Сифу Стефан Кунев за бойните изкуства като начин на живот и мислене

Снимка: vingtsun-beimo.com

Чуйте един различен разговор за бойните изкуства не просто като средство за бой, но и като начин на мислене и на живот.

Весела Кръстева разговаря със Стефан Кунев – учител по прагматичното, логично и красиво, по неговите думи, бойно изкуство Винг Чун Кунг. Последните близо 27 години от живота на сифу (учител) Кунев минават под знака на трите постулата и принципа на Винг Чун, за които той лично ще разкаже в студиото на Радио България. И за улеснение в разбирането на философията му ще даде изключително любопитни примери от ежедневието на всеки един от нас.

Още от категорията

Връзката „осиновител – осиновен“ увлича в дебат заинтересованите социални институции

Съотношението между броя на осиновителите у нас и този на изоставените от родителите им деца остава почти непроменено през годините, а това е сигнал, че е време за промяна в системата за подбор на семействата, които кандидатстват за осиновители. Изводът се..

публикувано на 25.09.19 в 11:51
Стас, Крис и Ясен на премиерата на книгата.

България през погледа на 21-годишния влогър Крис Захариев

Повод за срещата ни с Крис Захариев е книгата му „Да се изгубиш нарочно“. Това е толкова книга, колкото е и фотоалбум, пътепис, дневник със спомени и скок назад във времето, в което стартира пътешествието, променило живота ми. Без план, но с..

публикувано на 23.09.19 в 08:00

В Деня на независимостта българските герои от Възраждането „оживяват“ в Бремен

На 22 септември 1908 г. в Търново княз Фердинанд обявява независимостта на България от Османската империя – 30 години след Руско-турска освободителна война от 1877-78 година. Пътят до това знаково за българската история събитие е извървян с..

публикувано на 22.09.19 в 08:00