Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони у нас

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони. Това ще стане по подписаните 216 договора с кметове на 180 малки общини в страната. На церемонията по получаването на договорите присъстваха ръководството на Държавния фонд "Земеделие", премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Това предаде БТА. С подписването на документите се дава стартът на дългоочакваните инвестиции. Проектите, които се финансират по двете общински мерки на Програмата за развитие на селските райони, са не само за пътища, канализация и ВиК-инфраструктура, а и изграждане на детски паркове и площадки, детски градини и ясли, социални домове и др. И по двете мерки безвъзмездното финансиране за общините е в размер до 100 процента.      Проектите, които се подписват днес, са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки.   "Поех ангажимент европейските пари да започнат да влизат в България. От вас, кметовете, зависи да продължим доверието на Брюксел към нас. Дори и едно евро да бъде откраднато, ще се развали всичко положително, което сега има към нас", каза Борисов по време на церемонията.        "Ако не крадете, следващият мандат ви е гарантиран", допълни в обръщението си към кметовете Бойко Борисов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16

Парламентът одобри изграждането на VII и VIII блок в АЕЦ "Козлодуй"

Депутатите приеха на второ четене да бъде осъществено сътрудничество със САЩ за изграждането на 7-и и 8-и блок АЕЦ "Козлодуй". Законопроектът за ратифициране на Споразумението между правителствaтa на България и САЩ за сътрудничество по Проекта за..

публикувано на 21.03.24 в 11:51