Васил Петров и Биг бендът на БНР в спектакъла SINATRA: VEGAS

Снимка: БГНЕС

Васил Петров и Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев представят своята нова програма. Спектакълът е на 4 декември в зала № 1 на НДК и пресъздава атмосферата на кабаре в „Града на ангелите“ през миналия век. Идеята за този концерт се ражда преди две години, когато светът отбеляза един век от рождението на Франк Синатра. Още тогава Маргарита Тошева, продуцент на предстоящия концерт, мечтае за шоу в стила на „ранния Лас Вегас“. Не е случаен и фактът, че в центъра на събитието е Васил Петров, наричан „българския Франк Синатра“.

Концертът е посветен на Синатра и ролята му във Вегас в началото на 60-те години на м.в. – споделя Васил Петров. Тогава се обновява шоу бизнесът, а главните действащи лица са Синатра и неговата компания The Rat Pack или банда „Плъховете“, както ги наричали – Дийн Мартин, Сами Дейвис – Джуниър, Питър Лафър и Джой Бишъп. Те били едновременно комедианти, танцьори, актьори, певци… „Плъховете“ определят класата на шоу бизнеса тогава. По същото време кордебалетът става част от шоуто. В нашия спектакъл също има балет. Гост солист ще бъде Брус Джонсън от САЩ – мой приятел, много внушителен бас баритон, с когото ще представим ария от Ol' Man River – един от първите мюзикъли на Джеръм Кърн и Оскар Хамърстийн II. На сцената ще бъдат също Весела Бонева, Хилда Казасян, младата Валерия Стоянова. Има и песен, специално адресирана към Лас Вегас, както и доста нови и интересни неща. С този концерт искам да привлека вниманието на публиката към един прекрасен период в историята на шоу бизнеса.

От Васил Петров научихме и някои от заглавията в програмата. Сред тях, разбира се, са най-емблематичните песни на Франк Синатра – My way, Fly me to the moon, Come fly with me, Something stupid, New York, New York… Както и много други – от суинг през джаз балади до боса нова. Хореографи на балета са Станислава Гочева и Ани Ганчева, режисьори на спектакъла – Румен Григоров и Алекс Борназ.
Още от рубриката

Почина басистът на ФСБ Ивайло Крайчовски

На 57-годишна възраст внезапно почина басистът на легендарната българска рок група ФСБ (Формация Студио Балкантон) Ивайло Крайчовски. Той е инициатор и за създаването на групата „Стари муцуни" с ветерана на българския рок Георги Минчев. През богатата си..

публикувано на 21.08.18 в 10:17

Започва Международният джаз фестивал в Банско

Международният джаз фестивал в Банско тази година се провежда между 4 и 11 август. По традиция концертите са на откритата сцена в центъра на града, както и на различни камерни сцени в малки и големи заведения в планинския курорт. Двадесет и..

публикувано на 03.08.18 в 11:00

Джаз фестивал „Варненско лято“ – истински професионализъм, макар и в „бутиков“ вариант

Джаз форумът, провеждан в рамките на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, по традиция представя интересна програма, известни имена от световната сцена, както и младите надежди на „свободната музика“. Провежда се на открито – в..

публикувано на 01.08.18 в 14:56