Правната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия заседава в София

Александър Велев
БТА

В София започна 14-ата Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), чийто домакин е Българското национално радио. В приветствие към форума зам.-министърът на културата Румен Димитров заяви, че България ще бъде център на диалога и постигането на разумен компромис, защитаващ целите на единния цифров пазар, закрилата на авторските и сродните права и договорната свобода. Същевременно Димитров поздрави екипа на БНР и членовете на EBU, че поставят във фокуса на асамблеята актуалните въпроси за защитата на авторските права в обществените медии. В словото си при откриването генералният директор на БНР Александър Велев отбеляза, че дигитализацията е бъдещето на радиото, идва с много предизвикателства и същевременно дава нови възможности за по-добро обслужване на аудиторията и ще бъде направено всичко възможно цифровото радио (DAB+) да се осъществи и в България.

Още от рубриката

Коледно дърво грейна с украса, изработена от деца

Преди дни засия коледното дърво пред Областната администрация в София. Елхата, освен че се намира на централния столичен пешеходен булевард, е специална, защото за нейната украса са се погрижили тези, които най-живоусещат магията на Коледа - децата. С..

публикувано на 13.12.17 в 10:19
Мария Габриел и Йорданка Фандъкова

София ще бъде цифровата столица на Европа през юни 2018 г.

От 25 до 29 юни 2018 г. в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС София ще бъде домакин на Европейската седмица на цифровизацията и иновациите и на Европейската дигитална асамблея. За събитието българската столица ще събере целия..

публикувано на 12.12.17 в 13:30

Чудото да направиш нещо с ръцете си, да го наситиш с красота и усещане за корени

У нас Св. Спиридон, чийто празник е днес, се приема за покровител на занаятчиите - обущари, тухлари, грънчари, бакърджии. Празнуват също шивачи, тъкачи и др. Независимо, че всеки еснаф има свой светец-закрилник, 12 декември още от Възраждането е..

публикувано на 12.12.17 в 10:40