Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любителите на дивото къмпингуване вече ще разполагат с елементарни удобства

Снимка: БГНЕС

От следващия летен сезон горските стопанства ще осигуряват базови условия за диво къмпингуване в държавните гори на цялата територия на страната, обещаха от Министерството на земеделието и храните. Въвеждането на елементарни условия по дивите места, където се къмпингува, ще е задължение на всички горски стопанства, отговорни за опазването на държавните гори. От догодина те ще бъдат задължени да осигуряват в началото на лятото химически тоалетни, обозначени огнища, места за паркиране и за изхвърляне и събиране на боклук. Срещу тези услуги почиващите там ще заплащат минимална  такса – около 5 лева и ще са длъжни да се регистрират. Става дума за туристи, които бивакуват в държавни горски територии и по-точно  край българските черноморски плажове, язовирите и други места в страната.  От ведомството уточниха, че в случая не е важна печалбата, а спазването на реда и безопасността в гората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26