В София ще заседава Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

Снимка: BTA

На 12 и 13 октомври в София ще се проведе 14-та Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Във форума, чийто домакин е Българското национално радио, ще участват повече от 80 делегати на 42 медийни организации от 28 държави. Водеща тема в програмата е "Управлението на обществените медии в цифровизирания свят". Директорът на отдел "Медии" на EBU Жан Филип де Тендер ще направи презентация на цифровите промени в обществените медии. За добрите практики в управлението на обществените медии ще говори ръководителят на EBU по въпросите на медийното и комуникационно право Михаел Вагнер, а за прилагането на нов модел във Великобритания - Гарет Бар от британския регулатор на комуникациите OFCOM. Презентация на тема "Българският пример" ще направи Милен Митев - главен юрисконсулт на БНР и член на правния комитет на EBU.

Още от рубриката

Изкуство без възраст

Фондация Credo Bonum е позната на жителите в по-големите градове у нас с кампанията „Книги за смет”, която насърчава хората да събират пластмасови отпадъци, а срещу събраните количества да получават нови книги от нашумели автори. Инициативата..

публикувано на 18.07.18 в 08:30

Децата, които станаха добрите герои във Фейсбук

Давид, Емо, Калин и Ева – това са децата, които станаха популярни във Фейсбук благодарение на една благородна кауза. За броени дни инициативата им да съберат пари за един от кучешките приюти близо до София спечели много привърженици и споделяния и..

публикувано на 17.07.18 в 10:39

Младежи от пет държави се обучаваха в лагер по предприемачество в Габрово

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" се проведе   Първият международен младежки лагер "Предприемачът като откривател". В него участваха 22 младежи от България, Беларус, Израел, Полша и Русия. Партньори в организирането на лагера бяха Община..

публикувано на 15.07.18 в 08:30