В София ще заседава Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

Снимка: BTA

На 12 и 13 октомври в София ще се проведе 14-та Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Във форума, чийто домакин е Българското национално радио, ще участват повече от 80 делегати на 42 медийни организации от 28 държави. Водеща тема в програмата е "Управлението на обществените медии в цифровизирания свят". Директорът на отдел "Медии" на EBU Жан Филип де Тендер ще направи презентация на цифровите промени в обществените медии. За добрите практики в управлението на обществените медии ще говори ръководителят на EBU по въпросите на медийното и комуникационно право Михаел Вагнер, а за прилагането на нов модел във Великобритания - Гарет Бар от британския регулатор на комуникациите OFCOM. Презентация на тема "Българският пример" ще направи Милен Митев - главен юрисконсулт на БНР и член на правния комитет на EBU.

Още от рубриката

Те ни карат да се гордеем, че сме българи

“Достойните българи” е инициатива на вестник „24часа“, която вече 16 години разказва вдъхновяващите истории на обикновени българи, направили необикновени постъпки. Хората, отличени като достойни, помагат без корист на бедни, болни и самотни,..

публикувано на 21.03.18 в 12:05

Монументът „Камбаните“ край София не се руши, а се разкрасява в навечерието на своята 40-а годишнина

Няма друга държава в Европа, а и по света, която да притежава огромен перкусионен инструмент, на който да се изпълняват музикални произведения чрез синхронизиран звук от камбани. Преди близо 40 години в покрайнините на София е построен един масивен..

публикувано на 20.03.18 в 11:40

Регионалният исторически музей в Сливен с дарение за бесарабските българи в Молдова и Украйна

Регионалният исторически музей (РИМ) в Сливен дари свои издания на библиотеката „Христо Ботев” в Кишинев.   Тя е създадена през 1992 г.от българската диаспора в Молдова и е филиал на градската библиотека. Книгите в нея са на бесарабски българи,..

публикувано на 19.03.18 в 11:21