Денят в снимки

| обновено на 11.10.17 в 14:51

Снимка

Големият наш скулптор Крум Дамянов представя в галерия „Райко Алексиев“ една удивителна, респектираща с мащабите си експозиция по повод своята 80-годишнина. Скулпторът този път показва творби от последните години с ориентацията си към цветния алуминий, чрез който пресъздава свои любими герои или нови теми. Снимки: Ани Петрова

Снимка

Десетки граждани и журналисти се събраха днес пред сградата на Министерския съвет в центъра на столицата, за да заявят категоричната си позиция, че са против налагането на цензура и натиска върху медиите от страна на политици. Повод за това станаха скандални случаи от последните дни, при които политици отправиха заплахи и ултиматуми към журналисти и медии. Организаторите от Асоциацията на европейските журналисти призоваха преди протеста да се носят столове, с които символично да се покаже, че журналистите не се страхуват от закани, че столовете на работните им места ще останат празни. Снимки: БНР и БТА

Още от рубриката

Денят в снимки

Първите пет двойки щъркели се завърнаха и заеха старите си гнезда на покрива на училището в пловдивското село Белозем. Миналата година в селото е имало 46 двойки, които гнездят по високите сгради и популацията им постоянно расте. Титлата..

обновено на 16.03.18 в 15:17

Денят в снимки

В Балната зала на Национална галерия „Двореца” се състоя пресконференция по повод откриването на изложбата „Златното руно. Пътят на Аргонавтите – Колекция Васил Божков”. Снимки: БГНЕС Българска академия на науките представи Института по..

обновено на 15.03.18 в 13:56

Денят в снимки

Продължава строителството на софийското метро. В момента се изграждат 12 км от третия лъч  и 12 нови метростанции. Снимка: БГНЕС Посланиците на Швейцария в България, Албания, Косово, Македония, Сърбия и Румъния, както и швейцарският..

обновено на 14.03.18 в 15:28