Николай Манолов е българският пратеник на международния конкурс за млади таланти „Нова вълна”

Снимка: архив
Николай Манолов стана победител в българското издание на международния конкурс „Нова вълна”. Финалът бе на 11 април в пряко предаване по БНТ. Сред 15-те финалисти, зрители и жури избраха Николай да представи страната ни в Юрмала, Латвия. „Нова вълна” е световен форум с дългогодишна история за откриване на млади таланти на възраст от 16 до 30 години. Тази година той ще се проведе от 27 юли до 1 август в Юрмала.
Още от рубриката

В търсене на нови решения – "Палячи" от Леонкавало

„Палячи“ от Руджеро Леонкавало е в духа на емблематичната комедия дел арте – пътуваща театрална трупа, чиито актьори се превъплъщават в образите на Коломбина, Арлекин… Сюжетът е съвсем подходящ за „сливане“ на двете съвременни сцени – циркова и..

публикувано на 16.11.18 в 12:40

Петър Джурков: „Ние запалихме искрицата, а младите продължават традицията“

През 1971 г. Веселин Николов – саксофонист, композитор и търсещ човек, основава в Пазарджик една от най-емблематичните и уважавани български джаз формации. Три месеца по-късно е първият концерт на „Бели, зелени, червени“. За началото и..

публикувано на 14.11.18 в 11:00

Elephunky Trip – новият албум на Koka Mass Jazz

Константин Кацарски е артист, отдавна познат на родната публика. Перкусионист, барабанист и DJ, той дълги години бе част от Bluba Lu – формация, добила популярност с експериментаторското си търсене. Продължавайки тази тенденция, Косьо Кацарски създава..

публикувано на 13.11.18 в 10:30