Михаела Филева разказва своите „инкогнито“ истории

Снимка: личен архив

Наричат я принцесата на българската поп музика. От 2011 г., когато за първи път стъпва на сцената на музикалното шоу „Х factor“ до днес, животът на Михаела Филева претърпява коренна промяна. Всичко, което исках тогава, беше да правя музика, както на мен ми харесва и с нея да докосна хората – спомня си певицата. Започвайки само с това единствено желание, тя изминава своя път до сърцата на феновете и днес се гордее със своя дебютен диск „Инкогнито“.

За всеки артист е голямо щастие да може да държи своята музика в ръцете си – казва Михаела. – Много хора работиха, за да стане албумът факт. Благодаря на „Monte music“ и „Monte studio“ за старанието и отдадеността. Изискват се големи усилия да реализираш музикален албум в България. Работих с невероятни професионалисти – личности, на които се възхищавам от дете. Своят принос към „Инкогнито“ дадоха изпълнители като Живко Петров, Румен Бояджиев-син, момчетата от група „Southwick”… Има и песни по моя музика и текст. Казано накратко, албумът е една сбъдната мечта.

„Инкогнито“ съдържа единайсет песни, сред които първият голям хит на певицата „Опасно близки“, баладите „Приливи и отливи“, „И аз съм тук“, както и други композиции, които вече се въртят в ефира. Освен тях, в CD-то има шест бонус трака с ремикси и колаборации. Първата песен дава име на целия албум. Михаела Филева обяснява защо е избрала загадъчната дума:

Инкогнито е нещо неясно, неразпознаваемо. За мен бе много важно албумът да бъде концептуален, да е подчинен на една идея. С него аз се разкривам на слушателите си – все едно съм седнала на кафе с тях. Разказвам им моите инкогнито истории – съкровени преживявания, които са ме вълнували през последните години и са се превърнали във вдъхновение. Всяка една песен обрисува конкретен момент от живота ми.

В дебютния диск на Михаела Филева може да чуем една очаквано добра комбинация, както самата тя се изразява. В песента „Забранен достъп“ компания й правят нейните колежки Прея и Дивна, а идеята се ражда случайно:

Борислав Бояджиев, известен като ди джей Бòрче и аз бяхме започнали работа върху композицията. Замисляхме я като мой солов проект. Усещах, че нещо липсваше. Тогава като текстописец към мен и Илия Григоров се присъедини Прея. Помислих си: „Това парче има нужда от повече женска сила.“ Предложих на Владимир Ампов-Графа като мой продуцент, да го реализирам като трио. От своя страна той, заедно с рапъра Били Хлапето и ВенЗи дадоха отговор с песента „Запазено място“. Така си направихме музикален дуел.

В момента Михаела Филева участва в лятното турне на музикалната телевизия „The Voice“. Последната му спирка е във Варна на 16 юли.