Йордан Караджов за албума C’est la vie („Такъв е животът“) и новите проекти през 2017

Снимка: личен архив

Преди пет години фронтменът на група „Сигнал“ Йордан Караджов издаде първи солов албум. През цялата си творческа кариера от 39 години с една от най-успешните български рок групи, той изцяло бе посветен на формацията. Затова не беше малка изненадата, когато издаде свой проект. Каква е причината, ще разберем от него:

Отдавна имах идея да направя солов албум, но поводът това да се случи през 2012 година бе моя рожден ден, когато навърших 60 години. Решението ми за него съгласувах и с мои колеги и приятели, които ме подкрепиха. Албумът бе приет чудесно и се радваше на голям успех. Успоредно с него направих и един голям концерт в зала №1 в НДК. Но както знаем за всичко идва време и може би точно сега този проект заживя по начин, по който би трябвало това да се случи и да достигне пълноценно до слушателите. През този период направихме със „Сигнал“ две големи турнета в САЩ, няколко пъти имахме концерти в Лондон. През 2015 и 2016 година имахме и две големи европейски турнета. Обиколихме Франция, Германия, Испания, Австрия.


Албумът съдържа девет песни, като  в него Йордан Караджов работи съвместно с Красимир Гюлмезов. Какво предстои през 2017-а на група „Сигнал“, отговор даде отново музикантът:

Сега в момента подготвяме концерт, който ще се казва „Сигнал – Абсолютно непознати“. Той ще се състои на 21 март в зала №1 в НДК. Ще изпълним около 35 песни, които нашите почитатели много добре познават, но не са чували досега на живо. Надявам се, че ще предизвикаме голям интерес. На клавишните инструменти ще свири Ясен Велчев от група „Те“, поканил съм и моята дъщеря Лора Караджова, за да пеем заедно в песента „Пламък и дим“ по оригинал на Сузи Куатро и Крис Норман. LaTiDa ще участват като вокална група и аз ще направя с Константин Цеков от ФСБ една песен, озаглавена „Краят“. Предстоят ни с групата няколко концерта в Гърция, есента ще имаме гастроли отново в Лондон. А по-късно през октомври ще направим и едно европейско турне. Разбира се, ще имаме и концерти в България в различни градове. Ние не можем да забравим публиката, която продължава да ни следва и ни държи на върха на вълната.Още от рубриката
Снимки: архив

Авторски концерт на Христофор Раданов, посветен на Деня на народните будители

Софийският духов оркестър, дирижиран от Христофор Раданов, ще изнесе концерт на 1 ноември, в Дом на културата „Искър“, от 18.30 ч. Програмата е посветена на Деня на будителите. Съставена е изцяло от авторски произведения и аранжименти на г-н..

публикувано на 01.11.17 в 10:25
От ляво на дясно: Марио Ангелов, Цветан Троянски и Огнян Весков

„Красив звук“ в пъстрата програма на концерта „Еуфония“

Музика от различни времена и стилове, изпълнена на инструмент, чието име означава „красив звук“ ще чуем на 31 октомври в Първо студио на нашата медиа. Идеята за проекта е на Цветан Троянски, който има богат опит с медните духови инструменти...

публикувано на 31.10.17 в 11:14
Джейсън Моран, Дони Маккаслин и Джошуа Редман

„Пловдив джаз фест“ – с дръзко, смело и отворено лице

За трета поредна година „Пловдив джаз фест“ се организира от джаз певицата Мирослава Кацарова и компанията ѝ „Блу Ем“. Събитието е част от афиша на града като Европейска столица на културата през 2019 г. И тази година програмата на фестивала ще..

публикувано на 29.10.17 в 08:05