Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров приключи с US Open след загуба от Андрей Рубльов

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на САЩ, след като преди година стигна до 1/8-финалите. Димитров загуби от 19-годишния руснак Андрей Рубльов с 5-7, 6-7(3), 3-6. Българският тенисист бе в серия от 6 поредни победи, като преди малко повече от седмица спечели турнира от сериите Мастърс в Синсинати, но днес на Луис Армстронг Стейдиъм и не взе дори сет. Двубоят започна отлично за Димитров, който поведе рано и скоро след това дръпна с 5-2 и се доближи на един гейм от спечелването на първия сет. След това играта на българина се срина и съперникът му взе пет поредни гейма, за да поведе в резултата. Втората част се разви по подобен начин, като Григор дръпна с пробив и 3-1, но Рубльов изравни и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който той се наложи категорично със 7-3. В третия сет Димитров загуби подаването си рано, след което Рубльов бе стабилен на сервис и мачът завърши след 2 часа и 26 минути игра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40