Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инди рок група JEREMY? превзема MTV

Снимка: архив

От 30 януари българската инди рок банда Jeremy? превзема ефира на регионалния MTV с видео към сингъла Fake Fruits. Тази част от музикалния канал покрива териториите на Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора. 

Четиримата приятели Ерсин Мустафов (вокал, бас), Ташо Колев (китара), Явор Лалев (барабани) и Любомир Петков (вокали, синтезатор) започват своя път от Каварна – техния роден град. Следвайки мечтата си да правят своя музика, те се установяват в столицата. Вече превземат европейските сцени, като през есента на 2014-та, заедно с група P.I.F. се изявяват в лондонски клуб. В края на миналата година Jeremy? направи и турне, обхващащо по-големите градове в страната.

Сингълът Fake Fruits, с който Jeremy? сега превзема MTV, се появи в края на миналата година, а в началото на тази намери силна подкрепа от страна на водещите музикални медии у нас. Аудио записът е осъществен в Студио 2 на БНР, а миксирането е направено в Ирландия. Идеята за клипа, както и режисурата е на Георги Манов. Върху песента работят не само музикантите от Jeremy?, но и известни имена от българската поп и рок сцена. Сред тях са Константин Райдовски от „Портокал“, Милен Кукошаров, Михаил Шишков и други.

В момента музикантите от Jeremy? работят усилено по нов сингъл и дебютен албум. Паралелно с това българската банда се готви за турне в няколко държави през май и юни, като вече има сигурни дати в Лондон, Берлин и Прага.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10