Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Студио политика”: Стоте дни на „кабинета Борисов”

Премиерът писа "петица" на кабинета си за първите сто дни управление.
Снимка: БГНЕС
На стотния си ден кабинетът “Борисов” продължава да се радва на народната любов, но обществото вече се притеснява за икономическото положение на държавата – отчетоха през седмицата социолози. Управлението на ГЕРБ не е хаотично и нищо не се прави случайно – така правителството защити стоте си дни начело на държавата. Премиерът Бойко Борисов си даде оценка много добър, а не отлична. Мотивите ще научите от самия министър-председател. Очевидно оценката на премиера е съставена средно аритметично от шестици и по-слаби оценки. Независимо че са доволни от работата си, министрите все пак си дават сметка, че резултатите се постигат трудно и бавно.Твърденията, че кабинетът на ГЕРБ не решава конкретни проблеми и прави прекалено много политически акции, са неверни. Това е първото българско правителство, което абсолютно категорично и непоколебимо търси истината, и резултатът е налице – само за тези 100 дни имаме снет имунитет на предишния премиер и завеждане на иск за неправомерно върнатите имоти на по-предишния. Тази равносметка направи началникът на политическия кабинет Румяна Бъчварова. Кабинетът си е писал голяма шестица за това, че е успял да разработи антикризисна, законодателна и управленска програма, за връщането на еврофондовете, на доверието на Европа, постигането на балансиран бюджет и финансова стабилност. По-слабите оценки са заради наследената недобре работеща администрация, която спъва управлението, и заварените пробойни, оставени от предишното правителство.

В „Студио политика” своите оценки в бележника на правителството поставят и парламентарно представените политически сили. Не липсва и омразната двойка. Сергей Станишев и Ангел Найденов от Коалиция за България мотивират слабата оценка. Оценките на останалите не са в цифри, но са съдържателни: Юнал Лютфи – ДПС, Красимир Велчев – ГЕРБ, Иван Костов и Мартин Димитров – „Синята коалиция”, Волен Сидеров – „Атака”.

„Минутите за анализ” в предаването предоставяме на Кольо Колев – директор на социологическа агенция „Медиана”.

Вашите мнения за „Студио политика”очакваме на адреса на предаването: politika@bnr.bg
По публикацията работи: Илиана Райчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жечо Станков

Споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ" влезе в парламента

На извънредно 4-часово заседание Народното събрание разгледа доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между държавния газов доставчик "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". Депутатите възложиха на министъра на..

публикувано на 19.04.24 в 19:35
Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30