Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок групата “Биг Мама Скендъл” с нов албум

Снимка: архив
Преди месец музикантите от рок формацията “Биг Мама Скендъл” представиха нов проект. Озаглавен “By You”, това е третият им диск. Откакто е създадена /1991г./ до сега групата е издала и няколко албума на аудио касети. Този албум съдържа 15 композиции. Иво Гочев – вокала на състава сподели за Радио България: ”Това е нов албум. От него вече три песни са на американския пазар и в Европа. През 2007 година една наша песен бе издадена от американска компания. Тя бе разпространена както в САЩ, така и на стария континент. С излизането на новият ни албум “By You” в България, две песни са вече на американския пазар – “I’ll Take you” и “Another”. Втората е в класацията на БНР и ние сме много доволни от този факт. Обикновено “Биг Мама Скендъл” записва за няколко месеца един албум. Но върху този работихме една година, което е доста дълъг период от време. Албумът е записан от Огнян Иванов – кийборд, който е с голям опит в звукозаписната дейност. Проектът представлява едно емоционално пътуване, чиито резултат са тези песни. Следвахме емоцията стъпка след стъпка, докато се появят 14 песни и сме включили още два бонуса от наш концерт през 2005 г. Аз съм изцяло автор на музиката и текста, аранжиментите са на “Биг Мама Скендъл”.
Формацията е една от водещите в клубния живот не само в столицата, но и в страната.Осемнайсет години сценичен опит дава самочувствие на бандата, която наравно с рок групи от цял свят мери сили в САЩ. Идеята на формацията е да търсят пазар за реализация освен на далечния континент и на европейския. Различни чужди радиостанции проявяват интерес към тяхната музика. Заедно с албума “By You” музикантите подготвят и видеоклипове на някои от песните...
По публикацията работи: Сибила Лилова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05