Концерти на “Сцена Академия” през април

Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици приятно изненада публиката на “Сцена Академия”.
Снимка: личен архив

От миналата година столицата добави още една музикална сцена, която дава възможност на музиканти за изява. “Сцена Академия”, която се намира в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София придобива все по голяма популярност. Три са музикалните събития, с които ще се запомни месец април. Първият концерт бе свързан с класическата музика – арфистката Анжела Маджарова в компанията на Грациела Панайотова – цигулка, Кристиана Алипиева – виолончело и Цвети Ликова – арфа. Изпълнителките бяха нарекли концерта си – “Пътешествие през векове, стилове и континенти”.

Второто музикално събитие на “Сцена Академия” бе концертът на Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици. В момента тя работи върху проект, който ще възроди част от най-големите й хитове, но в нови аранжименти. Зад тях стои младият и много талантлив пианист Боби Вълчев и неговото трио. Музикантите представиха някои от най-известните песни на Камелия. Заглавия като “Настроение” и “Теменуги” прозвучаха в модерен аранжимент. Концертът бе озаглавен “I Feel Good”. На него примата в джаза представи и съвсем нови композиции.

Третият концерт от априлската програма на “Сцена Академия” ще мине под знака на поп музиката. На 29 април “Сцена Академия” ще посрещне “Младите в джаза”. Солистите на вокално студио “D Stars” ще ни представят един незабравим концерт под надслов “Младите в джаза”. Изпълнителите са носители на престижни музикални конкурси у нас и в чужбина. Като специални гости в концерта ще участват и някои от известните български изпълнители Хилда Казасян, Любо Киров и Наско от група “Б.Т.Р”. Те ще имат и съвместни изпълнения. Програмата ще включва някои от най-популярните поп и джаз песни, преаранжирани специално за случая.

Още от рубриката

Концерт на Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев

Все по-често наричаме 90-ия сезон на Софийската филхармония „звезден“ – съвсем заслужено, като се има предвид наситената програма, в която са включени десетки големи имена от нашата и световните сцени. Предстои още един от концертите, посветени на..

публикувано на 18.04.19 в 11:18

Electronic Dreams – нов проект на Мирослава Кацарова

На 17 април в София и на 18-и в Пловдив Мирослава Кацарова ще представи нов проект, озаглавен Electronic Dreams. Той е посветен на взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Певицата е избрала отново месец април за..

публикувано на 16.04.19 в 10:53

Ангел Заберски-син: „Импровизацията ми дава свобода…“

Ангел Заберски-син и неговото трио представят новия си албум с концерт на 18 април, в зала № 6 на НДК. Like Jazz-Volume 2 е третият съвместен албум на джаз пианиста и „музикалните хамелеони“, както на шега нарича своите колеги във формацията –..

публикувано на 15.04.19 в 13:08