Васил Петров и Биг бендът на БНР в спектакъла SINATRA: VEGAS

Снимка: БГНЕС

Васил Петров и Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев представят своята нова програма. Спектакълът е на 4 декември в зала № 1 на НДК и пресъздава атмосферата на кабаре в „Града на ангелите“ през миналия век. Идеята за този концерт се ражда преди две години, когато светът отбеляза един век от рождението на Франк Синатра. Още тогава Маргарита Тошева, продуцент на предстоящия концерт, мечтае за шоу в стила на „ранния Лас Вегас“. Не е случаен и фактът, че в центъра на събитието е Васил Петров, наричан „българския Франк Синатра“.

Концертът е посветен на Синатра и ролята му във Вегас в началото на 60-те години на м.в. – споделя Васил Петров. Тогава се обновява шоу бизнесът, а главните действащи лица са Синатра и неговата компания The Rat Pack или банда „Плъховете“, както ги наричали – Дийн Мартин, Сами Дейвис – Джуниър, Питър Лафър и Джой Бишъп. Те били едновременно комедианти, танцьори, актьори, певци… „Плъховете“ определят класата на шоу бизнеса тогава. По същото време кордебалетът става част от шоуто. В нашия спектакъл също има балет. Гост солист ще бъде Брус Джонсън от САЩ – мой приятел, много внушителен бас баритон, с когото ще представим ария от Ol' Man River – един от първите мюзикъли на Джеръм Кърн и Оскар Хамърстийн II. На сцената ще бъдат също Весела Бонева, Хилда Казасян, младата Валерия Стоянова. Има и песен, специално адресирана към Лас Вегас, както и доста нови и интересни неща. С този концерт искам да привлека вниманието на публиката към един прекрасен период в историята на шоу бизнеса.

От Васил Петров научихме и някои от заглавията в програмата. Сред тях, разбира се, са най-емблематичните песни на Франк Синатра – My way, Fly me to the moon, Come fly with me, Something stupid, New York, New York… Както и много други – от суинг през джаз балади до боса нова. Хореографи на балета са Станислава Гочева и Ани Ганчева, режисьори на спектакъла – Румен Григоров и Алекс Борназ.
Още от рубриката

Завършва „Аджитато“ – фестивалът, който представя единствено и само камерна музика

Agitato е музикален термин, означава „развълнувано“ и определя настроението, с което трябва да се изпълнява дадена творба или фраза. Така се нарича и един от най-младите форуми у нас – Софийски фестивал за камерна музика „Аджитато“. На 17 октомври..

публикувано на 29.11.17 в 11:45

Джазът бе неговата стихия, защото най-естествено изразяваше необяздения му дух

Силна личност, ярка индивидуалност, винаги оригинален и понякога необичаен, Петър Петров-Парчето докосна съдбите на няколко поколения музиканти. На 29 ноември се навършват 85 години от рождението му – повод да си припомним известния кларинетист,..

публикувано на 28.11.17 в 10:48

Добрин Панайотов за ОНМ на БНР – с любов, благодарност и възхищение

Оркестърът за народна музика при БНР отново е подготвил интересна програма. Концертът е на 23 ноември от 19.30 в Първо студио на БНР. Посветен е на Добрин Панайотов – диригент на състава почти десет години – от 1978 до 1986 г. и от 1988 до 1990..

публикувано на 22.11.17 в 14:32