В София ще заседава Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

Снимка: BTA

На 12 и 13 октомври в София ще се проведе 14-та Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Във форума, чийто домакин е Българското национално радио, ще участват повече от 80 делегати на 42 медийни организации от 28 държави. Водеща тема в програмата е "Управлението на обществените медии в цифровизирания свят". Директорът на отдел "Медии" на EBU Жан Филип де Тендер ще направи презентация на цифровите промени в обществените медии. За добрите практики в управлението на обществените медии ще говори ръководителят на EBU по въпросите на медийното и комуникационно право Михаел Вагнер, а за прилагането на нов модел във Великобритания - Гарет Бар от британския регулатор на комуникациите OFCOM. Презентация на тема "Българският пример" ще направи Милен Митев - главен юрисконсулт на БНР и член на правния комитет на EBU.

Още от рубриката

Северна Корея през погледа на един българин

Северна Корея е една от най-затворените страни в света. Там не може да се озовете просто така и трябва да отговаряте на редица изисквания. Най-важното условие е да не сте журналист нито в печатна, нито в електронна медия. Още на летището получавате..

публикувано на 20.10.17 в 10:58

Международна асоциация популяризира възможностите на приложния шахмат

Тези дни в Пазарджик бе създадена Международна асоциация по приложен шахмат. Към инициаторите от България се присъединиха експерти от САЩ, Германия, Испания, Полша и Великобритания. Асоциацията ще развива дейност в три основни насоки: научни..

публикувано на 19.10.17 в 11:13

Перничани празнуват своя ден с много музика и с амбицията да покажат, че това е най-хубавият град в Югозапада

На 19 октомври e Денят на град Перник. На тази дата почитаме паметта на Св. Иван Рилски, покровителя на нашия народ, още приживе наричан „земен ангел и небесен жител“. Приел монашеството, отдаден на пост и молитва в Рилската обител, той е помагал на..

публикувано на 18.10.17 в 08:30