„Ахат“ на 30, тръгват на национално турне

Снимка: личен архив
Вероятно голяма част от рок меломаните помнят песни като „Походът“, „Земя на слепци“, „Черната овца“ и още много хитове на „Ахат“. Повод през ноември отново да си ги припомним е националното турне на рок динозаврите, с което отбелязват 30 години от създаване на бандата. Почитателите им в Благоевград (10.11), Пловдив (11.11), Бургас (13.11), Варна (14.11), Русе (16.11) и Велико Търново (17.11) ще имат удоволствието да чуят и видят своите любимци, които от години са преустановили активна концертна дейност.
Националната музикална обиколка е подкрепена от Джо Лин Търнър, добре познат от групите Rainbow и Deep Purple. Той ще изпълни с родните музиканти най-известните си хитове. Феновете на „Ахат“ ще се насладят както на стари, любими песни, така и на нови, неизпълнявани досега авторски композиции.


Това ще бъде последното ни национално турне
– споделя Звезди Керемедчиев, фронтмен на „Ахат“.– Всеки има свои лични ангажименти и не се събираме вече често на сцена. Но решихме да отбележим това събитие заради нашите фенове, те го заслужават. За нас е важно да се поклоним заедно за последен път пред хората, които запазиха в сърцата си музиката ни. Тази годишнина е чудесен повод да затворим една достойна страница в историята на българския рок.

Дали наистина ще бъде последно това турне, само времето може да покаже. През 2018 музикантите от „Ахат“ имат желание да направят грандиозен концерт в София, който ще бъде подгряван от симфоничен оркестър и гости-изпълнители.

Още от рубриката

В търсене на нови решения – "Палячи" от Леонкавало

„Палячи“ от Руджеро Леонкавало е в духа на емблематичната комедия дел арте – пътуваща театрална трупа, чиито актьори се превъплъщават в образите на Коломбина, Арлекин… Сюжетът е съвсем подходящ за „сливане“ на двете съвременни сцени – циркова и..

публикувано на 16.11.18 в 12:40

Петър Джурков: „Ние запалихме искрицата, а младите продължават традицията“

През 1971 г. Веселин Николов – саксофонист, композитор и търсещ човек, основава в Пазарджик една от най-емблематичните и уважавани български джаз формации. Три месеца по-късно е първият концерт на „Бели, зелени, червени“. За началото и..

публикувано на 14.11.18 в 11:00

Elephunky Trip – новият албум на Koka Mass Jazz

Константин Кацарски е артист, отдавна познат на родната публика. Перкусионист, барабанист и DJ, той дълги години бе част от Bluba Lu – формация, добила популярност с експериментаторското си търсене. Продължавайки тази тенденция, Косьо Кацарски създава..

публикувано на 13.11.18 в 10:30