Концерти на “Сцена Академия” през април

Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици приятно изненада публиката на “Сцена Академия”.
Снимка: личен архив

От миналата година столицата добави още една музикална сцена, която дава възможност на музиканти за изява. “Сцена Академия”, която се намира в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София придобива все по голяма популярност. Три са музикалните събития, с които ще се запомни месец април. Първият концерт бе свързан с класическата музика – арфистката Анжела Маджарова в компанията на Грациела Панайотова – цигулка, Кристиана Алипиева – виолончело и Цвети Ликова – арфа. Изпълнителките бяха нарекли концерта си – “Пътешествие през векове, стилове и континенти”.

Второто музикално събитие на “Сцена Академия” бе концертът на Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици. В момента тя работи върху проект, който ще възроди част от най-големите й хитове, но в нови аранжименти. Зад тях стои младият и много талантлив пианист Боби Вълчев и неговото трио. Музикантите представиха някои от най-известните песни на Камелия. Заглавия като “Настроение” и “Теменуги” прозвучаха в модерен аранжимент. Концертът бе озаглавен “I Feel Good”. На него примата в джаза представи и съвсем нови композиции.

Третият концерт от априлската програма на “Сцена Академия” ще мине под знака на поп музиката. На 29 април “Сцена Академия” ще посрещне “Младите в джаза”. Солистите на вокално студио “D Stars” ще ни представят един незабравим концерт под надслов “Младите в джаза”. Изпълнителите са носители на престижни музикални конкурси у нас и в чужбина. Като специални гости в концерта ще участват и някои от известните български изпълнители Хилда Казасян, Любо Киров и Наско от група “Б.Т.Р”. Те ще имат и съвместни изпълнения. Програмата ще включва някои от най-популярните поп и джаз песни, преаранжирани специално за случая.

Още от рубриката

Голям успех на Софийската филхармония на първото й турне в Китай

В 90-годишната история на Софийската филхармония за първи път оркестрантите се срещнаха с китайската публика. Музикантите изпратиха 2018 г. на сцената на препълнената зала в Чунцин – един от четирите най-големи града в Китай. Владимир..

публикувано на 23.01.19 в 11:46

Мирослава Кацарова: „Пловдив винаги е привличал свободолюбиви артисти, хора на духа“

Песента е най-краткото музикално произведение, което само за няколко минути може да разкаже цяла огромна история , да предаде дълбини и перспективи, в които да се потопиш – думи на Мирослава Кацарова, споделени дни преди..

публикувано на 22.01.19 в 13:56

Росен Драганов строи първия български орган в музея „Земята и хората“

Само след няколко месеца първият изцяло български орган ще изпита своята мощ, енергия и обсебваща сила в Музея с кристалите. Сред природните богатства на музея “Земята и хората” един млад български музикант преследва сизифовската си мечта и..

публикувано на 21.01.19 в 11:33