Почина Красимира Гюрова

Дългогодишната националната състезателка по баскетбол, бронзова медалистка от Олимпийските игра в Монреал'1976 и държавна шампионка с Академик (София) Красимира Гюрова почина тази сутрин на 57-годишна възраст след мъчително боледуване. след прекратяването на състезателната си кариерата тя остава на работа в сферата на баскетбола и дълго време е служител в БФБаскетбол. Красимира Гюрова е и една от създателките на женския футбол в България.

Още от рубриката

"Убийството на невъзможното" – книга с посвещение на българския алпинист Боян Петров

В чест на големия български алпинист Боян Петров, който загина през пролетта на м. г. при изкачването на връх Шиша Пангма , беше представен сборникът "Убийството на невъзможното". Книгата е дело на легендата в алпинизма – италианеца Райнхолд Меснер...

публикувано на 16.02.19 в 08:30
Даниил Медведев

Изненада ли са изненадите в тениса – Sofia Open 2019

Силата и атрактивността на един турнир по тенис не се измерва с ранкинга или мястото в световната ранглиста на участниците в него. Това не е постулат, а извод, който може да се направи след края на четвъртото издание на София оупън – турнир от..

публикувано на 11.02.19 в 11:05

Александра Начева – златната надежда на българския троен скок

Преди три години Стойко Цонов забелязва на атлетическата писта момиче, което го впечатлява със заложбите си. И един ден настоява тя да опита троен скок. Треньорът обяснява техниката – засилване, оттласкване и... резултатът е полет, съвсем близо до..

публикувано на 02.02.19 в 08:00