„Ахат“ на 30, тръгват на национално турне

Снимка: личен архив
Вероятно голяма част от рок меломаните помнят песни като „Походът“, „Земя на слепци“, „Черната овца“ и още много хитове на „Ахат“. Повод през ноември отново да си ги припомним е националното турне на рок динозаврите, с което отбелязват 30 години от създаване на бандата. Почитателите им в Благоевград (10.11), Пловдив (11.11), Бургас (13.11), Варна (14.11), Русе (16.11) и Велико Търново (17.11) ще имат удоволствието да чуят и видят своите любимци, които от години са преустановили активна концертна дейност.
Националната музикална обиколка е подкрепена от Джо Лин Търнър, добре познат от групите Rainbow и Deep Purple. Той ще изпълни с родните музиканти най-известните си хитове. Феновете на „Ахат“ ще се насладят както на стари, любими песни, така и на нови, неизпълнявани досега авторски композиции.


Това ще бъде последното ни национално турне
– споделя Звезди Керемедчиев, фронтмен на „Ахат“.– Всеки има свои лични ангажименти и не се събираме вече често на сцена. Но решихме да отбележим това събитие заради нашите фенове, те го заслужават. За нас е важно да се поклоним заедно за последен път пред хората, които запазиха в сърцата си музиката ни. Тази годишнина е чудесен повод да затворим една достойна страница в историята на българския рок.

Дали наистина ще бъде последно това турне, само времето може да покаже. През 2018 музикантите от „Ахат“ имат желание да направят грандиозен концерт в София, който ще бъде подгряван от симфоничен оркестър и гости-изпълнители.

Още от рубриката

Започва Международният джаз фестивал в Банско

Международният джаз фестивал в Банско тази година се провежда между 4 и 11 август. По традиция концертите са на откритата сцена в центъра на града, както и на различни камерни сцени в малки и големи заведения в планинския курорт. Двадесет и..

публикувано на 03.08.18 в 11:00

Джаз фестивал „Варненско лято“ – истински професионализъм, макар и в „бутиков“ вариант

Джаз форумът, провеждан в рамките на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, по традиция представя интересна програма, известни имена от световната сцена, както и младите надежди на „свободната музика“. Провежда се на открито – в..

публикувано на 01.08.18 в 14:56

„Неотъпкана пътека“ – фестивал за камерна музика в Родопите

Лятото е чудесен сезон да се реализират много творчески идеи. Природата е едно от вдъхновенията за тях, а фестивалът за камерна музика „Неотъпкана пътека“ е именно такова събитие. От 3 до 6 август в Ковачевица тишината на потъналото в зеленина..

публикувано на 31.07.18 в 11:56