"Времето гледа с десет очи" през обектива на Николай Нинов

Дяволските воденици, с. Стояново

Мегалити, протодолмени, антропоморфни каменни гиганти. Излезли от приказките, но все така скрити из земите, недокоснати от пълчища туристи.

Братята, с. Розовец
Така във втората си книга Николай Нинов ни запознава с още предизвикателства на времето, в което можеш само да надникнеш и да си представиш, че си в машина, която те връща назад.

Чачин камък, Белоградчик
Ритуални площадки, пазители, господари на природните светове, но и топоними с камъни за главни действащи лица.

Плочата, с. Златосел
Пробити, усукани или успоредни, тежащи по 50-60 тона.

Лъвската глава, каньон на Суха река, с. Зимница
Достъпът до повечето от тези удивителни природни дадености с определен цивилизационен „ретуш“ не е по силите на повечето от нас, което може би е по-добрият вариант за тяхното опазване.

Пазител, вр. Челопечка баба
Книгата е придружена с точни GPSданни, а с автора сме склонни да се обзаложим за едно възможно бъдеще на приключенския туризъм – пътешествия с дронове. Засега – само визуални.

Пазителят, Белоградчишки скали
Понякога кадрите удивляват едва след повторния им преглед – така е открито едно от „лицата“ тук, а също и едно друго, от предните му „Повторени сънища“.

Скален профил, вр. Челопечка баба
Неслучайно на много езици сън и мечта са една дума. С новата си книга „Времето гледа с десет очи“ Николай Нинов се обръща към изследователи, за които преследването на мечтите/сънищата осмисля живота.

Сърцето, Сърнена Средна гора и Капанът на времето, с. Девенци
В мегалита "Сърцето" със сигурност ще се познаят.
Свързани материали

Пазачи на светилища

Каменните им лица са исполински. Не знаем докъде са игра на природните стихии и откъде – на човешкия гений. Но са факт. На снимките в книгата на Николай Нинов „Повторени сънища“ приличат на артефакт. Заинтригувани от фантастичното им излъчване, правим опит..

обновено на 20.04.15 в 16:59
Още от рубриката
Николина Ангелкова, Елжбета Биенковска и Зураб Пололикашвили по време на срещата.

Николина Ангелкова: Сътрудничеството в областта на туризма ще изглади противоречията на Балканите

Националният дворец на културата бе домакин на още едно събитие от календара на българското председателство на Съвета на ЕС. Фокусът този път беше насочен към проблемите и перспективите за развитие на сектор „Туризъм“. Срещата имаше неформален..

публикувано на 14.02.18 в 11:49

88-годишният алпинист Борис Туечки: България е най-хубавата страна!

С алпинизъм Борис Туечки започва да се занимава от 30-годишен. „Малко по-късно започнах, защото учех вечерно, работех… Но имах нужда от отмора и тръгнах по планините“, разказва алпинистът. Днес, на 88 години, Борис Туечки пази спомени за..

публикувано на 13.02.18 в 15:29

Интер Експо център е домакин на международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“

Международната туристическа борса „Ваканция и спа Експо“ е едно от най-големите изложения, посветени на туризма у нас. Тазгодишното издание е 35-о поред, а участниците ще бъдат над 360, както от България, така и от още 22 страни. Над 50 български..

публикувано на 13.02.18 в 11:11