Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Остава“ с концерт и нов двоен албум „The Best of Ostava”

Снимка: личен архив

На 18 ноември в София, една от любимите групи на младото поколение и не само, ще представи новия си двоен албум „The Best of Ostava“ на голям концерт в клуб Joy Station. „Остава“ е рок група, създадена преди двадесет и пет години в състав: Свилен Ноев – вокал, Георги Георгиев – китара и вокал, Боян Петков – баскитара, Даниел Иванов – барабани и Александер Марбург – китара.

Талантливите музиканти свирят в стила „бритрок“, възникнал в Англия, съчетание от поп рок и алтернативен рок. Едни от най-големите представители на това течение са групите: Оаsis, Supergrass, The Verve, Radiohead. Първият хит на българите от „Остава“ е „Поля от слънчогледи“, който излиза през 1994 г., а шест години по-късно излиза и първият им албум „Пинг-понг“. В последните години групата присъства неизменно в родните топ класации, като често е на първите места. Музикантите са носители и на много награди за алтернативен рок.


В навечерието на концерта, един от авторите на песни на групата разкрива подробности за подготовката на събитието, провеждането и гост участниците. Жоро Георгиев е пестелив на думи при разговор, но не и в текстовете си за песни.

На концерта ще представим албума си The Best of Ostava двоен диск, съдържащ 29 песни, записани на живо от два наши концерта в София и Пловдив. Надяваме се да е празник за публиката. Имаме гост музиканти, с които свирим често – струнен квартет „Сапаев“. Те също участват в записа на албума ни. Свири и Михаил Шишков – пиано и „педал стийл“ китара. Той e много голям музикант и приятел и има участие и в първите ни два албума. Ваня Щерева с нейната банда „Мач Пойнт“ ще са поддържаща група преди концерта на „Остава“. Самата тя дълго време не е излизала на музикална сцена и се надявам това също да е интересно за хората. Имаме много хубави песни от близкото минало. Ще изпеем всички парчета, които са били известни през тези години. Както и любими песни на хората, които са се превърнали в емблема на групата, като: „Шоколад“, „Океан“, „Внимание“, „Пинг-Понг“ от по-старите „Мъничко човече“, „Поля от слънчогледи“, „ Лондон, Париж, Берлин“, „Президент“, „Мерси Боку“. Автори на песните на групата сме двама – Свилен Ноев – певецът на „Остава“ и аз. Музиката и текстовете са изцяло наше дело, през всичките тези години.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05