Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони у нас

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони. Това ще стане по подписаните 216 договора с кметове на 180 малки общини в страната. На церемонията по получаването на договорите присъстваха ръководството на Държавния фонд "Земеделие", премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Това предаде БТА. С подписването на документите се дава стартът на дългоочакваните инвестиции. Проектите, които се финансират по двете общински мерки на Програмата за развитие на селските райони, са не само за пътища, канализация и ВиК-инфраструктура, а и изграждане на детски паркове и площадки, детски градини и ясли, социални домове и др. И по двете мерки безвъзмездното финансиране за общините е в размер до 100 процента.      Проектите, които се подписват днес, са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки.   "Поех ангажимент европейските пари да започнат да влизат в България. От вас, кметовете, зависи да продължим доверието на Брюксел към нас. Дори и едно евро да бъде откраднато, ще се развали всичко положително, което сега има към нас", каза Борисов по време на церемонията.        "Ако не крадете, следващият мандат ви е гарантиран", допълни в обръщението си към кметовете Бойко Борисов.

Още от рубриката

За какво спестяват българите?

Спестовността е отличителна черта на българина. Това показват различни изследвания, най-новото сред които проучва причините сънародниците ни да заделят „бели пари за черни дни”. Финансовият анализатор Десислава Николова, която е част от портала..

публикувано на 25.06.19 в 11:25
Томислав Дончев на конференцията

Активните малки общини в България отчитат ръст на заетостта и доходите

Ключови за развитието на регионите са индустриалните зони, категоричен е вицепремиерът Томислав Дончев. Най-високи са заплатите в областите с най-голяма заетост, сочи анализ на Института за пазарна икономика. Транспортна инфраструктура,..

публикувано на 24.06.19 в 11:17

250 нови работни места открива фирма за производство на климатични системи в Божурище

Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) вложи 16.2 милиона евро за разширяване на завода си в България, който се намира в икономическата зона на Божурище. Така производството в..

публикувано на 22.06.19 в 09:30