Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони у нас

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони. Това ще стане по подписаните 216 договора с кметове на 180 малки общини в страната. На церемонията по получаването на договорите присъстваха ръководството на Държавния фонд "Земеделие", премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Това предаде БТА. С подписването на документите се дава стартът на дългоочакваните инвестиции. Проектите, които се финансират по двете общински мерки на Програмата за развитие на селските райони, са не само за пътища, канализация и ВиК-инфраструктура, а и изграждане на детски паркове и площадки, детски градини и ясли, социални домове и др. И по двете мерки безвъзмездното финансиране за общините е в размер до 100 процента.      Проектите, които се подписват днес, са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки.   "Поех ангажимент европейските пари да започнат да влизат в България. От вас, кметовете, зависи да продължим доверието на Брюксел към нас. Дори и едно евро да бъде откраднато, ще се развали всичко положително, което сега има към нас", каза Борисов по време на церемонията.        "Ако не крадете, следващият мандат ви е гарантиран", допълни в обръщението си към кметовете Бойко Борисов.

Още от категорията

Българин среща работодател и работник чрез мобилна платформа

Кандидатстването по обяви в сайтовете за работа, никога не е било толкова лесно, бързо и буквално на един клик разстояние. Връзката между търсещите и предлагащи работа е улеснена от мобилното приложение, разработено от Цветослав Захариев...

публикувано на 14.10.19 в 13:05

Българска компания е сред водещите платформи за IT обучения в света

Да откриеш инвеститор, склонен да осигури финансиране за образование, не е лесна задача. Точно това обаче успя да направи българската фирма Coursedot, която през 2016 година привлече финансиране от фонда Eleven, подкрепян тогава от Европейския..

публикувано на 13.10.19 в 10:25

Пропастта между малкото богати и многото бедни се задълбочава

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи тези дни, че около 193 хиляди от 3.1 млн. данъкоплатци в България декларират за облагане месечен доход от около 4 600 евро или повече. В същото време средната заплата е малко над 600 евро, средната..

публикувано на 10.10.19 в 11:02