Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени Захариева, Ваня Миланова и Боби Йоцов са сред солистите на Софийската филхармония в концертите от новия абонаментен цикъл

Пианистката Жени Захариева, цигуларката Ваня Миланова, кларинетистът Боби Йоцов са сред солистите на Софийската филхармония в концертите от новия абонаментен цикъл "В", който се очаква да излезе през ноември. С оркестъра ще свирят също пианистите Борис Коновалов от Канада, Божидар Ноев, Сребра Гелева, младата цигуларка Кристина Хинова. Почитателите на симфоничното изкуство ще имат възможност да чуят крупни кантатно-ораториални произведения, съобщиха от състава. Публиката ще има удоволствието да се срещне с изкуството на главния диригент Алексей Корниенко. Ще звучат "Немски реквием" от Йоханес Брaмс под диригентството на световноизвестния Урош Лайовиц, "Кармина Бурана" от Карл Орф под палката на Мартин Пантелеев, "Фантазия за пиано, хор и оркестър" от Лудвиг ван Бетовен под диригентството на Владимир Гяуров. На диригентския пулт ще бъдат още Мишел Дени от Франция, постоянният гост-диригент Найден Тодоров, Ангел Станков и Цанко Делибозов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15