Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Духът на Япония, уловен от обектива на Иван Пастухов

Изложбата Arigato Japan представя 33 фотографии в столичната галерия „Средец”

БНР Новини

На 18 октомври в галерията към Министерство на културата „Средец” беше открита изложбата Arigato Japan („Благодаря, Япония!”) на фотографа пътешественик Иван Пастухов. До 31 октомври софийската публика ще има възможност да види 33 фотографии, направени по време на пътуването на автора до Япония и уловили нейния уникален дух и съкровени истории. От 17 ноември до 31 декември експозицията ще бъдат представени в художествена галерия „Димитър Добрович” в Сливен. Събитието е част от 27-мите Дни на японската култура в България. В студиото на Радио България Иван Пастухов, който живее в Париж от 1984 година, разказа подробности за пътуването си до страната на изгряващото слънце, за привличането към азиатския свят и култура. Той сподели истории от пътешествията си из целия свят и как виното и Нова Зеландия са го „спасили” в трудни житейски моменти.

Снимки: личен архив




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Български килими във Париж – културна дипломация в действие /Снимки/

Културният институт на България в Париж грее в цветове. За първи път автентични български килими от 19-и и 20-и век са представени във френската столица. Колоритната експозицията в галерията на БКИ е озаглавена "История в цветове. 350..

публикувано на 19.04.24 в 16:36

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25