Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятно издание на фестивала „Brazzobrazzie”

БНР Новини
Група BrazzViliDJ
Снимка: личен архив

„Brazzobrazzie” вече се превърна в традиционен фестивал за духова джаз музика. От 24 до 26 юли във Варна ще се открие неговото лятно издание. На плажа в черноморския град ще свирят най-добрите български браз формации. Музикалното събитие ще е жанрово разнообразно, изпълнено с грууви, джаз и фънк саунд. Организира се от „Браз Асоциация”, която събира най-добрите изпълнители, свирещи на медни духови инструменти. Фестивалът е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата за 2019 г. Програма на „Brazzobrazzie” включва шест концерта, по два всяка вечер. Цугтромбонистът Вили Стоянов – фронтмен на BrazzViliDJ и един от организаторите на музикалното събитие разказва:

„Ще чуем групи със запазена марка за нашия духов форум, а именно тези в които имат браз инструменти. Аз съм много щастлив, че времето е хубаво и че сме на „Ментол Бийч Бар” на Централния плаж във Варна. Това място се утвърждава като чудесно за изпълнения на „жива” музика. Откриваме на 24 юли с две млади банди, заели вече своето място на родната сцена – Funky Miracle и Southwick. На следващия ден лятното издание на „Brazzobrazzie“ продължава с Roots Rocket Band. За мен това е най-добрата българска реге формация. Моят духов оркестър BrazzViliDJ също ще се изявява на 25 юли. Завършваме с горещи балкански ритми, благодарение на младите музиканти от ромския оркестър „Карандила Джуниър”. Те наскоро се завърнаха от успешно турне в Словения, Австрия, Германия и Холандия. Заедно с техния ръководител Ангел Тичалиев са подготвили програма, на която нито една част от тялото няма да може да устои. Закриваме с групата, вдъхновила ни с фънк и фюжън музиката си – „Акага”.” Освен концертите, включени в тридневната програма на лятното „Brazzobrazzie”, музикантите от BrazzViliDJ ще заснемат и видеоклип към най-новата си песен, озаглавена „Обичам те”. Те канят своите фенове, както и всички летуващи на които им се танцува, да се забавляват заедно в снимачния процес. Плажът, морето и слънцето ще се превърнат в естествен декор на видеото.

Група „Акага”

Момчетата от Funky Miracle също снимат летен клип и работят върху дебютния си албум. За участието си в лятното издание на „Brazzobrazzie” са подготвили обновен сет с повече авторски парчета.

В началото на годината музикантите от Southwick издадоха мащабен и много успешен проект – „J Dilla Tribute”.

Миналото лято, „Brazzobrazzie” имаха своя самостоятелна сцена за браз музика на фестивала „Spirit of Burgas”. За три дни различни банди с духово браз звучене спечелиха сърцата на многобройната публика. Сега, на четвъртото издание на „Brazzobrazzie” във Варна, няма да има чужди изпълнители. Организаторите си запазват правото да поканят интересни музиканти от Европа и САЩ, отново за неговото зимно представяне.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15