"Времето гледа с десет очи" през обектива на Николай Нинов

Дяволските воденици, с. Стояново

Мегалити, протодолмени, антропоморфни каменни гиганти. Излезли от приказките, но все така скрити из земите, недокоснати от пълчища туристи.

Братята, с. Розовец
Така във втората си книга Николай Нинов ни запознава с още предизвикателства на времето, в което можеш само да надникнеш и да си представиш, че си в машина, която те връща назад.

Чачин камък, Белоградчик
Ритуални площадки, пазители, господари на природните светове, но и топоними с камъни за главни действащи лица.

Плочата, с. Златосел
Пробити, усукани или успоредни, тежащи по 50-60 тона.

Лъвската глава, каньон на Суха река, с. Зимница
Достъпът до повечето от тези удивителни природни дадености с определен цивилизационен „ретуш“ не е по силите на повечето от нас, което може би е по-добрият вариант за тяхното опазване.

Пазител, вр. Челопечка баба
Книгата е придружена с точни GPSданни, а с автора сме склонни да се обзаложим за едно възможно бъдеще на приключенския туризъм – пътешествия с дронове. Засега – само визуални.

Пазителят, Белоградчишки скали
Понякога кадрите удивляват едва след повторния им преглед – така е открито едно от „лицата“ тук, а също и едно друго, от предните му „Повторени сънища“.

Скален профил, вр. Челопечка баба
Неслучайно на много езици сън и мечта са една дума. С новата си книга „Времето гледа с десет очи“ Николай Нинов се обръща към изследователи, за които преследването на мечтите/сънищата осмисля живота.

Сърцето, Сърнена Средна гора и Капанът на времето, с. Девенци
В мегалита "Сърцето" със сигурност ще се познаят.
Свързани материали

Пазачи на светилища

Каменните им лица са исполински. Не знаем докъде са игра на природните стихии и откъде – на човешкия гений. Но са факт. На снимките в книгата на Николай Нинов „Повторени сънища“ приличат на артефакт. Заинтригувани от фантастичното им излъчване, правим опит..

обновено на 20.04.15 в 16:59
Още от рубриката

Туристическият район „Южно Черноморие“ е вече факт

Кметове на 12 общини от региона на Бургас се обединиха около създаването на туристически клъстер, който да подпомага развитието на туризма в региона. Работата по създаване на район „Южно Черноморие“ започва през 2016 г , като отговор на заложената в..

публикувано на 21.04.18 в 09:05

Започва международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

От 19 до 21 април   2018 година Велико Търново е домакин на традиционното за старопрестолната столица международно туристическо изложение „Културен туризъм“. Тазгодишното 15-о издание ще се проведе в двореца на културата и спорта „Васил Левски“,..

публикувано на 18.04.18 в 11:08

Иновация за туристи – аудио устройства за градски екскурзии очакват гостите на България

България привлича все повече чуждестранни туристи, а благодарение на нискотарифните авиокомпании малко познатата доскоро София става все по-достъпна. Млади хора, нарамили раници, разглеждат забележителностите на българската столица и от 17 април за тях..

публикувано на 17.04.18 в 11:28