Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвети Пиронкова излезе на модния подиум в подкрепа на талантливи деца

БНР Новини

Дантели, диаманти и властната осанка на една българска звезда. Тенисистката Цветана Пиронкова за една нощ се превърна в принцеса - в приказен тоалет и с царствени бижута тя дефилира на модния подиум в името на благородна кауза.

София БорисоваДизайнерката София Борисова избра именно Цветана Пиронкова за лице на своята колекция Fashion and Diamonds не само заради красотата й, но и за да подкрепи талантливите деца в тениса.

О, Цвети е много красива, възкликва София Борисова. Освен дългите си крака и ръст от метър и осемдесет, тя притежава харизма, излъчва сексапил и изглежда много властна. И тъй като досега избирах за ревютата си топмодели от модния бизнес, този път реших – обединени в каузата „Фешън и диаманти”, да направим нещо заедно с Цвети. Така избрах нея, защото е различна, спортист, уникален човек по характер и много специална за мен. 

Цветана Пиронкова неведнъж е казвала, че модата е нейна страст. И макар че много харесва дизайнерката и своята рокля, този път каузата беше определяща, за да участва в ревюто. Тенисистката развива своя детска школа в родния си град Пловдив и мечтата й е някой ден тя да се превърне в тенис академия. Спечелената сума от благотворителния търг на модното шоу ще помогне именно на малките спортисти от нейното училище, за да пътуват и да развиват таланта си.

Има много талантливи деца и трябва да им се обръща много внимание, за да имаме следващи звезди. Държавата прави каквото може, нашата федерация работи усилено в тази насока, но такива благотворителни каузи винаги са добре дошли и, смятам, че по света също се правят. И там разчитат и на тях, и на държавата, така че няма нищо страшно в това, казва Цветана Пиронкова и добавя, че би подкрепила всяка достойна кауза.

В черна рокля до коляното с розови рози в горната част, с пищно диамантено колие и обеци – Цветана Пиронкова е една от най-красивите тенисистки в света. Не случайно тя беше избрана от световна козметична компания да заснеме фотосесия редом с безспорни красавици като Даниела Хантухова и Доминика Цибулкова. На партитата на тенисистките пък, съпътстващи всеки турнир, Цветана Пиронкова винаги блести в стилен тоалет.

Ала тенисистките отдавна не са просто атлети, които мислят само за победата. Лицата на световния тенис са модни икони, те са по кориците на списанията, представят и създават свои колекции, модата присъства дори на корта – в съревнованието между световните марки, обличащи спортистите, в бижутата, прическите и маникюра.

Това може би е една тенденция в модерния тенис, но нека да не изкарваме така, че повечето красиви тенисистки са манекенки, защото те преди всичко са уникални атлети, уточнява Цветана Пиронкова.

Самата тя преди време представи свои авторски тоалети, но в момента се фокусира повече върху тениса, отколкото върху модата. Каквото и да прави обаче, винаги ще бъде вярна на стила си.

Разбира се, той е спортно-елегантен. Във всекидневието си обичам не много претрупани неща. Харесвам дънки, някоя хубава ризка или хубав топ. Иначе на вечерните събирания – малко по-елегантно, но не прекалено, казва тенисистката, докато позира в „хубава рокля и красиви диаманти”.

И от двете в изобилие предложи на ревюто си дизайнерката София Борисова, определяйки колекцията си като „много различна”.

Присъстват сватбени и официални тоалети. Сватбените тоалети са за сезон 2017, а официалните тоалети са висша мода, предназначена за червения килим. Изработени са от уникални дизайнерски платове, създадени в дизайнерски фабрики по света.

София Борисова съветва през тази година да носим къси рокли, ефирни материи в модни цветове - емералд, бледо лилав, бежов и капучино. И най-важното – да не забравяме усмивката си.

Усмихната, Цветана Пиронкова подкрепи една достойна кауза в родината си. А преди да отпътува за поредния турнир по света каза, че бъдещето й ще бъде свързано с българския спорт. И вече работи - бавно, но сигурно, за осъществяването на още една своя тенис мечта.

Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40