Филмът "Операция "Шменти капели" застана на първа позиция в българския топ 10

Българската продукция "Операция "Шменти капели" е на първо място сред най-гледаните филми в родния топ 10, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Филмът на Владислав Карамфилов /Влади въргала/ е гледан за първите три дни от премиерата от 13 007 зрители и има 108 030 лева приходи. Другата премиера за миналия уикенд - "Жива стомана" с Хю Джакмън, е на втора позиция. Има 9 064 зрители и 74 869 лева от билети. Екшънът "Елитни убийци" е на трета позиция. За десет дни на екран у нас е видян от 37 592 зрители и има 306 291 лева от билети. На четвърто място е 4D-екшънът "Деца шпиони: Краят на времето". Анимационният "Смърфовете" е на пето място в топ 10. Третата премиера за миналия уикенд - трилърът "Къщата на сенките", е на шеста позиция. На седма е трилърът "Отвлечен". Комедията "Джони Инглиш се завръща" е на осмо място. Комедията "Оглупели от любов" е на девето място след десет дни на екран у нас. Трилърът в 3D-формат - "Последен изход" е на десето място.
Още от рубриката

В Сливен гостува пътуващо автокино

Сливен бе домакин на филмови прожекции на открито на паркинга на стадион "Хаджи Димитър" и в парк "Юнак". В две прожекции от 21 и 23 часа на 11 юли, пътуващото автокино представи две от най-касовите български заглавия от последните месеци – "Привличане"..

публикувано на 14.07.18 в 08:30

Икони от Несебър са изложени в Третяковската галерия

Четири уникални икони от древния български град Несебър бяха изложени в Москва в един от най-големите музеи на света – Третяковската галерия. Две от иконите са на Свети Димитър от шестнадесети – седемнадесети век, една е на Свети Полиевкт от петнадесети..

публикувано на 07.07.18 в 09:05

Художничката Ванеса Катрин трогва италианската публика с картини на живо

Изкуството й се ражда на живо, пред очите на публиката, и също както в живота – без репетиция. Българската художничка Ванеса Катрин рисува в италианските дворци, концертни зали и дори манастири, а образите й върху платното винаги са нейно..

публикувано на 04.07.18 в 08:00