Концерти на “Сцена Академия” през април

Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици приятно изненада публиката на “Сцена Академия”.
Снимка: личен архив

От миналата година столицата добави още една музикална сцена, която дава възможност на музиканти за изява. “Сцена Академия”, която се намира в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София придобива все по голяма популярност. Три са музикалните събития, с които ще се запомни месец април. Първият концерт бе свързан с класическата музика – арфистката Анжела Маджарова в компанията на Грациела Панайотова – цигулка, Кристиана Алипиева – виолончело и Цвети Ликова – арфа. Изпълнителките бяха нарекли концерта си – “Пътешествие през векове, стилове и континенти”.

Второто музикално събитие на “Сцена Академия” бе концертът на Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици. В момента тя работи върху проект, който ще възроди част от най-големите й хитове, но в нови аранжименти. Зад тях стои младият и много талантлив пианист Боби Вълчев и неговото трио. Музикантите представиха някои от най-известните песни на Камелия. Заглавия като “Настроение” и “Теменуги” прозвучаха в модерен аранжимент. Концертът бе озаглавен “I Feel Good”. На него примата в джаза представи и съвсем нови композиции.

Третият концерт от априлската програма на “Сцена Академия” ще мине под знака на поп музиката. На 29 април “Сцена Академия” ще посрещне “Младите в джаза”. Солистите на вокално студио “D Stars” ще ни представят един незабравим концерт под надслов “Младите в джаза”. Изпълнителите са носители на престижни музикални конкурси у нас и в чужбина. Като специални гости в концерта ще участват и някои от известните български изпълнители Хилда Казасян, Любо Киров и Наско от група “Б.Т.Р”. Те ще имат и съвместни изпълнения. Програмата ще включва някои от най-популярните поп и джаз песни, преаранжирани специално за случая.

Още от рубриката

В търсене на нови решения – "Палячи" от Леонкавало

„Палячи“ от Руджеро Леонкавало е в духа на емблематичната комедия дел арте – пътуваща театрална трупа, чиито актьори се превъплъщават в образите на Коломбина, Арлекин… Сюжетът е съвсем подходящ за „сливане“ на двете съвременни сцени – циркова и..

публикувано на 16.11.18 в 12:40

Петър Джурков: „Ние запалихме искрицата, а младите продължават традицията“

През 1971 г. Веселин Николов – саксофонист, композитор и търсещ човек, основава в Пазарджик една от най-емблематичните и уважавани български джаз формации. Три месеца по-късно е първият концерт на „Бели, зелени, червени“. За началото и..

публикувано на 14.11.18 в 11:00

Elephunky Trip – новият албум на Koka Mass Jazz

Константин Кацарски е артист, отдавна познат на родната публика. Перкусионист, барабанист и DJ, той дълги години бе част от Bluba Lu – формация, добила популярност с експериментаторското си търсене. Продължавайки тази тенденция, Косьо Кацарски създава..

публикувано на 13.11.18 в 10:30