„Ахат“ на 30, тръгват на национално турне

Снимка: личен архив
Вероятно голяма част от рок меломаните помнят песни като „Походът“, „Земя на слепци“, „Черната овца“ и още много хитове на „Ахат“. Повод през ноември отново да си ги припомним е националното турне на рок динозаврите, с което отбелязват 30 години от създаване на бандата. Почитателите им в Благоевград (10.11), Пловдив (11.11), Бургас (13.11), Варна (14.11), Русе (16.11) и Велико Търново (17.11) ще имат удоволствието да чуят и видят своите любимци, които от години са преустановили активна концертна дейност.
Националната музикална обиколка е подкрепена от Джо Лин Търнър, добре познат от групите Rainbow и Deep Purple. Той ще изпълни с родните музиканти най-известните си хитове. Феновете на „Ахат“ ще се насладят както на стари, любими песни, така и на нови, неизпълнявани досега авторски композиции.


Това ще бъде последното ни национално турне
– споделя Звезди Керемедчиев, фронтмен на „Ахат“.– Всеки има свои лични ангажименти и не се събираме вече често на сцена. Но решихме да отбележим това събитие заради нашите фенове, те го заслужават. За нас е важно да се поклоним заедно за последен път пред хората, които запазиха в сърцата си музиката ни. Тази годишнина е чудесен повод да затворим една достойна страница в историята на българския рок.

Дали наистина ще бъде последно това турне, само времето може да покаже. През 2018 музикантите от „Ахат“ имат желание да направят грандиозен концерт в София, който ще бъде подгряван от симфоничен оркестър и гости-изпълнители.

Още от рубриката

Българското участие на Montreux Jazz Festival Japan, или българският глас на японската музика

В началото на ноември Ваня Монева, заедно с няколко певици от хора, който носи нейното име, взе участие в японското издание на известния джаз фестивал в Монтрьо. Основател и неизменен диригент на състава от 1994 г., тя е сред най-известните дами в..

публикувано на 15.11.17 в 12:36
Борис Петров на сцената на „Джаз фест Русе“

Три вечери джаз край Дунава

След броени дни в рамките на три вечери Русе ще бъде домакин на четиридесет и второто издание на „Джаз фест Русе“. Това е най-старият български джаз форум, създаден от Петър Петров-Парчето през 1978 г. След неговата кончина през 2013-а традицията..

публикувано на 14.11.17 в 11:41

Старинни мелодии и ритми, „преразказани“ в MyStory of Folklore

MyStory е нов проект, създаден от няколко народни изпълнители и един DJ. Изписват първите две думи слято, почти като Mystery – думата, с която от десетилетия свързват нашия фолклор по света. Разбира се, напомнянето е за известния хор „Мистерия..

публикувано на 12.11.17 в 08:00