В София ще заседава Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

Снимка: BTA

На 12 и 13 октомври в София ще се проведе 14-та Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Във форума, чийто домакин е Българското национално радио, ще участват повече от 80 делегати на 42 медийни организации от 28 държави. Водеща тема в програмата е "Управлението на обществените медии в цифровизирания свят". Директорът на отдел "Медии" на EBU Жан Филип де Тендер ще направи презентация на цифровите промени в обществените медии. За добрите практики в управлението на обществените медии ще говори ръководителят на EBU по въпросите на медийното и комуникационно право Михаел Вагнер, а за прилагането на нов модел във Великобритания - Гарет Бар от британския регулатор на комуникациите OFCOM. Презентация на тема "Българският пример" ще направи Милен Митев - главен юрисконсулт на БНР и член на правния комитет на EBU.

Още от рубриката

„Коледа в кутия” – среща с доброто

Вече осем години децата от българските училища в Мюнхен и Лондон предколедно организират дарителската кампания „Коледа в кутия”. В училищата са сформирани детски работилници и мъничетата опаковат   своите подаръци, изписвайки и лични послания до..

публикувано на 18.12.17 в 10:15

Най-известните термални извори в България, открити и през зимата

Знаете ли, че България е на второ място в Европа по наличие на термални минерални води след Исландия? Термалните извори в страната ни са с разнообразен химико-физичен състав, подходящи не само за отмора и разтоварване от стреса, но и за превенция и..

публикувано на 17.12.17 в 08:00

София получи признание като град с възходяща икономика и перспектива за нови инвестиции

Ако попитаме жителите на София каква промяна са забелязали в града през изминалата година, вероятно ще получим разнообразни отговори. За пътуващите с градския транспорт със сигурност най-важната придобивка през годината са били новите и по-комфортни..

публикувано на 15.12.17 в 11:31