Михаела Филева разказва своите „инкогнито“ истории

Снимка: личен архив

Наричат я принцесата на българската поп музика. От 2011 г., когато за първи път стъпва на сцената на музикалното шоу „Х factor“ до днес, животът на Михаела Филева претърпява коренна промяна. Всичко, което исках тогава, беше да правя музика, както на мен ми харесва и с нея да докосна хората – спомня си певицата. Започвайки само с това единствено желание, тя изминава своя път до сърцата на феновете и днес се гордее със своя дебютен диск „Инкогнито“.

За всеки артист е голямо щастие да може да държи своята музика в ръцете си – казва Михаела. – Много хора работиха, за да стане албумът факт. Благодаря на „Monte music“ и „Monte studio“ за старанието и отдадеността. Изискват се големи усилия да реализираш музикален албум в България. Работих с невероятни професионалисти – личности, на които се възхищавам от дете. Своят принос към „Инкогнито“ дадоха изпълнители като Живко Петров, Румен Бояджиев-син, момчетата от група „Southwick”… Има и песни по моя музика и текст. Казано накратко, албумът е една сбъдната мечта.

„Инкогнито“ съдържа единайсет песни, сред които първият голям хит на певицата „Опасно близки“, баладите „Приливи и отливи“, „И аз съм тук“, както и други композиции, които вече се въртят в ефира. Освен тях, в CD-то има шест бонус трака с ремикси и колаборации. Първата песен дава име на целия албум. Михаела Филева обяснява защо е избрала загадъчната дума:

Инкогнито е нещо неясно, неразпознаваемо. За мен бе много важно албумът да бъде концептуален, да е подчинен на една идея. С него аз се разкривам на слушателите си – все едно съм седнала на кафе с тях. Разказвам им моите инкогнито истории – съкровени преживявания, които са ме вълнували през последните години и са се превърнали във вдъхновение. Всяка една песен обрисува конкретен момент от живота ми.

В дебютния диск на Михаела Филева може да чуем една очаквано добра комбинация, както самата тя се изразява. В песента „Забранен достъп“ компания й правят нейните колежки Прея и Дивна, а идеята се ражда случайно:

Борислав Бояджиев, известен като ди джей Бòрче и аз бяхме започнали работа върху композицията. Замисляхме я като мой солов проект. Усещах, че нещо липсваше. Тогава като текстописец към мен и Илия Григоров се присъедини Прея. Помислих си: „Това парче има нужда от повече женска сила.“ Предложих на Владимир Ампов-Графа като мой продуцент, да го реализирам като трио. От своя страна той, заедно с рапъра Били Хлапето и ВенЗи дадоха отговор с песента „Запазено място“. Така си направихме музикален дуел.

В момента Михаела Филева участва в лятното турне на музикалната телевизия „The Voice“. Последната му спирка е във Варна на 16 юли.

Още от рубриката

Elephunky Trip – новият албум на Koka Mazz Jazz

Константин Кацарски е артист, отдавна познат на родната публика. Перкусионист, барабанист и DJ, той дълги години бе част от Bluba Lu – формация, добила популярност с експериментаторското си търсене. Продължавайки тази тенденция, Косьо Кацарски създава..

публикувано на 13.11.18 в 10:30

"Мисията възможна" – Васил Петров представя "Синатра: Вегас-2"

След успеха на мегаспектакъла „Синатра: Вегас“ в края на миналата година, поп и джаз певецът Васил Петров е подготвил бляскаво продължение. На 12 ноември сцената на зала № 1 в НДК отново ще се превърне в елегантен джаз клуб в стила на Лас Вегас от..

публикувано на 09.11.18 в 10:28

Респектираща програма и незабравими мигове за публика и изпълнители

Четвъртото издание Пловдив джаз фест предложи наситена концертна и клубна програма, вдъхновяващ майсторски клас, срещи с различни изкуства… Всичко това – концентрирано в пет фестивални дни и прекрасни преживявания за публиката във всеки един от..

публикувано на 07.11.18 в 13:14