Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин: Новите санкции срещу Русия отразяват вътрешната политическа битка в САЩ

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, гласувани от американския Сенат срещу Русия, отразяват вътрешната политическа битка в Съединените щати.

По време на "Пряката линия", в която руският президент отговаря на въпроси на свои сънародници, Путин каза, че ако не е било анексирането на Крим, е щял да се намери друг претекст за налагане на санкции.

Историята ни показва, че Русия е живяла под санкции винаги, когато се е въздигала. Дори историята с Крим да не се беше случила, пак щяха да измислят нещо.

Ако другите страни вдигнат наложените ограничения, ние ще направим същото, заяви още Путин. Засега Русия удължи своите санкции, който са предимно срещу Европейския съюз - до 2018 година.

Путин подчерта също, че икономическата криза в Русия е приключила и инфлацията, която вече е на исторически ниска стойност, ще падне още до 4 процента през тази година:

Какво покзват обективните данни? Че рецесията в руската икономика приключи. Преминахме към период на растеж. Свидетели сме на растеж в продължение на три последователни тримесечия.

Руският лидер допълни, че през последните години има намаляване в доходите на гражданите, а броят на хората, живеещи под прага на бедността, е нараснал.

Това е 15-та пряка линия с Владимир Путин. Досега рекордът му да отговоря на въпроси на хората е 4 часа и 47 минути. Това се случи през 2013-а година. Тогава руският президент успя да отговори на 85 запитвания.

Руснаците най-много се интересуват от лошото състояние на пътищата, жилищното настаняване и строителството, ниските заплати, корупцията, отношенията със Запада, бъдещето на Русия след президентските избори през 2018 години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!