Йордан Караджов за албума C’est la vie („Такъв е животът“) и новите проекти през 2017

Снимка: личен архив

Преди пет години фронтменът на група „Сигнал“ Йордан Караджов издаде първи солов албум. През цялата си творческа кариера от 39 години с една от най-успешните български рок групи, той изцяло бе посветен на формацията. Затова не беше малка изненадата, когато издаде свой проект. Каква е причината, ще разберем от него:

Отдавна имах идея да направя солов албум, но поводът това да се случи през 2012 година бе моя рожден ден, когато навърших 60 години. Решението ми за него съгласувах и с мои колеги и приятели, които ме подкрепиха. Албумът бе приет чудесно и се радваше на голям успех. Успоредно с него направих и един голям концерт в зала №1 в НДК. Но както знаем за всичко идва време и може би точно сега този проект заживя по начин, по който би трябвало това да се случи и да достигне пълноценно до слушателите. През този период направихме със „Сигнал“ две големи турнета в САЩ, няколко пъти имахме концерти в Лондон. През 2015 и 2016 година имахме и две големи европейски турнета. Обиколихме Франция, Германия, Испания, Австрия.


Албумът съдържа девет песни, като  в него Йордан Караджов работи съвместно с Красимир Гюлмезов. Какво предстои през 2017-а на група „Сигнал“, отговор даде отново музикантът:

Сега в момента подготвяме концерт, който ще се казва „Сигнал – Абсолютно непознати“. Той ще се състои на 21 март в зала №1 в НДК. Ще изпълним около 35 песни, които нашите почитатели много добре познават, но не са чували досега на живо. Надявам се, че ще предизвикаме голям интерес. На клавишните инструменти ще свири Ясен Велчев от група „Те“, поканил съм и моята дъщеря Лора Караджова, за да пеем заедно в песента „Пламък и дим“ по оригинал на Сузи Куатро и Крис Норман. LaTiDa ще участват като вокална група и аз ще направя с Константин Цеков от ФСБ една песен, озаглавена „Краят“. Предстоят ни с групата няколко концерта в Гърция, есента ще имаме гастроли отново в Лондон. А по-късно през октомври ще направим и едно европейско турне. Разбира се, ще имаме и концерти в България в различни градове. Ние не можем да забравим публиката, която продължава да ни следва и ни държи на върха на вълната.print Отпечатай
Още от рубриката

„Пътуващият хор“ от Франция с концерти в Пловдив и София

„Le Chœur Voyageur“ е основан в гр. Бордо от студенти по етнология и музикология, възпитаници на Université de Bordeaux Montaigne. От самото начало хорът си поставя задача да изнася по два концерта месечно в Южна Франция, в селища, чиито жители..

публикувано на 01.03.17 в 12:43

Енергия, емоция и щастливо безгрижие – „Булгара” с нов клип и концерти в София и страната

Нов клип, участие в голям концерт с балканска музика и предстоящи изяви в София и страната – накратко това са новините около „Булгара”, може би   най-популярната и обичана етно формация у нас. В края на тази година музикантите отбелязват 15 години от..

публикувано на 28.02.17 в 12:53

Братя Митеви: „Пеенето за нас е начин на общуване, живот и повод за радост и гордост”

Ако търсите архаичното звучене на шопската диафония, ще я откриете в уникалните песни на братята Владимир и Митко Митеви от с. Владая, Софийско. Пеят заедно от най-ранна възраст, а като дует – от 45 години. Стилното им изпълнение е предизвиквало..

публикувано на 27.02.17 в 15:00