Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони у нас

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони. Това ще стане по подписаните 216 договора с кметове на 180 малки общини в страната. На церемонията по получаването на договорите присъстваха ръководството на Държавния фонд "Земеделие", премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Това предаде БТА. С подписването на документите се дава стартът на дългоочакваните инвестиции. Проектите, които се финансират по двете общински мерки на Програмата за развитие на селските райони, са не само за пътища, канализация и ВиК-инфраструктура, а и изграждане на детски паркове и площадки, детски градини и ясли, социални домове и др. И по двете мерки безвъзмездното финансиране за общините е в размер до 100 процента.      Проектите, които се подписват днес, са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки.   "Поех ангажимент европейските пари да започнат да влизат в България. От вас, кметовете, зависи да продължим доверието на Брюксел към нас. Дори и едно евро да бъде откраднато, ще се развали всичко положително, което сега има към нас", каза Борисов по време на церемонията.        "Ако не крадете, следващият мандат ви е гарантиран", допълни в обръщението си към кметовете Бойко Борисов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54