Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лили Друмева и Васил Петров с награди отвъд океана

БНР Новини
Снимка: архив

Akademia Music Awards е организация, създадена в Лос Анжелис. Целта и́ е да открива и подпомага талантливи и перспективни музиканти от цял свят, за да може творчеството им да получи широка публичност. Преди броени дни Академията обяви своите отличия за месец юни 2016 г. Сред наградените са и двама български изпълнители – Лили Друмева и Васил Петров.

Позната като кънтри певица, в началото на тази година Лили Друмева отново доказа, че успешно се изявява в различни стилове. Новият и́ албум Strong Machine, представен в София през април, e посветен на 20-годишнината от създаване на групата и́ Lilly Of the West. Колекцията от десет песни спечели наградата за най-добър поп албум в Akademia Music Awards. Обявявайки резултатите от месечната класация, организаторите са публикували и по един цитат от оценката на критиката.

Работата на Лили Друмева е на високо ниво, отличавайки се с горещ, запленяващ вокален стил. Нейният сингъл You Can Count On Me притежава всички качества за постигане на голям успех в класациите.

Българският джаз и поп вокалист Васил Петров получи две отличия в Лос Анджелис. В категорията „Най-добър кавър – Музикално джаз видео” с My way (от репертоара на Франк Синатра) и „Най-добра песен в стил поп/латино” с Be In Love Forever .Васко е автор и на музиката, заедно с Александър Кипров. Песента е дала и заглавието на албума му, издаден през 2004 г.

Ето и оценката за Be In Love Forever, отново цитат от сайта на Akademia Music Awards: Перфектната продукция, брилянтни вокали и положителната енергия правят тази поп денс песен толкова бляскава, че със сигурност ще накара публиката да излезе на дансинга.

Видеоклипът към песента My Way е заснет в Ню Йорк, с участието на известния български цигулар Веско Ешкенази. Режисьор е Борис Радев, аранжиментът е на Ангел Заберски-син. Не е изненада, че Васил Петров получи висока оценка от критиката и в тази категория. Изисканият стил на интерпретация, към който се придържа от години, перфектната визия и кадифеният му тембър отдавна са го наредили сред най-популярните и обичани изпълнители. Отличията на всички изпълнители, определени от Akademia Music Awards в Лос Анджелис ще бъдат връчени на специална церемония в „града на ангелите“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15