Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кларинетът на Иво Папазов и тромпетът на Мишел Портал заедно на фестивала "Балкан Трафик" в Париж

Снимка: apollonia.bg

Знаменити български музиканти, артисти и творци ще участват през следващите дни в Брюкселския фестивал Балкан Трафик. Тази година той се провежда в две части - от 20 до 23 май в Брюксел, зала Bozar и от 2 до 3 юни в Париж в зала Le Palace.  Макар и коктейл от музика, филми, танци, ястия и питиета с балкански вкус, събитието има ясно послание: „Във време, в което нашите държави се затварят в границите си, фестивалът продължава да бъде уникално пространство за диалог и опознаване“.

Музикалната програма се състои от 10 концерта на етно-джаз, електро и брас формации.  В неделя, 21 май, ще бъде прожектиран филмът "Безбог" на Ралица Петрова, а на 22 май е изпълнението на фолклорния ансамбъл "Златна Тракия" с оркестър „Хасково“.

Черешката на тортата е в Париж. Уникалният виртуоз на кларинета Иво Папазов-Ибряма и неговата формация IvoPapazov and his wedding bаnd ще свирят с най-големия френски тромпетист Мишел Портал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български килими във Париж – културна дипломация в действие /Снимки/

Културният институт на България в Париж грее в цветове. За първи път автентични български килими от 19-и и 20-и век са представени във френската столица. Колоритната експозицията в галерията на БКИ е озаглавена "История в цветове. 350..

публикувано на 19.04.24 в 16:36

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25