск се съгласиха, че срещата е..

публикувано на 23.03.18 в 11:21

Посланик Курета: Икономическите отношения между България и Албания са във възход, но още далеч от пълния им потенциал

През 2018 година отбелязваме 104 години от установяване на дипломатически отношения между Албания и България и 25 години от подписването на Договора са приятелство и сътрудничество между Република Албания и Република България. Изминали сме не..

публикувано на 22.03.18 в 11:07

Шефът на Европол в София: Рискът от терористични актове в Европа не е отминал

София бе домакин на заседание на Съвместната група за парламентарен контрол на Европейската полицейска служба (ЕВРОПОЛ), което е част от календара на българското председателство на Съвета на ЕС. Събитието събра на едно място шефа на Европол Роб..

публикувано на 20.03.18 в 10:59

10 години след като България призна Косово, двустранните отношения са във възход

С правителствено решение от 20 март 2008 г. България официално признава независимостта на Република Косово и установява дипломатически отношения на ниво посолства. Тогава външният министър Ивайло Калфин коментира, че България не е направила избор между..

публикувано на 20.03.18 в 10:44

Ц. Цачева: Законодателството не осигурява адекватна защита срещу домашното и психическото насилие

Международна конференция на тема „Сигурно бъдеще за жените–сигурно бъдеще за всички“ събра на откровен разговор представители на държавните институции и неправителствения сектор. Тя се проведе под патронажа на еврокомисаря по цифрова икономика..

публикувано на 19.03.18 в 11:02

Още на старта си кампанията за евроизборите в България през 2019 г. се очерта агресивна

Може да се каже, че от няколко дни в България има партия, която фактически е започнала кампанията си за европейските избори през 2019 г. и това е ГЕРБ. На съвместен форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“ ГЕРБ и Европейската..

публикувано на 14.03.18 в 11:51

Нещо същностно се променя в отношенията между България и Македония

За първи път български премиер взе участие във възпоменателната церемония по повод 75-годишнината от депортирането на повече от 7 хиляди евреи от територията на днешна Македония в концлагера „Треблинка“. Посещението на българския премиер Бойко..

публикувано на 13.03.18 в 15:38

Еврокомисар Витянис Андрюкайтис: ЕС трябва да погледне по-сериозно на проблема с качеството на храните

За всеки от нас е важно качеството на продуктите, които консумира. Животът на бързи обороти, който водим обаче, не ни позволява да отделяме достатъчно време за себе си и невинаги следим какво купуваме и слагаме на трапезата. Често се случва да..

публикувано на 12.03.18 в 11:32

Какви са в България последиците от отказа да се ратифицира Истанбулската конвенция

В рамките на няма и два часа тази сряда правителството реши да оттегли предложението си за ратифициране на Истанбулската конвенция, а парламентът отхвърли предложение на социалистите за провеждане на референдум по въпроса. За два часа от дневния..

публикувано на 08.03.18 в 12:36