Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световен ден на младежите доброволци

В Пловдив доброволци забавляват малките пациенти от Клиниката по детска хирургия

Снимка: архив
От месец в Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свeти Георги” в Пловдив имаТерапевтична зона за емоционална подкрепа. Като доброволци в нейната дейност се включиха ученици, студенти – медици и медицински сестри, както и възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Университета по хранителни технологии. Проектът е на Национален алианс за работа с доброволци и е получил финансиране от събраните средства в Седмицата на благотворителността, която Община Пловдив организира през есента на 2013 г. Те са необходими, за осигуряването на материали и консумативи за игри и забавления на малчуганите.

Всеки вторник и четвъртък от 16,00 до 18,00 ч. доброволците имат занимания с малките пациенти в Клиниката по детска хирургия. Като видят каките в бели тениски, малчовците забравят, че скоро са били на операционната маса. Лицата им грейват и игрите започват. Всички младежи, които работят в терапевтичната зона, са преминали обучения. Едното е специализирано – за работата в Детска хирургия, а другото – запознава с правата, задълженията и отговорностите им като доброволци.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Петков: Споразумението е причината за провала на преговорите

Лидерите на ПП-ДБ все още не са излезли с официален коментар след решението на предложената за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да се откаже от връчения ѝ мандат за съставяне на кабинет, която също така заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет...

публикувано на 25.03.24 в 14:52

Мария Габриел оттегля от парламента кандидатурата си за премиер

Номинираната от ГЕРБ за премиерския пост Мария Габриел съобщи на брифинг в неделя, че се отказва от кандидатурата за премиер и в понеделник, 25 март, ще внесе в парламента декларация за отказ от връчения мандат. Според заявеното от Габриел, ГЕРБ няма да..

публикувано на 25.03.24 в 05:45

Седмицата започва с по-ниски температури, по планините - валежи от сняг

През следващото денонощие от запад на изток ще премине бърз студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, по високите полета на Западна България и планинските райони, през нощта примесен със сняг. На места в източната част от Северна България валежите..

публикувано на 24.03.24 в 19:05