"Времето гледа с десет очи" през обектива на Николай Нинов

Дяволските воденици, с. Стояново

Мегалити, протодолмени, антропоморфни каменни гиганти. Излезли от приказките, но все така скрити из земите, недокоснати от пълчища туристи.

Братята, с. Розовец
Така във втората си книга Николай Нинов ни запознава с още предизвикателства на времето, в което можеш само да надникнеш и да си представиш, че си в машина, която те връща назад.

Чачин камък, Белоградчик
Ритуални площадки, пазители, господари на природните светове, но и топоними с камъни за главни действащи лица.

Плочата, с. Златосел
Пробити, усукани или успоредни, тежащи по 50-60 тона.

Лъвската глава, каньон на Суха река, с. Зимница
Достъпът до повечето от тези удивителни природни дадености с определен цивилизационен „ретуш“ не е по силите на повечето от нас, което може би е по-добрият вариант за тяхното опазване.

Пазител, вр. Челопечка баба
Книгата е придружена с точни GPSданни, а с автора сме склонни да се обзаложим за едно възможно бъдеще на приключенския туризъм – пътешествия с дронове. Засега – само визуални.

Пазителят, Белоградчишки скали
Понякога кадрите удивляват едва след повторния им преглед – така е открито едно от „лицата“ тук, а също и едно друго, от предните му „Повторени сънища“.

Скален профил, вр. Челопечка баба
Неслучайно на много езици сън и мечта са една дума. С новата си книга „Времето гледа с десет очи“ Николай Нинов се обръща към изследователи, за които преследването на мечтите/сънищата осмисля живота.

Сърцето, Сърнена Средна гора и Капанът на времето, с. Девенци
В мегалита "Сърцето" със сигурност ще се познаят.
Свързани материали

Пазачи на светилища

Каменните им лица са исполински. Не знаем докъде са игра на природните стихии и откъде – на човешкия гений. Но са факт. На снимките в книгата на Николай Нинов „Повторени сънища“ приличат на артефакт. Заинтригувани от фантастичното им излъчване, правим опит..

обновено на 20.04.15 в 16:59
Още от рубриката

Мелнишките пирамиди – световно значимо природно творение

Южната част на Пирин планина е известна с причудливите форми на релефа си, особено в района на Мелнишките пирамиди, на около 180 км. на юг от София. Образувани са от сиво-бели пясъци и глинести слоеве и през 1960 година са обявени за природна..

публикувано на 21.09.17 в 10:10

Добре дошли във „Венеца“ – най-красивата пещера на Българския Северозапад

За да проникнете в тайнствения й свят ще се наложи да се екипирате с удобни обувки, да преодолеете страха си от тъмни и клаустрофобично тесни пространства и най-вече – да разгърнете въображението си до край. Само така ще усетите магията на това..

публикувано на 19.09.17 в 08:10

Добърско и околностите – неповторимо съчетание на историческо минало и приказна природа

Всеки, който реши да опознае България, непременно трябва да посети село Добърско. Разположено в Разложката котловина то привлича хиляди туристи. За първи път за него се споменава в грамота на цар Иван Шишман от 1378 г. като подвластно на Рилската..

публикувано на 02.09.17 в 08:00