„Студио политика”: Председателят на парламента Цецка Цачева – специален гост на обзорното политическо предаване на Радио България

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/Audio01_bul_30_04_10.mp3 124 години изминаха от онзи Първи май, когато най-голямата профсъюзна организация в САЩ организира стачка за искане на 8-часов работен ден. В България Международният ден на труда се..

публикувано на 30.04.10 в 12:36

„Студио политика”: Между правителствените промени и отхвърленото президентско вето българин от САЩ пита управляващите

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/audio01_bul_23_04_10.mp3 В края на март прокуратурата повдигна обвинение срещу министъра на здравеопазването Божидар Нанев за неизгодна сделка. Макар че отхвърли обвиненията като неоснователни, той подаде..

публикувано на 23.04.10 в 11:37
„Въпреки че през октомври икономическата криза беше в разгара си и икономическите показатели бяха по-лоши, отколкото са в момента, хората едва сега започват да я усещат и да осъзнават нейната дълбочина”, обяснява Юлий Павлов, директор на Центъра за анализ и маркетинг.

По-голямата част от българите са за запазване на сегашното управление

Едва 18 процента са оптимистите в България, които смятат, че положението в страната ще се подобрява през следващите месеци. Те са намалели с цели 12 пункта спрямо октомври миналата година, когато оптимистите значително са надвишавали песимистите: 31 срещу 19..

публикувано на 21.04.10 в 12:36

„Студио политика”: Колко ли са щастливите години на българския парламентаризъм?

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/Audio03_bul_16_04_10.mp3 Под знака на антикризисните мерки ще премине третата пленарна сесия на 41-ото Народно събрание, която започна в сряда. И от дясно, и от опозицията атакуваха ГЕРБ, че не провеждат..

публикувано на 16.04.10 в 10:32

„Студио политика”: Антикризисните мерки: шейсет равно ли е на едно?

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/Audio01_bul_09_04_10.mp3 Удълженото влошаване на икономическите перспективи би могло да подкопае обществената подкрепа за реформи преди парламентарните избори в много от десетте страни – членки на ЕС, от..

публикувано на 09.04.10 в 10:49
Финансовият министър Симеон Дянков представи пред парламента мерките в подкрепа на пазара на труда, които са част от цялостния комплекс антикризисни мерки.

Социалният аспект на антикризисните мерки

Глобалната финансова и икономическа криза дойде в България по-късно, но и по-късно ще си отиде. За да намали последиците от нея, правителството прие пакет от антикризисни мерки, които предвиждат строга финансова дисциплина за намаляване на разходите и..

публикувано на 06.04.10 в 09:14

„Студио политика”: Християнските ценности и тяхната проекция върху българския политически живот

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/audio01_bul_01_04_10.mp3 Винаги на големите християнски празници се питаме: хората ще станат ли по-добри, по-милостиви и отговорни пред живота, с който съдбата ги дарява? Ще намери ли човечеството своя..

публикувано на 01.04.10 в 10:24
Парламентът отхвърли проекторешението за повдигане и поддържане на обвинение срещу президента Георги Първанов и предложение до Конституционния съд за прекратяване на неговите пълномощия заради нарушение на конституцията.

Първият импийчмънт в България не успя да мине през ситото на НС

Само 6 гласа не достигнаха на мнозинството в българския парламент, за да приеме предложението на управляващата партия ГЕРБ за прекратяване на пълномощията на президента Георги Първанов. Повод за това даде разпространената в медиите стенограма и запис на..

публикувано на 01.04.10 в 10:14

„Студио политика”: Българското „европейско домашно” и българските антикризисни мерки – въпроси с много неизвестни

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/audio01_bul_26_03_10.mp3 И след поредния Междинен доклад на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка страната ни продължава да пише своето „европейско..

публикувано на 26.03.10 в 12:38
Томислав Дончев – министър по управлението на средствата от ЕС, обяви, че от него не бива да се очакват предложения за революционни промени.

„Студио политика”: Томислав Дончев е новият министър в “кабинета Борисов”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/audio01_bul_19_03_10.mp3 Проект на антикризисни мерки, разпространен от синдикатите, предизвика напрежение в държавата. От финансовото министерство се разграничиха, а премиерът Бойко Борисов го определи..

публикувано на 19.03.10 в 12:21