Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Made in China” е новият албум на група „Skre4”

На българската музикална сцена не са много групите, засягащи в песните си различни социални теми. „Skre4” е една от тях. Твърде нестандартна и може би заради това привлича вниманието и се радва на много почитатели. Преди броени дни музикантите представиха нов албум. Пред Радио България Камен Александров, китарист във формацията, сподели „Албумът, продуциран от нас е изцяло авторски. Двоен е, съдържа общо 19 песни на български език. Казва се „Made in China”, кръстен на една от песните в него. Името е метафорично – за състоянието, в което се намира нашата страна в момента. И тук ние следваме същата социална тематика, както досега. Някои преразказват различни случки, други са по-метафорични... Като цяло са много интересни, забавни и хубави”.

Група „Skre4” не е излизала с нов албум на музикалната сцена през последните години. През този дълъг период музикантите са залагали най-вече на жив контакт с публиката си по клубовете. Във времето променят и звученето си „Сега стилът ни е по-твърд – разказва отново Камен Александров. Мисля, че вече сме намерили собствения си звук. Това е нашият трети албум. Имаме един записан, но неиздаден проект. Решихме, че песните в него не са „нашите” песни. Ние сме група която залага на живото свирене. Новият албум не звучи като студиен, а е близко до живото изпълнение. Това сме се опитали да направим и мисля, че сме го постигнали.”

Като повечето групи и в „Skre4” не са изключение промени в състава. В момента тя се състои от Методи Кръстев – вокал, Александър Наков – китара, Камен Александров – китара, Ивайло Петров – барабани, Румен Минев – бас.

В „Made in China” има видео клипове към две песни – „Кой съм аз” и „По-добре сега”. Книжното тяло на проекта е с много авангарден дизайн – автор е Калин Бенчев. 

По публикацията работи: Сибила Лилова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10