Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Студио политика": Зимата на нашето недоволство или просто гореща политическа зима

„Зимата на нашето недоволство”, но не по Стайнбек, може да ни сполети. Това прозира в прогнозата на специалния гост на „Студио политика” – социолога Кънчо Стойчев, който коментира развитието на политическите процеси в страната след последното национално представително проучване на BBSS – Gallup International. Независимо от все още високия рейтинг на управляващата партия ГЕРБ, мнозинството българи вече смятат, че това е едно хаотично управление, твърди Кънчо Стойчев. За действащия популизъм, за „препъникамъните” в подкрепата на правителствената политика и прогнозите за „гражданската инициатива” на президента Георги Първанов е коментарът на специалния гост на предаването.

По време на тридневния форум „Европа за Афганистан: от разбиране до подкрепа” бяха обсъдени усилията на НАТО за възстановяването на Афганистан, ролята на Европейския съюз за развитието на централноазиатската страна, значението на неправителствените организации във възстановяването на гражданското общество в Афганистан. Случващото се в Афганистан ще видите през погледа на Сайед Хан Афзали – афганец, който живее 30 години в България и на журналиста от вестник „Стандарт” Панайот Ангарев, посетил неотдавна тази страна. „Студио политика” ви представя още една гледна точка – на Любомир Иванов – директор на дирекция „ООН и глобални въпроси” в Министерството на външните работи и постоянен представител на страната ни в НАТО в периода 2004-2009 г. Ще чуете и българската позиция за ролята ни в Афганистан, представена на форума от министъра на външните работи Николай Младенов.

Вашите мнения за „Студио политика”очакваме на адреса на предаването: politika@bnr.bg
По публикацията работи: Илиана Райчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51