Николай Манолов е българският пратеник на международния конкурс за млади таланти „Нова вълна”

Снимка: архив
Николай Манолов стана победител в българското издание на международния конкурс „Нова вълна”. Финалът бе на 11 април в пряко предаване по БНТ. Сред 15-те финалисти, зрители и жури избраха Николай да представи страната ни в Юрмала, Латвия. „Нова вълна” е световен форум с дългогодишна история за откриване на млади таланти на възраст от 16 до 30 години. Тази година той ще се проведе от 27 юли до 1 август в Юрмала.

Още от рубриката

„Да послушаме кино“ – красива музика, пълна със спомени

На 27 март, навръх рождения си ден, в зала № 1 на НДК, Хилда Казасян ще изпълни любими песни от любими български филми. Както обикновено, джаз певицата е в обкръжение на забележителни инструменталисти – Живко Петров (пиано), Христо Йоцов..

публикувано на 26.03.19 в 12:57

Арканхел: „Трябваше да обновим традицията рязко… и с любов“

Концертът е на 31 март, в зала № 1 на НДК в София. Арканхел, неговата група и българският хор с диригент Георги Петков пристигат след днешния концерт в Истанбул. Музикантите представят проекта „Еструна“, създаден преди четири години. Идеята е на..

публикувано на 25.03.19 в 14:45
Триша Доун Уилиямс

ppIANISSIMO’2019 – от разширено пиано до спонтанни импровизации

Фестивалът за съвременна клавирна музика pp IANISSIMO ще се проведе между 22 март и 7 април, в края на три поредни седмици. Концертите са в Първо студио на БНР и концертната зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров“, както и един – в Националното..

публикувано на 22.03.19 в 10:25