„Ахат“ на 30, тръгват на национално турне

Снимка: личен архив
Вероятно голяма част от рок меломаните помнят песни като „Походът“, „Земя на слепци“, „Черната овца“ и още много хитове на „Ахат“. Повод през ноември отново да си ги припомним е националното турне на рок динозаврите, с което отбелязват 30 години от създаване на бандата. Почитателите им в Благоевград (10.11), Пловдив (11.11), Бургас (13.11), Варна (14.11), Русе (16.11) и Велико Търново (17.11) ще имат удоволствието да чуят и видят своите любимци, които от години са преустановили активна концертна дейност.
Националната музикална обиколка е подкрепена от Джо Лин Търнър, добре познат от групите Rainbow и Deep Purple. Той ще изпълни с родните музиканти най-известните си хитове. Феновете на „Ахат“ ще се насладят както на стари, любими песни, така и на нови, неизпълнявани досега авторски композиции.


Това ще бъде последното ни национално турне
– споделя Звезди Керемедчиев, фронтмен на „Ахат“.– Всеки има свои лични ангажименти и не се събираме вече често на сцена. Но решихме да отбележим това събитие заради нашите фенове, те го заслужават. За нас е важно да се поклоним заедно за последен път пред хората, които запазиха в сърцата си музиката ни. Тази годишнина е чудесен повод да затворим една достойна страница в историята на българския рок.

Дали наистина ще бъде последно това турне, само времето може да покаже. През 2018 музикантите от „Ахат“ имат желание да направят грандиозен концерт в София, който ще бъде подгряван от симфоничен оркестър и гости-изпълнители.

Още от рубриката

„Акустична версия“ отбелязва 33 г. от своя „летящ старт“

През 2018 г. „Акустична версия“ отбелязва 33 години от създаването си. Навършването на „Христовата възраст“ е и поводът, на който е посветен концертът на 17 януари в „Студио 5“ на НДК. Началото на „Акустична версия“ е поставено от пианиста Антони..

публикувано на 15.01.18 в 15:39

Тържествен концерт открива Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Церемонията по откриването на Българското председателство ще се състои на 11 януари в Народния театър „Иван Вазов“. В програмата на събитието са включени изпълнения на известни български състави и солисти. Сред тях е Детският радиохор с главен..

публикувано на 11.01.18 в 12:05

Георги Германов – живот, изпълнен с музика и песни

За прочутия странджански певец Георги Германов 2017 г. беше специална – навърши 75 години. Това е прекрасен повод да отбележим големия му принос за песенния ни фолклор, а и да аплодираме отново неговия лиричен, кадифен глас, дълбоко проникновен и..

публикувано на 05.01.18 в 09:40