"Времето гледа с десет очи" през обектива на Николай Нинов

Дяволските воденици, с. Стояново

Мегалити, протодолмени, антропоморфни каменни гиганти. Излезли от приказките, но все така скрити из земите, недокоснати от пълчища туристи.

Братята, с. Розовец
Така във втората си книга Николай Нинов ни запознава с още предизвикателства на времето, в което можеш само да надникнеш и да си представиш, че си в машина, която те връща назад.

Чачин камък, Белоградчик
Ритуални площадки, пазители, господари на природните светове, но и топоними с камъни за главни действащи лица.

Плочата, с. Златосел
Пробити, усукани или успоредни, тежащи по 50-60 тона.

Лъвската глава, каньон на Суха река, с. Зимница
Достъпът до повечето от тези удивителни природни дадености с определен цивилизационен „ретуш“ не е по силите на повечето от нас, което може би е по-добрият вариант за тяхното опазване.

Пазител, вр. Челопечка баба
Книгата е придружена с точни GPSданни, а с автора сме склонни да се обзаложим за едно възможно бъдеще на приключенския туризъм – пътешествия с дронове. Засега – само визуални.

Пазителят, Белоградчишки скали
Понякога кадрите удивляват едва след повторния им преглед – така е открито едно от „лицата“ тук, а също и едно друго, от предните му „Повторени сънища“.

Скален профил, вр. Челопечка баба
Неслучайно на много езици сън и мечта са една дума. С новата си книга „Времето гледа с десет очи“ Николай Нинов се обръща към изследователи, за които преследването на мечтите/сънищата осмисля живота.

Сърцето, Сърнена Средна гора и Капанът на времето, с. Девенци
В мегалита "Сърцето" със сигурност ще се познаят.
Свързани материали

Пазачи на светилища

Каменните им лица са исполински. Не знаем докъде са игра на природните стихии и откъде – на човешкия гений. Но са факт. На снимките в книгата на Николай Нинов „Повторени сънища“ приличат на артефакт. Заинтригувани от фантастичното им излъчване, правим опит..

обновено на 20.04.15 в 16:59
Още от рубриката

Плиоценският музей в Дорково – единствен на Балканите

Дорково е малко селце в пазвите на Родопа планина. Намира се в Чепинската котловина, на двата бряга на река Мътница, на около 15 км. от курортния комплекс „Цигов Чарк“ и на около 20 км. от курорта „Св.Константин и Елена“, разположени на брега на..

публикувано на 12.10.17 в 08:15
Министър Ангелкова на една от проверките си по черноморските плажове

Въпреки оптимистичните прогнози за туризма, туроператорите искат оставката на министър Ангелкова

След като в последните дни на септември Институтът за анализи и оценки в туризма отчете, че летният туристически сезон е бил много успешен и до края на годината може да се очаква ръст на туристите от 8 на сто и нагоре, в първите дни на октомври..

публикувано на 08.10.17 в 08:05
Румен Драганов

Летният туристически сезон в България е бил много успешен

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обяви, че летният туристически сезон в България тази година е бил много успешен. Пред агенция БГНЕС той уточни, че до края на август в страната са влезли над 8,3 млн. чуждестранни..

публикувано на 29.09.17 в 09:42