"Времето гледа с десет очи" през обектива на Николай Нинов

Дяволските воденици, с. Стояново

Мегалити, протодолмени, антропоморфни каменни гиганти. Излезли от приказките, но все така скрити из земите, недокоснати от пълчища туристи.

Братята, с. Розовец
Така във втората си книга Николай Нинов ни запознава с още предизвикателства на времето, в което можеш само да надникнеш и да си представиш, че си в машина, която те връща назад.

Чачин камък, Белоградчик
Ритуални площадки, пазители, господари на природните светове, но и топоними с камъни за главни действащи лица.

Плочата, с. Златосел
Пробити, усукани или успоредни, тежащи по 50-60 тона.

Лъвската глава, каньон на Суха река, с. Зимница
Достъпът до повечето от тези удивителни природни дадености с определен цивилизационен „ретуш“ не е по силите на повечето от нас, което може би е по-добрият вариант за тяхното опазване.

Пазител, вр. Челопечка баба
Книгата е придружена с точни GPSданни, а с автора сме склонни да се обзаложим за едно възможно бъдеще на приключенския туризъм – пътешествия с дронове. Засега – само визуални.

Пазителят, Белоградчишки скали
Понякога кадрите удивляват едва след повторния им преглед – така е открито едно от „лицата“ тук, а също и едно друго, от предните му „Повторени сънища“.

Скален профил, вр. Челопечка баба
Неслучайно на много езици сън и мечта са една дума. С новата си книга „Времето гледа с десет очи“ Николай Нинов се обръща към изследователи, за които преследването на мечтите/сънищата осмисля живота.

Сърцето, Сърнена Средна гора и Капанът на времето, с. Девенци
В мегалита "Сърцето" със сигурност ще се познаят.
print Отпечатай
Свързани материали

Пазачи на светилища

Каменните им лица са исполински. Не знаем докъде са игра на природните стихии и откъде – на човешкия гений. Но са факт. На снимките в книгата на Николай Нинов „Повторени сънища“ приличат на артефакт. Заинтригувани от фантастичното им излъчване, правим опит..

обновено на 20.04.15 в 16:59
Още от рубриката

Българският Баден-Баден

В началото на миналия век наричали Вършец българския Баден-Баден. Притихнало в подножието на северните склонове на Стара планина, сред прохладата на смесени гори, градчето сякаш още живее в епохата на аристократичната си слава. Средище на знаменитости и..

публикувано на 22.07.17 в 09:00

Прохладна разходка из пещерите на Врачанския Балкан

Известен като лобното място на великия български поет и революционер Христо Ботев, Врачанският Балкан се слави и с множество природни забележителности. Обгърнати от вековни букови гори и редки растителни   видове, склоновете му се спускат в..

публикувано на 11.07.17 в 12:39

Тетевен – чудният балкански рай, който успява да запази традициите и духа си през годините

С град Тетевен винаги ме свързват положителни емоции от детството ми, когато, за да избягам от софийската жега, гостувах на мои братовчеди там. Спомням си зелените хълмове, балканския хлад, бистрата река, игривите светулки. С годините летата ми ставаха..

публикувано на 04.07.17 в 11:40