Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световен ден на младежите доброволци

В Пловдив доброволци забавляват малките пациенти от Клиниката по детска хирургия

Снимка: архив
От месец в Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свeти Георги” в Пловдив имаТерапевтична зона за емоционална подкрепа. Като доброволци в нейната дейност се включиха ученици, студенти – медици и медицински сестри, както и възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Университета по хранителни технологии. Проектът е на Национален алианс за работа с доброволци и е получил финансиране от събраните средства в Седмицата на благотворителността, която Община Пловдив организира през есента на 2013 г. Те са необходими, за осигуряването на материали и консумативи за игри и забавления на малчуганите.

Всеки вторник и четвъртък от 16,00 до 18,00 ч. доброволците имат занимания с малките пациенти в Клиниката по детска хирургия. Като видят каките в бели тениски, малчовците забравят, че скоро са били на операционната маса. Лицата им грейват и игрите започват. Всички младежи, които работят в терапевтичната зона, са преминали обучения. Едното е специализирано – за работата в Детска хирургия, а другото – запознава с правата, задълженията и отговорностите им като доброволци.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25