„Ахат“ на 30, тръгват на национално турне

Снимка: личен архив
Вероятно голяма част от рок меломаните помнят песни като „Походът“, „Земя на слепци“, „Черната овца“ и още много хитове на „Ахат“. Повод през ноември отново да си ги припомним е националното турне на рок динозаврите, с което отбелязват 30 години от създаване на бандата. Почитателите им в Благоевград (10.11), Пловдив (11.11), Бургас (13.11), Варна (14.11), Русе (16.11) и Велико Търново (17.11) ще имат удоволствието да чуят и видят своите любимци, които от години са преустановили активна концертна дейност.
Националната музикална обиколка е подкрепена от Джо Лин Търнър, добре познат от групите Rainbow и Deep Purple. Той ще изпълни с родните музиканти най-известните си хитове. Феновете на „Ахат“ ще се насладят както на стари, любими песни, така и на нови, неизпълнявани досега авторски композиции.


Това ще бъде последното ни национално турне
– споделя Звезди Керемедчиев, фронтмен на „Ахат“.– Всеки има свои лични ангажименти и не се събираме вече често на сцена. Но решихме да отбележим това събитие заради нашите фенове, те го заслужават. За нас е важно да се поклоним заедно за последен път пред хората, които запазиха в сърцата си музиката ни. Тази годишнина е чудесен повод да затворим една достойна страница в историята на българския рок.

Дали наистина ще бъде последно това турне, само времето може да покаже. През 2018 музикантите от „Ахат“ имат желание да направят грандиозен концерт в София, който ще бъде подгряван от симфоничен оркестър и гости-изпълнители.

Още от рубриката

Данислав Кехайов издаде обичани песни за верни приятели

„Глас като тракийско злато, песни като старо вино“ е заглавието на новия двоен албум на обичания певец Данислав Кехайов. Включва CD със записи не само от тракийския му репертоар, но и изпълнения на популярни образци от различни фолклорни области,..

публикувано на 25.04.18 в 08:05

Винаги се вълнувам, когато свиря и преподавам в България

Мони Симеонов живее в САЩ около две десетилетия. Отива там на 15 години по покана и със съдействието на един от учителите си по цигулка. През 2009 г. печели позицията на концертмайстор в Симфоничния оркестър на Сакраменто. Той е един от тримата..

публикувано на 24.04.18 в 09:50

„Радиодеца“ и известни музиканти с пролетна джаз програма

Най-малките музиканти в „Старата къща“ канят на пъстър концерт на 23 април в Първо студио на БНР. По-голяма част от песните, които ще изпълнят, са от съвременни български автори. „Радиодеца“-та имат в биографията си няколко джаз проекта. Преди..

публикувано на 23.04.18 в 11:01