Николай Манолов е българският пратеник на международния конкурс за млади таланти „Нова вълна”

Снимка: архив
Николай Манолов стана победител в българското издание на международния конкурс „Нова вълна”. Финалът бе на 11 април в пряко предаване по БНТ. Сред 15-те финалисти, зрители и жури избраха Николай да представи страната ни в Юрмала, Латвия. „Нова вълна” е световен форум с дългогодишна история за откриване на млади таланти на възраст от 16 до 30 години. Тази година той ще се проведе от 27 юли до 1 август в Юрмала.
Още от рубриката
Снимка: личен архив

Стилиян Киров: „Търсенето никога не спира и това е красотата на нашата професия“

Макар и малко над 30-те, Стилиян Киров има впечатляваща професионална биография. От есента на 2017 г. е музикален директор на Illinois Philharmonic – Chicago's Southland. На такава позиция е и в още два оркестъра в САЩ. През същата година печели..

публикувано на 15.01.19 в 13:03

Иван Гърбачев: Опитвам се „да намеря себе си“

Time-lapse е фотографска техника,при която се заснемат голям брой кадри през определен интервал от време, а след това се възпроизвеждат с многократно по-висока скорост. Така процеси, обхващащи голям период от време, се развиват пред очите ни за..

публикувано на 03.01.19 в 10:53

Ивайло Василев с първа награда от конкурса „Щелкунчик“ в Москва

Ивайло е едва на 11 години, но вече е натрупал известност, която се умножава с всяка следваща награда. Ръцете на това дете „хвърчат“ – казва за него българинът Владимир Владимиров, преподавател по пиано в Мадрид. Ивайло има много красиво..

публикувано на 02.01.19 в 08:30