Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно за невидимите деца на България

БНР Новини
Снимка: „Аутизъм днес”

На 18 юни за първи път в България се отбелязва Световният ден за защита достойнството на аутистичната личност. Събитието ще се проведе в София с подкрепата на Националния дворец на културата, а организатор е сдружението „Аутизъм днес”. Инициативата е важна част от дейността за информираност на обществото, а целта е не само да се поставят проблемите на хората с аутизъм в публичното пространство, но и да се предложат решения и да се организира дебат със заинтересованите страни.

Ще бъде даден и старт на обучителната дейност по Програма „Европа” на Столична община с проект „Заедно за невидимите деца на България“, в който се предвижда реализиране на информационна кампания за широката общественост, специалисти, педагогически персонал, обслужващ деца от аутистичния спектър, като основната цел е ранна интервенция и превенция на социалната изолация.

По повод Световният ден за защита достойнството на аутистичната личност представяме фичър от Елена Паскалова „Животът в АУТ или в какво се превръщат мечтите“, посветен на семействата с деца с аутизъм. Той е подготвен в рамките на „БНР Академия“ - съвместен проект на Европейския съюз за радио и телевизия и БНР.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38