Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аз, инженерът” среща млади изобретатели с бизнеса

БНР Новини

За трета поредна година технологичното събитие за млади специалисти „Аз, инженерът” ще се проведе през март в Интер Експо Център в София. Събитието е напълно безплатно – нужна е само регистрация. Целта е да се спомогне за професионалната реализация на младите хора в страната, като на едно място се съберат представители на технологичните компании-лидери в България и младежите с интерес към инженерството. По време на събитието гимназисти, студенти и любители ще имат възможност да се запознаят с работодатели и работещи в сферата на технологичния бранш, както и да научат повече за възможностите, които им предлага той. Всяка компания ще разполага със собствен щанд-работилница, където ще представя дейността си, а на посетителите ще бъдат поставяни различни предизвикателства.

Снимка



Ваня Савова – част от организационния екип, сподели повече за програмата:

Събитието е насочено към любителите на инженерството и технологиите, като в неформална обстановка младите професионалисти, студенти и гимназисти ще имат възможността да се запознаят със световни технологични компании, иноватори, младежки организации, свои връстници с подобни интереси, не само от София, но и от други градове в страната. Програмата комбинира елементи на изложение, кариерен форум, лекторска част, състезание по инженерство, участие в лаборатории и дискусии, състезание по роботика… Тя ще бъде много интересна, динамична и разнообразна и ще изпълва и двата етажа на Интер Експо Център през целия ден на 11 март.

Снимка

Младите изобретатели могат да кандидатстват със свои проекти до 10 февруари, като възможност да участват в конкурса имат гимназисти, студенти, млади професионалисти – индивидуално или в екип. Проектите могат да обхващат всички сфери на инженерните науки. Един от критериите с голямо значение е те да бъдат полезни за обществото и да променят качеството на живот на хората. Важно е и също така на какъв етап на реализация са те.

Снимка

Част от събитието е и състезание по роботика, което по думите на Ваня Савова ще бъде в по-голям мащаб отпреди:

Имаме много голям интерес, като тази година то ще бъде за студенти и ученици. Очакваме да се включат около 200 души. В него участват любители на роботиката, които упражняват своите софтуерни и хардуерни възможности. Състезанието е на любителски принцип – роботите не са професионални и то ще има по-скоро забавен характер.

Снимка

По какъв начин младите инженери ще могат да впечатлят потенциалните си бъдещи работодатели?

Целим да създадем една неформална обстановка между компаниите и потенциалните им служители – студентите. Те сами ще могат да се убедят в иновативността на компаниите и да се запознаят с продуктите, които те разработват. Участниците могат да подадат своето CV на място или предварително да го изпратят при онлайн регистрацията на нашия сайт. Отделно изобретателите, които ще бъдат поканени като лектори на сцената на „Аз, инженерът” ще демонстрират своите проекти и ще имат възможност да проведат разговори с представители на компаниите, които се интересуват от тях, и съответно, от които самите те се интересуват.

Снимките са предоставени от „Аз, инженерът”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45