Филип Димитров: от "Осанна" до "Разпни го"

За поколението в "златната възраст", което изнесе тежестта на изминалите 20 преходни години, едва ли има нужда от представяне. За "децата на прехода" – адвокат; политик; държавник; сред основателите и лидерите на СДС, първата..

публикувано на 09.11.09 в 11:43

Национален референдум в България – все още мисия невъзможна

Въпреки че вече 20 години България върви по пътя на демокрацията, не са много примерите, които могат да бъдат дадени, за прякото участие на българските граждани в решаването на важни национални или местни въпроси. Оказва се, че страната ни е единствената..

публикувано на 09.11.09 в 09:00
Премиерът писа

„Студио политика”: Стоте дни на „кабинета Борисов”

На стотния си ден кабинетът “Борисов” продължава да се радва на народната любов, но обществото вече се притеснява за икономическото положение на държавата – отчетоха през седмицата социолози. Управлението на ГЕРБ не е хаотично и нищо не се прави случайно –..

публикувано на 06.11.09 в 13:38
\r\n

Реформата в ДАНС – неотложна необходимост

Само 20 месеца след като бе създадена, Държавната агенция „Национална сигурност” трябва спешно да се реформира. Серия от скандали с изтичане на класифицирана информация и вътрешни конфликти компрометираха не само добрия замисъл при формиране на службата, а..

публикувано на 06.11.09 в 10:56

100-те дни на правителството

Оценка много добър 5 по шестобалната система си постави премиерът Бойко Борисов за първите 100 дни от управлението на ГЕРБ. Сред постиженията на правителството той изтъкна финансовата стабилност на страната и възвръщането на доверието на Брюксел към..

публикувано на 04.11.09 в 11:18
Министърът на финансите Симеон Дянков връчи на председателя на парламента Цецка Цачева първия проектозакон на новото правителство – „Бюджет 2010”

„Студио политика”: „Бюджет 2010” – първият проектозакон на „кабинета Борисов”, бе внесен тържествено в парламента

Първият проектозакон на новото българско правителство – „Бюджет 2010”, бе връчен тържествено в четвъртък от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков на председателя на парламента Цецка Цачева, а „Студио политика” ще ви направи съпричастни на този..

публикувано на 30.10.09 в 12:27

„Студио политика”: Към успеха не води асансьор – трябва да се ползва стълбата

В началото на седмицата бе огласен Докладът за усвояването на европейските средства от България и Румъния, изготвен по искане на Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент, който да отчете дали страните са спазили препоръките на ЕК от юли 2008..

публикувано на 23.10.09 в 12:30

Гражданският контрол над магистратите не е достатъчно ефективен

Проучване на системата за приемане на сигнали и жалби от граждани срещу нарушения от магистрати в контекста на най-добрите европейски практики показва, че българите нямат достатъчно информация за органа и реда, по който трябва да подават сигнали. Не е..

публикувано на 21.10.09 в 11:29

„Студио политика”: За новите страни-членки на ЕС – нов реформаторски дневен ред

Настъпването на глобалната икономическа криза послужи като тест, за определяне на издръжливостта не само на икономиките на новите страни-членки на Европейския съюз, но и на целия спектър от политически, институционални и социални промени. Кризата..

публикувано на 16.10.09 в 14:07

Противодействието на битовата престъпност ще е едно от основните направления на работа на полицията

С преминаването към пазарно стопанство и преразпределяне на собствеността в България след 1989 г. се увеличи многократно броят на престъпленията. Вече 20 години престъпността и корупцията са основни проблеми на българското общество. С обезпокоителни темпове..

публикувано на 14.10.09 в 15:47