Убийство на петима души край Скопие предизвика високо обществено напрежение.

Опасни ексцесии в съседна Македония

Неразкрито още петорно убийство на четирима младежи и един мъж, застреляни в упор докато ловили риба в езеро край Скопие, потресе Македония по Великден и създаде напрежение в страната. Инцидентът бе предшестван от други през март, които макар несвързани с..

публикувано на 19.04.12 в 08:16

Президентът Росен Плевнелиев обобщи резултатите от консултациите си с политическите партии

Българският президент Росен Плевнелиев представи в Народното събрание обобщените резултати от разговорите си с парламентарно представените сили у нас през инициирания от него „месец на политически консултации”. В първото си обръщение пред депутатите след..

публикувано на 06.04.12 в 08:50

Вацлав Клаус: Чехия подкрепя напълно България за членството в Шенген

Президентът на Чешката република Вацлав Клаус бе на еднодневна визита в България по покана на българския държавен глава Росен Плевнелиев. Двамата обсъдиха актуални въпроси на двустранните политически и търговско-икономически отношения. Чехия подкрепя..

публикувано на 28.03.12 в 09:17

Приоритети на българската външна политика в контекста на глобалните предизвикателства

Министърът на външните работи Николай Младенов постави няколко ключови задачи на българската дипломация в контекста на глобалните предизвикателства. Той събра 60 ръководители на наши дипломатически мисии зад граница на тридневна конференция в София, за да..

публикувано на 27.03.12 в 08:55
След среща на премиера Бойко Борисов с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган в турската столица бяха подписани 17 документа, израз на взаимния интерес за развитие на отношенията между двете страни.

Отношенията между България и Турция са по-добри от всякога

На 20 март правителствата на България и Турция проведоха в Анкара съвместно заседание. В навечерието му подаде оставка българският министър на икономиката, енергетиката и туризма, чийто ресор имаше ключова роля в подготовката и провеждането на разговорите...

публикувано на 21.03.12 в 09:27

Промени в правителството на България

В четвъртък вечерта Изпълнителната комисия на управляващата партия ГЕРБ прие на извънредно заседание оставките на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министъра на здравеопазването Стефан Константинов. Рокадите не са първите,..

публикувано на 16.03.12 в 10:09

В България се отваря пространство за нови политически формации

Роли на българската политическа сцена ще получат и нови политически играчи. Около това мнение се обединиха известни наши анализатори. Доколко тези роли ще бъдат главни и ще им донесат ли популярност, на какъв сценарий могат да заложат и за чии симпатии ще..

публикувано на 24.02.12 в 09:22

Създават се спецекипи за борба с корупцията по високите етажи на властта

Върховната касационна прокуратура, МВР и ДАНС се споразумяха за създаване на общи специализирани звена за разследване на финансови измами и корупция по високите етажи на властта. Документа подписаха главният прокурор Борис Велчев, министърът на вътрешните..

публикувано на 23.02.12 в 09:58

Предизвикателствата за Българската армия през 2012 г.

В София се проведе Годишната конференция на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов с участие на висшия команден състав на армията и шефове на дирекции в Министерството на отбраната на България. Форумът очерта перспективите и действията на..

публикувано на 17.02.12 в 11:31
Българският президент Росен Плевнелиев бе приет в Брюксел от Жозе Мануел Барозу.

Първата визита на президента Плевнелиев в Брюксел потвърди мястото на България в Европа и НАТО

Само четири дни след встъпването си в длъжност, новият президент на България Росен Плевнелиев посети Брюксел и разговаря с висши ръководители на НАТО и ЕС. Както самият президент я определи, визитата беше знакова и подчинена на целта да покаже, че и при..

публикувано на 27.01.12 в 10:07